Kayıt Ol

Marvel Comics’de Neler Oluyor?

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
Marvel Comics’de Neler Oluyor?
« : 24 Temmuz 2014, 17:35:19 »
Marvel Now’la beraber neredeyse tüm Marvel serileri sıfırlandı ve birinci sayıdan başlatıldı. Bu sonbaharda başlayacak Avengers Now serisiyle birlikte Marvel 616 Evreni köklü değişikliklere gebeye benziyor. Şu ana kadar resmi olarak açıklanan değişiklikleri oldukça ilgi çekici bulduk. Bakalım siz bu konuda ne düşüneceksiniz?


İlk önce takıma yeni dahil olanları bahsetmek lazım. Bazılarının çok ilginç seçimler olduğunu belirtmeden geçemeyeceğiz. Bunlardan belkide en ilginci Image Comics’den Marvel’a transfer olan Angela. Hatırlayacağınız üzere Angela ilk kez Spawn’da görülmüştü. Spawn’nın 9. sayısında cehennem dölünü avlamaya gelen meleğimiz, meğersem bir Asgardian’mış. Bir diğer ilginç üye ise kendi ırkı haricinde herkesden nefret eden Inhumans’ın yüce kraliçesi Medusa. Ayrıca Messiah Complex ve Messiah War esnasında ortalığı bayağı karıştıran Bishop da dikkat çeken yeni üyelerden. Bunun yanı sıra Doctor Strange, Human Torch, Ant-Man, Scarlett Witch ve Winter Soldier da (Bucky) ekibe geri dönmüşe benziyor.

Bu arada bilmeyenler için bir hatırlatma. Orijinal Captain America olan Steve Rogers tüm güçlerini kaybetti ve artık ihtiyar bir asker, eskisinden fazlası değil. Peki bu durumda yeni Kaptan kim olacak dediğinizi duyar gibiyiz. Öncelikle yeni Cap, Bucky değil. Bu görevi senelerdir Cap’ın en sadık yoldaşı olan Falcon yani Sam Wilson kapmış durumda. Böylelikle Marvel’ın en ikonik kahramanı olan Captain America artık afroamerikan.

Bir diğer önemli gelişme ise Iron Man cephesinde. Ülkemizde de yayımlanan Extremis hikayesiyle beraber Iron Man zırhları akıl almaz bir şekle bürünmüşlerdi. Tony kendi vücuduna enjekte ettiği tekno organik virüs sayesinde zırhını kemiklerindeki boşluklarda taşıyabiliyor ve istediği zaman kuşanıyordu. Kısacası zırh artık vücudunun bir parçası haline gelmişti. Bunun sonucunda zırhı ve sinir sistemi tamamen kaynaşmış ve zırhı kontrol etmekle ilgili tüm sorunlar ortadan kalkmıştı. Ancak son zamanlarda gerçekleşen olayların ardından Extremis Zırh Kitleri kara borsaya düşmüştü. Bunun ardından tüm Extremis kitlerini yok eden Tony artık yeni bir zırh kitiyle yoluna devam edecek. İşte bu zırh kiti de ilk kez Avengers Now’da karşımıza çıkacak. Bu arada küçük bir not; Iron Man’nin yeni zırhını Yıldıray Çınar tasarlamış.

Son ve belki de en ilginç gelişme ise Thor’la ilgili. Bilindiği üzere Thor’un birçok gücünün kaynağı aslında Mjolnir ve şu ana kadar Mjolnir’i sahiplenmeye değer olan birçok kişi Thor rolünü de üstlenmiştir. Bunlardan ilk akla gelenler Beta Ray Bill ve Eric Masterson olsa gerek. Avengers Now ile bu isimlere bir yenisi daha ekleniyor. Henüz adı açıklanmamış olsa da cinsiyeti dolayısıyla şimdiden bayağı ilgi çekmişe benziyor. Sizin de anladığınız üzere yeni Thor bir kadın. Ancak yayınevi yetkililerinin de bildirdiği üzere bu karakter ’’She-Thor’’ ya da ’’Thor Woman’’ falan değil bizzat Thor’un kendisi. Yani Thor cinsiyet değiştirmiş falan değil, bu konuda söylenebilecek en doğru şey Thor’un avatar olarak başka bir vücuda aksettiği olsa gerek.

Bakalım bu sonbahar Marvel cephesinde daha neler olacak. Heyecanla bekliyoruz…

Haber: Şahin "ronin47" Kalkay