Kayıt Ol

Degiş-Tokuş

Çevrimdışı Wanderer

  • ****
  • 1501
  • Rom: 28
  • Uzun günler ve hoş geceler dilerim.
    • Profili Görüntüle
    • Blog Sayfam - Yolsuz Yolcu
Degiş-Tokuş
« : 10 Ağustos 2011, 20:04:25 »
Bazen, kontrol edemiyorum kendimi. Düşünceler, öylesine hızlı, öylesine kontrol dışı doluşuyorki beynime, kendim hakkımda düşünmek istemediğim şeyler düşünüyorum işte. Kibirleniyorum, bazen öyle göğe fırlamaya hazır tohum gibi, istesem tüm dünyayı avuçlayıp parçalayacakmış gibi hissediyorum.

Sanki dünya ismini verip yutturmuşlar cehennemi gibi geliyor bazen. O cehennem ağzımın içi oluyor, ağzımı açsam kavuracağımı hissediyorum, o güçle dolarken muazzam bir gücün pimini taşıyormuş gibi hissediyorum kendimi. Gençlik dedikleri zehre yavaş yavaş batarken, o cehennem gerçekten ağzımın içinde oluyor bütün benliğimi sarıyor.

Sonra karşısına geçiyorum o kuvvetle,  çekirdeğimden fırlamak için bir damla gülümseme istiyorum ondan, dudaklarının arasından damlayan cennetin kokusu bastırıyor içimdeki cehennemi, o güç, o kuvvet kalmıyor geriye. Küller kalıyor, buz gibi, anlamlı. Huzur bu diyorum, yanmamak, senin aşkınla sönmek. Seni seviyorum diyorum. Gülümsüyor. Cennet dolmaya başlıyor içime, küllerin arasından o çınar ağacının yaprakları görünüyor, gözlerinden çıkan cennetin ışığını yansıtıyor küçük yaprak parçası ve tam kanmışken ona, gülümsemesini kesmeden, gözlerimden çekmeden cennetin ışığını, ‘Üzgünüm’ diyor. ‘Ben başkasını seviyorum… Seninle olmaz. İçinde cehennem kalmış senin, küller hala o ateşin külleri’ diyor.

Bak diyorum, bak! Kalbimi açarken dönüyor arkasını, gitme diyorum, bak burada yaşam var, utluluk var, cehenneme aldırmadan arsızca büyüyen bir cennet doğuyor içime…

Dinlemiyor beni, çekip gidiyor. Benim cehennemimden kahverengi küller kalıyor geriye toprak niyetine, onun cennetindense yalancı bir gülüşün tablosu düşüyor benim yeni arsız cennetimin göğünü süslemeye.

Kendimde gördüğüm alçak kibir onun cennet gözlerine yuvarlanırken, onun gözlerinde gördüğüm saflık benim bencil ruhumu süslemeye başlıyor. Kalbim o cehennemi tekrar arzuladığını söylerken ruhum cennete kanmamakta direniyor. Ölemiyorum.

 

 Öylesine bir değiş tokuş işte bizimki, yaşanmamış saniyeleri bu sayfaya dökecek bir ticaret, cehennemimi benden çaldığı için kızmaya kıyamadığım, cennetini içime yerleştirirken şeytanlaşan garip bir yaratıktan bana kalan bir hatıra sadece.

 

                                                                                    Muhammed Alperen İmamoğulları

May the force, be with you.