Kayıt Ol

Aes Sedai'lere Ölüm!! Çünkü...

Çevrimdışı Valheru

  • **
  • 220
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Aes Sedai'lere Ölüm!! Çünkü...
« : 26 Aralık 2011, 12:31:38 »
Aes Sedai'leri öldürmeden önce haklarında biraz bilgi sahibi olalım isterseniz. Zaman Çarkı dünyasında sınırlı sayıda insanın kullanabildiği ve kullananlara neredeyse Tanrısal bir güç bahşeden Tek Güç'ün Saidar kısmını (Dişi Versiyon) Kullanıp Beyaz Kule'de yaşayan ve oaradan tüm dünyaya hükmeden kadınlara verien addır.
Amyrilin Makamı tarafından yönetilirler, 7 ajah'tan oluşurlar.

1) Yeşil Ajah (Savaş Ajahı)
2) Sarı Ajah (Şifa Ajahı)
3) Gri Ajah (Arabulucu Ajah)
4) Kırmızı Ajah
5) Beyaz Ajah
6) Mavi Ajah
7) Kahverengi Ajah

ayrıca Yaratıcıya olan bağlılıklarından dönüp Karanlık Varlığa itaat edenlerin oluşturduğu gizli bir Kara Ajah'ta mevcuttur.

Şimdi gelelim Aes Sedaileri öldürme sebebime. Siz hiç bir kitap okurken sizi kadınlardan soğutan ve  varlıkları hakkında sizi ciddi bir şekilde endişelendiren bir şeyle karşılaştınızmı? Karşılaşmadıysanız Zaman Çarkı'nı okurken kesinlikle karşılaşacaksınız. Peki neden  bu kadar nefret edilesi varlıklardır.
Çünkü..

1) Ettikleri yemin sayesinde yalan söyleyemelerine rağmen gerçeği yalan söylemeden 1001 şekilde çarpıttıkları için.
2) Kibirli bir şekile her şeyi ben bilirim havasından bir türlü çıkamadıkları için.
3) Her şeyi kontrol etme çabası içinde oldukları için.
4) Karşısındaki kişiden tam itaat beklediği ve bu olmadığı zaman Karanlık Varlığı bile arattırdıkları için.

Benim aklıma bunlar geldi bakalım sizlerden nasıl sebepler çıkacak.
Böylece anlaşmamız yazıldı,böylece anlaşma yapıldı
Düşünce zamanın okudur,anılar asla solmaz.
İstenen verildi,bedel ödendi

Çevrimdışı dekadans

  • **
  • 261
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Aes Sedai'lere Ölüm!! Çünkü...
« Yanıtla #1 : 26 Aralık 2011, 14:47:52 »
Diğer ajahlarla ilgili de şu bilgileri eklemek istiyorum:

Kırmızı Ajah: Saidin kullanan erkekleri yakalayıp ehlileştiren ajahtır. Asla koruyucuları olmaz. Erkeklerden hoşlanmazlar. Diğer ajahlarla ilişkileri genelde kötüdür. Çünkü burunlarından kıl aldırmazlar.

Beyaz Ajah: Bu ajah üyeleri her şeyi belli bir mantığa oturtmaya çalışırlar. Mantık çerçevesi dışındaki şeyleri kabul etmezler. Sürekli düşünmekte olduklarından genelde çok dalgındırlar.

Kahverengi Ajah: Araştırmacı aes sedai'lerin ajahıdır. Hepsi kitap kurdudur ve öğrenebilecekleri her şeyi öğrenmeye çalışırlar. Katiplik işleri de onlardan sorulur.


Ama aes sedailerin ölmesi fikrine katılmıyorum. Bence Zaman Çarkı'nı bu kadar değerli kılan öğelerden birisi de onların varlığıdır. Tek Güç'ün dişil yarısı da eril yarısı kadar güçlüdür. Sadece hikayenin geçtiği dönemde yaşayan aes sedailer, çoğu sanat kaybolduğu için yeterince güçlü değiller.
Zaman Çarkı döner, Çağlar gelir ve geçer, efsaneleşen anılar bırakır. Efsaneler solarak mit olur ve onları doğuran çağ yeniden geldiğinde mitler bile unutulur. Bir Çağ’da, kimilerine göre Üçüncü Çağ’da, henüz gelmemiş, çoktan geçip gitmiş bir Çağ’da, Puslu Dağlar’da bir rüzgar yükseldi. Rüzgar başlangıç değildi. Zaman Çarkı dönerken ne başlangıçlar, ne de bitişler vardır…