Paint bildiğiniz gibi paint kolay bir programdır..Her pcde vardır..Ama çoğu arkadaşımız painti biliyoruz desede paintin kolaylıklarından yararlanamaz..Paintin bize sağladığı bir çok kolaylık vardır..
Nedir istediğimiz renkli bir fona istediğimiz şekilleri yapma olanağı sağlar..Beraber Paintte resim yapıcaz..
Evet arkadaşlar deneme yanılma yöntemleriyle paintten bir deneme projesi yapalım..
ıstediğiniz ölçülerde ayarlayın paint resim sayfanızı ..Daha sonra koyu tek bir renge boyayın tüm sayfayı..Boyama işlemini

boya kutusu şekline basarak tüm sayfayı aynı renge boyamış olursunuz..
Düzene tıklayın..Oradan
Dosyadan Yapıştırı bulup tıklayından sonra istediğiniz resmi sayfaya yapıştırabilirsiniz ama bize daha bir kolay yöntem lazım..Herhangi bir resmi seçin..Resmin boyutu atıyorum 256-180 gibi bir resim olsun..Resme sağ tuş tıklayıp Düzenle deyin..Resim başka bir paint sayfasında açılacak..Resmin istediğimiz kısmını almak için

bize bu kare lazım..Bu kare ile resmin istediğiniz bölümünü çizin aynen resimdeki gibi ben Harry'nin dört etrafını çizdim

daha sonra çizdiğimiz resme sağ tuş deyip
kopyala diyoruz..diğer boyadığımız sayfamızı açıp Düzen'den
Yapıştır diyoruz.. ve sağ tarafa düzenli bir şekilde koyup hemen klavyadeki
CTRL tuşuna basın böylece aynı resimden iki adet resim elde etmiş olduk..

biz soldaki Harry'nin şeklini değiştircez..Yüzü diğer resme dönük olacak..
Bunun için görev çubuğundan
Resime tıklayın..Ordan
Döndür/Çevir i tıklayın..Küçük bir menü oluşacak..Önce
Dikey Çevir deyip
90 rakamını işaretleyip Tamam deyin..Tekrar aynı yeri açıp bu seferde
Açılı Döndür deyip 180 rakamına onay verip tamam deyin..Resmi tam oturtmadan diğer resme yakınlaştırın..Birbirlerine bitişik olacak..

evet sıra geldi resme birkaç süs eklemede..Sayfanın ilk başına koyduğum resimde solda bulunan şekilleri gördünüz..şimdi bizde o şekilleri kullanarak resmimizi süsleyeceğiz..Ben Püskürtme Kabı adı verilen

bu şekli kullanıcam..Benim resmimin arka fonu kahverengi..Buna uygun olarak bir kaç ton açığını kullanmak istiyorum..
En altta bulanan renk kutucuklarından koyu kahverengiye iki kez tıkladım..Sayfama başka bir menü açıldı..
Özel renk tanımla dedim..böylece kahverengiye en uygun tonu yakalayabileceğim renk dünyası çıktı karşıma..istediğim rengi seçtim tamam dedim..

Zaten püskürtme kabı bana istediğim boyut için 3 seçenek sunuyor..en uygun olanını seçip onunla resmime süs verdim..