Kayıt Ol

Percy Jackson ve Olimposlular - Rick Riordan / Robert Venditti

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü

Rick Riordan’ın çok satan mitoloji konulu serisi Percy Jackson ve Olimposlular efsanesi çizgilerle hayat bulmaya devam ediyor. Sıra geldi serideki üçüncü maceraya: "Titan'ın Laneti"

Alıntı
Percy, Kıvırcık , Thalia ve Annabeth çok güçlü iki yeni melezi kurtaracaktı ama işler aniden kontrolden çıktı.

Bir mantikorla karşılaşmalarının ardından Annabeth kayıplara karıştı. Titan lordu Kronos, çok acımasız bir tuzak kurmuş durumda ve melezler ne yazık ki bu tuzağa düştüler.

Şimdi Percy ve arkadaşları çok tehlikeli bir şeyle karşı karşıya: Titan’ın Laneti kehaneti. Kış gündönümünden önce Tanrıça Artemis’i kurtarmaları gerek. Yoksa her şeyi kaybedecekler, Annabeth dahil.

Aynı adlı romandan çizgi romana uyarlayan kişi Robert Venditti. Çizimlerinin Attila Futtaki’ye, resimlendirmenin Gregory Guilhaumond’a ait olduğu eserin dilimize çevirisini ise Belgin Selen Haktanır üstleniyor.

Doğan Egmont Yayınları tiketiyle raflardaki yerini alan çizgi romanın künye bilgilerine buradan ulaşabiliriniz.

Haber: Bahri Doğukan "Denaro Forbin" Şahin

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
Ynt: Percy Jackson ve Olimposlular - Rick Riordan / Robert Venditti
« Yanıtla #1 : 08 Ağustos 2014, 21:14:30 »
Percy Jackson serisini okuyalı yıllar olmuş. Kitap serisini genel olarak beğenmiştim, oldukça eğlenceliydi fakat devamı niteliğindeki Olimpos Kahramanları'na başlamamış ve o serinin tamamlanmasını beklemiştim. Seri tamamlanmak üzere ama bu saatten sonra artık okur muyum emin değilim.

Geçenlerde çizgi roman serisinin ilkini okuma fırsatı buldum. Bir oturuşta biten eğlenceli bir okuma oldu benim için. Yıllar önce okuduğum Şimşek Hırsızı romanını da bir nevi hatırlatma görevi gördü bana. Bu yönden bakarsam, okuyarak güzel bir karar vermiş olduğumu düşünüyorum.

Canavarlar Denizi'nin çizgi roman versiyonu geçen sene çıkmıştı ve çok kısa bir süre önce de Doğan Egmont, Titan'ın Laneti'ni kazandırdı dilimize. Sırayla onları da alıp okumayı düşünüyorum kesinlikle.

Kitaptan çizgi romana uyarlayan Robert Venditti çok başarılı bir iş çıkarmış. Çizimler de güzeldi fakat Kıvırcık'a pek ısınamadım bu çizgi romanda, tabii bunda filmlerin hafızamıza kazıdığı sima önemli.

Rick Riordan'ın Yunan Mitolojisi'ne duyduğu sevgiden doğan bu serinin konusu fena sayılmaz. Hitap ettiği yaş kitlesi biraz düşük olsa da, büyükler okuyamaz diye bir kuralın da olmadığını hatırlatarak kitap serisini okumanızı tavsiye ederim. Bunun için zamanı olmayanlar ise hiç üzülmesinler, direkt çizgi roman serisini okusunlar, pek de bir şey kaybetmezler aslında.