Kayıt Ol

Call Of Duty - Modern Warfare 3

Çevrimdışı KoyuBeyaz

  • ********
  • 2753
  • Rom: 59
  • Rasyonalist dominant.
    • Profili Görüntüle
Call Of Duty - Modern Warfare 3
« : 15 Kasım 2011, 21:09:48 »
Uyarı: Yazı Modern Warfare 2'yi oynamamış olanlar için bol miktarda rahatsız edici içerik barındırmaktadır.

Ayrıca bu oyuna tarafsız bir bakış açısıyla yaklaşmadığımı şimdiden söyleyeyim. Olabildiğince adil olmaya çalıştım fakat bana göre hak ettiği değeri yansıtan bir inceleme olduğundan biraz ağır oldu. Yani, biraz...


Küçük Bir Umut

Call Of Duty: Modern Warfare 2 çıktığında gerek fragmanlarından, gerek önceki oyunun verdiği müthiş hazdan ve gerekse Call Of Duty Serisinin hala oynanabilir olduğuna inandığımızdan inanılmaz heyecanlanmıştık. Oyun da bir yere kadar beklentilerimizi oldukça iyi karşılamış ve hatta bazı yerlerde çok daha üzerine bile çıkmayı başarmıştı. Fakat özellikle özgürlüğü seven oyuncular için pek çok eksi yönü bulunduğu da bir gerçekti. İnfinity Ward ağzımızı sulandıran bir yapıma imza atmış, her oyunda olabilecek eksikleri ise giderememiş veya buna ihtiyaç duymamış; sonuçta biz oyunu eksikleriyle kabullenip seve seve oynamıştık.

Ne var ki İnfinity Ward'ın kemik kadrosu, CoD serisinin gerçek yaratıcıları olan Vince Zampella ve Jason West'in Activision ile anlaşamayıp yanlarına hatırı sayılır derecede çalışanı da alarak şirketten ayrılmaları, CoD'un bundan eskisi gibi olamayacağı konusunda oyuncuları korkutmuştu. Nitekim Black Box tarafından yapılan sonraki CoD oyunu Black Ops da bu korkuların ne kadar haklı olduğunu gözler önüne sermişti. Tüm bunlara rağmen, Modern Warfare 3 duyurulduğunda bir çok kişi hâlâ olaya iyimser yaklaşmayı tercih ediyordu.

Maalesef umdukları olmamış.

Modern Warfare 2,5

Öncelikle şunu söylememe gerekiyor; oyunda tamamen yeni olan neredeyse hiçbir şey yok. Grafikler MW2'nin neredeyse tıpatıp aynısı, müzikler kulağa önceki oyundan kopyala yapıştır yapılmış gibi geliyor, yapay zeka gelişmek bir yana daha da gerilemiş... Yeni silahlar veya ekler herhangi bir heyecan yaratacak seviyede dahi değil ve oynayış konusunda şu ana kadar oynadığım en zevksiz CoD oyunu olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. İnfinity Ward'ın yerini tutmaya çalışan SladgeHammer Games maalesef bi önceki oyuna yeni bir senaryo eklemekten ötesine gidememiş.

Hikayeden bahsetmek gerekirse; Modern Warfare 2'nin sonunda dünyanın karmakarışık bir halde olduğunu hatırlıyoruz. Ruslar Amerika'ya girmiş ve ortalığı darma duman etmişler, fakat her zaman olduğu gibi kahraman Amerikan askerleri düşmanı kendi topraklarından çıkartmayı geçici olarak da olsa başarmıştı. Bunda Cpt. Price ve Soap Mactavish'in payı da oldukça büyüktü elbette. Oyunun son sahnesinde ise devam oyununa göz kırpılmış, bizi neler olacağı konusunda merakta bırakan bir sahnede terk etmişti CoD.

Oyunun başında Soap ile Price'in başına gelenleri görüyoruz. Dünya hala berbat bir halde, Ruslar saldırılarını artırmakta, Makarov daha çok güç peşinde koşmakta ve New York işgal altında. Yeni karakterlerimizden Amerikan olanları -Sandman ve ekibi- düşmanı New York'tan çıkarmak için sinyal bozucu bir aygıtı devre dışı bırakmaya çağrıldığında macera da başlıyor. Daha doğrusu başladığını sanıyorsunuz.

New York'un yıkık halini ne kadar hayal edip oralarda koşturmayı istesem de maalesef oyunda buna neredeyse hiç izin verilmemiş. Yalnızca gitmek zorunda olduğunuz yere gidebiliyorsunuz ve bu sırada karşınıza çıkan askerleri vuruyor ve sinematikleri izliyorsunuz. Düşmanlar öldükçe yenileri geliyor ve gideceğiniz yere varıp doğru yerde F tuşuna basana kadar önünüze koyulan yolda ilerlemeniz gerekiyor. Oyunun özetini de böylece okumuş oldunuz.

New York kısmı iki bölüm sürüyor ve biri zaten şehrin içinde bile geçmiyor. Düşmanı savuşturuyoruz ve Amerika'daki savaştan kurtulup dünyanın diğer yerlerine atlıyoruz. İngiltere, Paris, Berlin ve bir çok Avrupa Ülkesinin başkentlerinde eş zamanlı gerçekleşen saldırılardan sonra, olaya bir de Rusların Avrupaya girip Makarov'un Rusya'nın başına geçmeye çalışması girince işler iyice karışıyor. Sonrası mı? 3. Dünya Savaşına hoş geldiniz.

Hikaye önceki oyunlardan pek farklı değil, ayrıca bir CoD klasiği olan beklenmeyen olaylar dizisi önceki oyunları oynamış olanlar için tamamen yok olmuş. Öyle ki oynadığınız bölümün sonunu yüzlerce metre öteden tahmin edebiliyor, karşınıza çıkacak düşmanın yapacağı hareketleri veya gerçekleşen olayların nasıl biteceğini rahatlıkla tahmin edebiliyorsunuz.Bu da heyecan faktörünü hatırı sayılır derecede eksiltiyor. Önceki oyunlara yapılan göndermeler ve olayların iç yüzünün gösterildiği flashbackler de olayı pek kurtaramıyor zannımca, fakat garip bir haz almadığınızı söylemek de yalan olur.

Hikaye ile ilgili söylemek istediğim bir diğer şey de oyuna olan etkisinin gereğinden fazla olduğu. Öyle ki singleplayer modu sadece sinematikler arasındaki koşuşturmaları oynamanıza izin veriyor. Bir sonraki sahneyi izlemek için adam vurmaktan başka yapabileceğiniz hiçbir şey yok. Yeni eklenen bazı araçlar, klasik aksiyon sahneleri, yeni yoldaşlar veya yeni tehditler de bu durumu hafifletmeyi başaramamış. Yapabileceğiniz tek şey size gösterilen yolda ateş ederek yürümek.

Merhumun da dediği gibi; Same shit, diffirent game...

Ben Bu Adamı Vurmamış Mıydım?

Yapay zeka konusunda bu kez ciddi anlamda çuvallamış olduklarını rahatlıkla söyleyebilirim. Öyle ki düşmanlar hâlâ siper alma kavramından bihaber tahta kutuların, bez tentelerin veya altı açık tezgahların arkasına saklanıyor, kafalarını da dışarıda bırakmayı hiç ihmal etmiyorlar. Hatta bazıları karşılarında asker görünce öyle şaşırıyor ki size doğru siper almak yerine kendi askerlerinden korunmaya çalışıyorlar! Size de eğilmiş hiçbir şey olmayan yerlere bakan adamların kafasına bir defa ateş etmek düşüyor. Aynı zamanda belli bir yerden gelen askerlerin tamamı aynı doğrultuda, aynı hızda koşuyor ve bir iki bölüm oynadıktan sonra doğru noktaya nişan alıp farenizin sol tuşuna basmak onlarca askeri yere sermek için yetiyor da artıyor bile.

Ateş etmek demişken, parmağınızı farenizin tuşundan hiç çekmeden bir taburu öldürebilmeniz bu oyunda mümkün. Öyle ki yeni silahlarınız neredeyse hiç sekmiyor!(özellikle de Amerikan askerlerini oynadığımız Delta Force bölümlerinde.) Bu oyunun gerçekçiliğinden büyük miktarda puan götürürken beklenin aksine eğlenceye de çelme takıyor; özellikle de benim gibi ayrıntılara takılan oyuncular için. Hadi ama, sadece imleci oynatarak herkesi öldürebilmenin nesi zevkli?

Önceki oyunlarda adeti olmayan bir şekilde düşmanın sürekli olarak gelme durumu da var elbette. Bazı yerlerde aynı yerlere siper alan aynı adamları sürekli vurmak oldukça can sıkıcı olabiliyor. Özellikle buna sürekli yanımızda durup bize komutlar yağdıran ve dibine kadar girmediği sürece hiç kimseyi vuramayan takım arkadaşlarımız da eklendiğinde iş iyice cıvıklaşıyor. Her düşmanın ilk önce size ateş etmeye başladığını da söylemiş miydim?

Tüm bunlara rağmen oyunun single player modunu bitirmek çok kolay. 6 yaşını geçmiş herhangi bir insan evladının oyunu kolay modda rahatça bitirebileceğini söyleyebilirim. Ben Veteran modunda yalnızca bir kaç kez ölerek rahatça bitirdim ki o ölümlerin bazıları gerçekten pek de hoş değildi. Ayrıca sinematiklerde ölmek insanı çok bozuyor, onu da bir ara parantez olarak ekleyeyim.

Oyunun iyi yönleri yok mu peki? Elbette var. Öncelikle dünyayı kurtarıyorsunuz, daha ne olsun? Sinematikler klasikleşmiş olsa da bazı yerlerde hala heyecanlandırıyor, hala ''Vay be!'' nidaları attırıyor. Kendinizi bir anda rambo gibi hissettiğiniz bölümler, dünyanın kaderiyle oynamanız, tek başınıza bir orduya bedel olmanız gibi oyuncuyu çekici ögeler bolca var oyunda. Bunun dışında farklı ülkelerde savaşabilmek, bazı epik sahnelere şahit olmak ve hikayenin devamını getirip 3lemeye bir nokta koymak oyunun eğlenceli yanları.

Müzik konusunda söyleyebileceğim çok fazla bir şey yok. Oldukça iyi ayarlanmış olmasına rağmen bazı sahnelerde duygusallık katmak için abartıldığına şahit oldum, aynı zamanda önceki oyunların soundtrackleriyle çok büyük benzerlikler içermesi de beni biraz rahatsız etti. Gene de genel olarak ortama uyan, heveslendirici ve aksiyon sahnelerini daha iyi hale getiren melodiler konusunda pek fazla şikayet edileceğini sanmıyorum. Ortam sesleri ve oyuncu seslendirmeleri de oldukça iyi ayarlanmış.

Gel abi, Gel Gel Gel!

Singleplayer modu bittiğinde hevesinizi alamadıysanız diye multiplayer ve Special Ops bölümleri çıkıyor karşınıza. Special Ops bölümünde bir yenilik yapılarak Survival modu eklenmiş. Bu modda farklı haritalarda sürekli olarak karşınıza gelen düşmanları öldürüyorsunuz. Düşman öldürdükçe puan kazanıyor ve kazandığınız puanlarla yeni silahlar, ekipmanlar ve destek alabiliyorsunuz. Bunları kullanarak daha çok adam öldürüyor ve daha çok puan kazanıyorsunuz. Sonunda ya bilgisayarınız kapanıyor ya da siz ölüyorsunuz. Bunun dışında MW2 den alışık olduğumuz görevler de var. Bir arkadaşınızla birlikte oynayabileceğiniz gibi tek başınıza da bunları yapabilirsiniz. Ben aynı şeyleri yeniden oynamaktan pek zevk almadım, o ayrı bir konu...

Multiplayer modu ile ilgili ise herhangi bir yorum yapamayacağım çünkü oynamak şansım olmadı. Gene de yeni eklenen özellikler olduğunu belirtelim; 'Kill Confirm' ve 'Juggernut' gibi... Peki nedir Kill confirm? Basitçe; öldürdüğünüz düşmanın künyesini almak üzere üzerinden geçmek ve onu öldürdüğünüzü kanıtlamak. Eğer öldürdüğünüz kişinin cesedine sizden önce başka bir düşman oyuncusu ulaşırsa o adamı öldürdüğünüzü inkar ediyor ve puanın sadece bir kısmını alabiliyorsunuz. Bana pek gerekli bir mod gibi gelmedi açıkçası, ayrıca ölen kişilerin üzerinde sarı sarı parlayarak dönen kocaman bir simge çıkması oyun içinde pek de hoş görünmüyor.

Juggernut ise Single player modunda da deneyimleyebileceğiniz şekilde oldukça sağlam bir zırh oluyor. Bu zırhın içindeyken RPGlere bile dayanabilecek kadar sağlam duruyorsunuz fakat hareketleriniz oldukça yavaşlıyor. Öldürülmeniz çok zor olsa da, bir kez öldüğünüzde zırhı da kaybediyorsunuz. Zırhı almak için ne mi yapmalısınız? MW2'de olduğu gibi Kill Streaklerinizi düzenlemeli ve ölmeden önce yeterli sayıda kişi vurmalısınız. Multiplayer'dan daha fazla bahsetmek istemiyorum fakat şunu da ekleyeyim son olarak; dedicated sunucu seçeneğinin yeniden açılmış olması insanları oldukça heyecanlandırmış olsa da, ben bunu sadece popülerliğin düşmemesi için yapılmış bir durum kurtarma operasyonu olarak yorumladım. Nerede o eski COD 4 sabahları, aaaaah ah!

Genel olarak konuşmak gerekirse; COD MW3 isminin hakkını veren bir oyun değil. Geliştirilmemiş grafikler, öncekilerin aynısı oyun modları, sadece hikaye üzerine kurulmuş zevksiz singleplayer, berbat yapay zeka ve tüm bunlara rağmen havalarda uçan oyun puanları oyunun kötü yönlerini oluştururken; eski oyunlara yapılan göndermeler, üçüncü dünya savaşının içinde bulunabilmek, dünyayı kurtarma hissi, multiplayer modundaki küçük yenilikler ve Price'in hatırı oyunun artılarını oluşturuyor.

Belki de COD'un artık bitme vakti gelmiştir, kim bilir?
Uzay elbisemle kavgaya hazırım.

Çevrimdışı mit

  • *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
Ynt: Call Of Duty - Modern Warfare 3
« Yanıtla #1 : 16 Kasım 2011, 13:35:52 »
Benim için CoD Modern Warfare 2 ile bitmişti zaten. İlk oyunun yanına bile yaklaşamayan saçma ve bir o kadar da kısa bir single-player'a sahipti MW2. Oyunun güzel yerleri yok muydu? Vardı elbette. Soap ve Cpt. Price'ın başından geçenleri anlatan kısımlar güzeldi. İlk oyundaki kadar dehşet olmasa da oyunun son savaşı da fena değildi. Ama o kadar. Gerisi boştu. Aksiyonu bile heyecan verici değildi.

Sonra ayrılma haberi geldi ve CoD serisi gözümde tamamen bitti. Bu oyunun böyle çıkacağını adım gibi biliyordum. Haksız olmayı, yanılmayı çok istiyordum aslında ama maalesef... Üstelik bu oyuna biçilen değer tam 70$. Piyasanın en iyi oyunlarından bile 10$ fazla demektir bu. Ne diyelim? Activision sağ olsun...

Bu arada Metacritics'de oyunun eleştirmen notu 81, oyuncu notu ise 1,9. İkinci bir Dragon Age 2 vakası yaşıyoruz resmen. Oyun yapımcılarının gözlerini para bürüdü ve hiç de iyi bir yöne doğru gitmiyorlar. Allah'tan Valve, id, THQ, Rockstar ve Ubisoft (Splinter Cell hariç) hala çizgisini koruyanlar arasında.

İnceleme için teşekkürler.
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.

Çevrimdışı Baal Adramelech

  • *****
  • 1837
  • Rom: 59
  • The Hermit
    • Profili Görüntüle
Ynt: Call Of Duty - Modern Warfare 3
« Yanıtla #2 : 16 Kasım 2011, 13:50:51 »
Benim için CoD Modern Warfare 2 ile bitmişti zaten. İlk oyunun yanına bile yaklaşamayan saçma ve bir o kadar da kısa bir single-player'a sahipti MW2. Oyunun güzel yerleri yok muydu? Vardı elbette. Soap ve Cpt. Price'ın başından geçenleri anlatan kısımlar güzeldi. İlk oyundaki kadar dehşet olmasa da oyunun son savaşı da fena değildi. Ama o kadar. Gerisi boştu. Aksiyonu bile heyecan verici değildi.

Sonra ayrılma haberi geldi ve CoD serisi gözümde tamamen bitti. Bu oyunun böyle çıkacağını adım gibi biliyordum. Haksız olmayı, yanılmayı çok istiyordum aslında ama maalesef... Üstelik bu oyuna biçilen değer tam 70$. Piyasanın en iyi oyunlarından bile 10$ fazla demektir bu. Ne diyelim? Activision sağ olsun...

Bu arada Metacritics'de oyunun eleştirmen notu 81, oyuncu notu ise 1,9. İkinci bir Dragon Age 2 vakası yaşıyoruz resmen. Oyun yapımcılarının gözlerini para bürüdü ve hiç de iyi bir yöne doğru gitmiyorlar. Allah'tan Valve, id, THQ, Rockstar ve Ubisoft (Splinter Cell hariç) hala çizgisini koruyanlar arasında.

İnceleme için teşekkürler.

Obsidian'daki abiler amcalar ağlıyorlar şu anda. :(
#rekt

Çevrimdışı mit

  • *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
Ynt: Call Of Duty - Modern Warfare 3
« Yanıtla #3 : 16 Kasım 2011, 16:02:00 »
Obsidian ve Bethesda'yı da eklemek lazım, doğru :) Gerçi ikisi de atmosfer oluşturmada bir numara olsalar da teknik açıdan tam bir rezaletler. Bugsız bir oyun çıkarttıkları gün, tepemezi yağacak taşlar için şemsiye açmamız gerekecek :P

Bir de Telltale Games ve Rocksteady (Batman) var. Sonra CDProjekt var Witcher oyunlarını çıkaran. Onları da atlamayalım. Ağlamasınlar :)
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.

Çevrimdışı daifunka_vc

  • ***
  • 618
  • Rom: 20
  • Kronik Öğrenci
    • Profili Görüntüle
Ynt: Call Of Duty - Modern Warfare 3
« Yanıtla #4 : 16 Kasım 2011, 21:02:24 »
Call of Duty serisine ben de MW2'yi görünce nokta koyduğum için MW3'ü oynamayı hiç düşünmüyordum, etraftaki yorumlara bakınca güzel bir karar verdiğimi görerek mutlu oldum. Call of Duty serisinin multiplayer kısmı da beni pek sarmadığı için kendisi ile olan bağımı sonsuza kadar koparmışım gibi görünüyor vaziyet. Hem The Old Republic geliyorken böyle işlere zaman ayırmak olmaz. :P

Obsidian ve Bethesda'yı da eklemek lazım, doğru :) Gerçi ikisi de atmosfer oluşturmada bir numara olsalar da teknik açıdan tam bir rezaletler. Bugsız bir oyun çıkarttıkları gün, tepemezi yağacak taşlar için şemsiye açmamız gerekecek :P

Bir de Telltale Games ve Rocksteady (Batman) var. Sonra CDProjekt var Witcher oyunlarını çıkaran. Onları da atlamayalım. Ağlamasınlar :)

O Obsidian'ın var ya... Ofislerini basıp çalışanların ağızlarını burunlarını kırmak lazım. O Alpha Protocol'ün devamı gelmeyecek ya... Adamlar hem sevilesi hem de dövülesi bir firma.

Sizi bilmem de ben Blizzard'ı da hala beğeniyorum Warcraft'ı online oyun haline getirmeleri haricinde.
There are two secrets to becoming great. One is never to reveal all that you know. - PS:T

Çevrimdışı Alkol

  • **
  • 51
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Call Of Duty - Modern Warfare 3
« Yanıtla #5 : 18 Kasım 2011, 00:52:11 »
Modern Warfare'den beri ne teknik ne de MP oynanışı açısından üzerine bir şey koyamamış bir seri.
Mod çıkarır gibi oyun çıkarma tabiri buraya "cuk" oturmakta.

Oynanabilecek tek yönleri SP olurken, ne yazık ki bunlar da artık bayağı kısa olmakta.
There is no worse death than the end of hope.

Çevrimdışı Baal Adramelech

  • *****
  • 1837
  • Rom: 59
  • The Hermit
    • Profili Görüntüle
Ynt: Call Of Duty - Modern Warfare 3
« Yanıtla #6 : 18 Kasım 2011, 05:09:18 »
Modern Warfare'den beri ne teknik ne de MP oynanışı açısından üzerine bir şey koyamamış bir seri.
Mod çıkarır gibi oyun çıkarma tabiri buraya "cuk" oturmakta.

Oynanabilecek tek yönleri SP olurken, ne yazık ki bunlar da artık bayağı kısa olmakta.

Mod gibi demeyelim, mod yapanlara da ayıp oluyor...
#rekt

Çevrimdışı Cellox

  • **
  • 142
  • Rom: -8
    • Profili Görüntüle
Ynt: Call Of Duty - Modern Warfare 3
« Yanıtla #7 : 18 Kasım 2011, 16:43:07 »
Tüm CoD oyunlarını oynadım ve bence hiçte baştan sağma değil. Çok uğraşılmış ve mükemmel oyunlar olduğuna bişey diyen ya oyunu iyi anlamamış yada sallıyordur. Şöyle birşey var oyunların hepsinde bölümlerin zorluk seviyesi aynı. Yani ben ilk bölümlerde nişan alıp hedef kutuları vururken de, düşman askerini vururken de aynı şekilde zorlanıyorum. Ayrıca;

Spoiler: Göster
Modern Warfare 3 biraz tahmin edilebilir bir senaryoya sahip olmuş. Yani ben 2'nin sonunda MacTavish'in bidaki oyunda ayrılacağını anlamıştım. Bide oyunda farklı karakterleri oynayabilmemiz bence bir artı değil tam aksine sıkıcı bir durum. Yani biz MacTavish'i 4'den beri oynuyoruz ve adamı artık tanıyoruz. Davranışlarını, mizah anlayışını falan. Sürekli farklı karakterleri kısa kısa oynayınca çok saçma oluyor.

Bir ara CoD'un yeni oyununun Ghost üzerine yapılacağı gibi birşey dolaşıyodu internette. Bana çok mantıklı gelmişti çünkü Ghost, Price'dan bile daha çok tutan bir karakterdi. Bu diğer oyunlarda olsa o karakter üzerinden rant yapmaya çalışırlardı ama cod kalitesini konuşturdu ve olayı tadında bıraktı.

Son olarak oyun çok Dramatikti. Her karakterin öldüğü yerde biraz üzüldüm. Onla geçen günlerimiz aklımıza geldi. Hele Kamarov Reyiz öldüğünde çok üzüldüm...

Çevrimdışı Alkol

  • **
  • 51
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Call Of Duty - Modern Warfare 3
« Yanıtla #8 : 18 Kasım 2011, 18:22:50 »
İlk MW'ye kadar dediğin gibi olabilir. Ancak ondan sonra çıkan oyunlar için aynısını söylemek olmaz. Bu bir görüş de değil. Ortada var olan bir şeyin kesinliği. Oyun teknik açıdan gıdım gıdım ilerledi, bir COD2 ile MW arasındaki farka bak, bir de MW ile MW3 arasındaki farka bak ki arada Black Ops da var sadece 2 oyun değil. Açıp yanyana SS'ler koysan bariz bir şekilde belli olur ne kadar geliştiği. Zira oynanış mekanikleri zaten sabit.
MP'ye de yeni oyun modlarını ve her yıl değişen silahları saymazsak pek bir değişen yanı yok.

SP'den bahsetmedim zaten, işin senaryo/kurgu yanıyla da pek ilgilenmiyorum ne yazık ki.

Ne yazık ki MW'den sonraki oyunlar hiç de "çok uğraşılmış" bir yanı yok.

Bu arada kallavi bir mesaj yazmana gerek yok, yoğun bir tartışmaya girmekten ziyade. Seriye hatalı bakışını düzeltmek için yazdım.
There is no worse death than the end of hope.

Çevrimdışı mit

  • *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
Ynt: Call Of Duty - Modern Warfare 3
« Yanıtla #9 : 19 Kasım 2011, 11:22:55 »
Alıntı
Tüm CoD oyunlarını oynadım ve bence hiçte baştan sağma değil.

Öncelikle "baştan sağma" değil, "baştan savma" denir. İkincisi ta 1995'ten beri PC oyunlarıyla, ondan öncesinde de Atarisi, Amigası, Commedore'u, dıdısı bıdısı demeden hemen her platformda pek çok oyunla haşır neşir olmuş biri olarak "salladığımı" pek düşünmüyorum.

İlk CoD ile ikincisi arasında bariz derecede bir fark vardı. Ama ilk MW ile ikincisi arasında teknik anlamda neredeyse hiç fark yok. Aynı şekilde, ilk CoD oyununda Rusya meydanına elimizde tek bir silah dahi olmadan katıldığımız çıkartmanın, ikinci oyundaki çöl görevlerinin, ilk MW'deki efsanevi sniper bölümünün heyecanını MW2'nin hiçbir yerinde alamadım ben.

Örnek vereyim; CoD 2'de Alman askerleri MG-42 ile tepemize ateş kusarken siperden başımı uzatmaya ödüm kopardı. İlk MW'in sonunda yaşadığım duygusal patlamadan dolayı gözlerim yaşarmıştı.

Ama yeni CoD oyunları? Ne sipere girmeye gerek var, ne gizlenmeye. Düşmanlar desen pat diye önümüze atlıyorlar. Bas tetiğe gitsin. Koş, vur, bir daha koş. Sonra bir de bakmışsın bölüm bitmiş. Baştan savma demiyorum, "basitleştirilmiş" diyorum. Her şey tetiğe asılmaya ve hiç dinmeyen aksiyona bağlanmış durumda. Savaşın o ezici, iç burucu hissi, her an ölebileceğinizi bilmenin endişesi yok.

Kısacası CoD düşüşte. Hem de ciddi anlamda... Toparlanır mı? Neden olmasın? 5 sene önce yerden yere vurduğumuz FIFA bile küllerinden doğdu. CoD da FIFA gibi harcanmayacak kadar iyi bir marka. Ya da yeni bir seri doğar. Eskiden herkes Medal of Honor derdi. Sonra o ekip Infinity Ward'u kurdu ve CoD doğdu. Sıra yeni bir efsanede olabilir pekala.
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.

Çevrimdışı Malkavian

  • *****
  • 2152
  • Rom: 57
  • I was lost in the pages of a book full of death..
    • Profili Görüntüle
Ynt: Call Of Duty - Modern Warfare 3
« Yanıtla #10 : 19 Kasım 2011, 11:42:00 »
Ne zaman iş yerinde çok sıkılsam bunalsam sinirlensem şu başlıkları açıp açıp kendime geliyorum biraz mutluluk hormonu salgılıyorum. Cellox sende de bu potansiyel var. Bence bu potansiyeli değerlendirmelisin. Şöyle forumda kült olacak birkaç başlık aç onları da favorilerime ekleyim. İzlemediysen Narnia'yı hemen izle ve hemen o tarafa yollan ha izlediysen ne duruyorsun hadi bu arkadaşlara katıl kardeş kardeş yazışın bana da güzel güzel okumalık şeyler çıksın.

http://www.kayiprihtim.org/forum/susan-mi-lucy-mihaydi-oylamaya-t5857.0.html

http://www.kayiprihtim.org/forum/bakislar-oldruyorrr-t5845.0.html

Çevrimdışı Legend

  • ***
  • 590
  • Rom: 18
  • I write because your wrong
    • Profili Görüntüle
Ynt: Call Of Duty - Modern Warfare 3
« Yanıtla #11 : 19 Kasım 2011, 14:11:16 »
Ne zaman iş yerinde çok sıkılsam bunalsam sinirlensem şu başlıkları açıp açıp kendime geliyorum biraz mutluluk hormonu salgılıyorum. Cellox sende de bu potansiyel var. Bence bu potansiyeli değerlendirmelisin. Şöyle forumda kült olacak birkaç başlık aç onları da favorilerime ekleyim. İzlemediysen Narnia'yı hemen izle ve hemen o tarafa yollan ha izlediysen ne duruyorsun hadi bu arkadaşlara katıl kardeş kardeş yazışın bana da güzel güzel okumalık şeyler çıksın.

http://www.kayiprihtim.org/forum/susan-mi-lucy-mihaydi-oylamaya-t5857.0.html

http://www.kayiprihtim.org/forum/bakislar-oldruyorrr-t5845.0.html

:D :D Evde sıkkın sıkkın oturuyordum.Dediğin kadar varmış.Keyfim yerine geldi.

Şunu söylemek istiyorum;Öyle ahım şahım bir oyun tecrübem yok.Ama CoD ları oynadım.

CoD ilk oyunundan beri onu seri yapan özelliklerini hiç kaybetmedi.Hala çok kaliteli bir FPS,Hızlı,dinamik vs. Ama nasıl tabir etsem, CoD 4 ruhu ölmüş. O eski tadından çok şey kaybetmiş.Dragon Age örnek olarak imdadıma yetişti.Aynı şey,birinde ha RPG ha FPS,oyunun ruhu gitmiş,herhangi bir savaş hissi yaşamadığımız önüne geleni çiu çiu çiu vurduğumuz bir oyun olmuş. 
Örnek vereyim; CoD 2'de Alman askerleri MG-42 ile tepemize ateş kusarken siperden başımı uzatmaya ödüm kopardı. İlk MW'in sonunda yaşadığım duygusal patlamadan dolayı gözlerim yaşarmıştı.

Ama yeni CoD oyunları? Ne sipere girmeye gerek var, ne gizlenmeye. Düşmanlar desen pat diye önümüze atlıyorlar. Bas tetiğe gitsin. Koş, vur, bir daha koş. Sonra bir de bakmışsın bölüm bitmiş. Baştan savma demiyorum, "basitleştirilmiş" diyorum. Her şey tetiğe asılmaya ve hiç dinmeyen aksiyona bağlanmış durumda. Savaşın o ezici, iç burucu hissi, her an ölebileceğinizi bilmenin endişesi yok.

Mit'le aynı düşünceleri paylaşıyormuşuz.O eski savaş hissi yok.

Hikayeye gelince gördüğüm şey şu ki oynanışı biraz kesmiş.Fazla sinematikti.Ama güzeldi.Ben beğendim.Hikayesi ilk MW kadar olamasa da MW serisine yakışmış güzel bir son olmuş.

Ve CoD'un bittiğine de katılıyorum.Sonuçta bu oyun satacak.Sattığı içinde bu stil oyunlar çıkarmaya devam edecek gibi görünüyor.CoD gibi bir serinin.İyiydi ama bozdu kervanına katılması beni üzdü.

Çevrimdışı kusad

  • ***
  • 487
  • Rom: 5
  • Kendimi Kaybettim!Hükümsüzdür!
    • Profili Görüntüle
Ynt: Call Of Duty - Modern Warfare 3
« Yanıtla #12 : 19 Kasım 2011, 21:04:48 »
"CoD 'un her tarafı bozsa kaç yazar?" soruma yanıt bulduran oyun oldu. Her tarafı bozmuş. Senaryo, animasyon, heyecan, gerçekcilik.

5 dakikada 15 tane animasyon hatası buldum, sessiz olmam gereken haritaları elimi Shift 'den çekmeden bitirdim. Eğer orjinal aldıysanız bilirseniz. 1000 lerce bug var. Şuradaki habere göre bu buglardan dibine kadar da faydalanılmış zaten.

Çevrimdışı kusad

  • ***
  • 487
  • Rom: 5
  • Kendimi Kaybettim!Hükümsüzdür!
    • Profili Görüntüle
Ynt: Call Of Duty - Modern Warfare 3
« Yanıtla #13 : 21 Kasım 2011, 17:40:35 »
Flood yapmak gibi olmasın ama. İhsan abi sanırım yanılıyoruz. Dünya bizimle aynı kanıda değil. :)

Haftalık Satış Oranları

Çevrimdışı Legend

  • ***
  • 590
  • Rom: 18
  • I write because your wrong
    • Profili Görüntüle
Ynt: Call Of Duty - Modern Warfare 3
« Yanıtla #14 : 21 Kasım 2011, 17:49:54 »
Alıntı
Ve CoD'un bittiğine de katılıyorum.Sonuçta bu oyun satacak.Sattığı içinde bu stil oyunlar çıkarmaya devam edecek gibi görünüyor.CoD gibi bir serinin.İyiydi ama bozdu kervanına katılması beni üzdü.