Gerçekten de çok keyifli bir gündü benim için. Standa gelir gelmez hiç beklemediğim kadar samimi bir şekilde karşılandım. Orada bulunan yazarlar dahil hepsi "Hoş geldiniz İhsan Bey" diyerek elimi sıktı, içlerinden biri (sonradan öğrendiğime göre Ayşe Yamaç oluyor kendisi) bana "mit" diye bile hitap etti

Kitabımı okuyanlar tebriklerini sundular. Ardından "pat" diye masaya oturttular beni. Oturuş o oturuş, bir daha da kalkamadım. Zaten oturmamla ilk imzayı atmam da bir oldu.
Yanımda da tıpkı benim gibi ilk kitabını çıkaran Pelin Saydam vardı. O da bizim gibi fantastik edebiyat düşkünü. Oldukça samimi ve neşeli biriydi. Sayesinde günüm daha da renklendi. Ama günün en güzel anı kesinlikle bizim tayfanın standa hücum ettiği andı. Bir anda ortalık şenlik alanına döndü, espriler havada uçuştu, kahkahalar salonda çınladı. En güzeli de onların kitaplarını imzalamaktı (Her ne kadar hislerimi anlatmakta kelimeler kifayetsiz kalsa da) İnsanın sevdiği dostlarına imza vermesinin keyfi de bir başka canım! Ben her kafamı kaldırışımda karşımda başka bir rıhtım üyesini bulmak da bayağı ilginçti hani. Dirsek darbeleriyle birbirlerini sağa sola ittiklerinden daktilo gibi sağa sola kayıp duruyorlardı
Maalesef düşündüğüm ve istediğimden çok daha az vakit geçirebildim onlarla. En can sıkıcı şey de bu oldu zaten. Ha, bir de Onur'un bahsettiği teyze ve günün ilerleyen saatlerinde ona nazire yapan amcalar da var.
İthaki standında eretrusilden ile karşılaşmamız da hayli ilginçti. Ben masum masum dolanırken "İhsan Tatari'ye benzettim. diyen bir ses çalındı kulağıma. Herhalde yanlış duymuşumdur derken adımın bir kez daha telaffuz edilmesiyle eretrusilden ile göz göze gelmemiz bir oldu. Şaşırdım tabi

O da çok sıcakkanlı ve sevecen bir arkadaştı. Eee, ne de olsa o da bizim cemaa... ay, şey... tayfadan

Aşkın Güngör katılamadı, ama kitabı (Pelin ve benim çabalarım sayesinde) yok sattı. Kayre "Keri" Küpçü, Göktuğ Canbaba, H.Ş. Boztaş ziyaretini esirgemeyenlerdendi, sağ olsunlar. Egemen Görçek ile de görüştük kısa da olsa. Kendisi her zamanki gibi darmadağın vaziyetteydi, Allah kolaylık versin diyorum ona buradan tekrardan.
Sonuçta güzel bir gündü. Gönül isterdi ki rıhtımdan gelen arkadaşlarla daha çok vakit geçirebilelim, kitaplar arasında kol kola kaybolalım. Ama olmadı maalesef. Bir başka sefere inşallah...
Gelen, gelemeyen herkese çok çok teşekkürler.