Kayıt Ol

Anormaller - Joey Goebel

Çevrimdışı Fırtınakıran

  • *
  • 8351
  • Rom: 1
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
Anormaller - Joey Goebel
« : 03 Ocak 2012, 22:08:08 »

Türk okurunun ilk olarak Vincent Spinetti'nin Tuhaf Kariyeri ile tanıdığı, yeni dönemin gelecek vaad eden iyi yazarlarından olarak kabul edilen Joey Goebel'in bir kitabı daha bizlerle buluşmaya hazırlanıyor.

İthaki tarafından bize ulaşacak olan Anormaller'in konusu ise şöyle:

Alıntı
Kentucky’nin küçük bir kasabasında beş ucubenin(!) kurduğu Anormaller grubu toplumun dayattığı kurallara baş kaldırıyor!

Grup Elemanları

Luster: Uyuşturucu satıcısı erkek kardeşleriyle birlikte gettoda yaşıyor ve en büyük hayali rock yıldızı olmak.

Ember: Sekiz yaşında ve amacı dünyayı yok etmek.

Opal: Seksen yaşında, seks delisi ve tek ilgi alanı âlem yapmak.

Ray: Körfez Savaşı’nda Amerikalılara karşı savaşmış olsa da onları seven Iraklı bir asker.

Aurora: Erkeklerin kendisini nesneleştirmesinden nefret eden enfes bir Satanist.

Şu an önsiparişte olan kitap, 5 Ocak'ta satışa sunulacakmış. Açıkçası yazardan yine özgün bir kitap geliyor gibi göründü bana. Konusu ilgimi çekmedi desem yalan olur.

Yazarı Vincent Spinetti ile sevip, başka kitaplarını da okumak isteyenlere duyurulur :).


Çevrimdışı Laughing Madcap

  • ****
  • 960
  • Rom: 51
  • The Oncoming Storm
    • Profili Görüntüle
Ynt: Anormaller - Joey Goebel
« Yanıtla #1 : 03 Ocak 2012, 22:25:30 »
Aslında yazarın ilk kitabı bu fakat tamamen bağımsız hikayeler olduğu için, sonradan çevrilmiş olmasında bir sıkıntı yok. Yine güzel bir kapak, yine ilginç bir hikaye; heyecanla bekliyoruz.
Attention all planets of the solar federation
We have assumed control.

Çevrimdışı LegalMc

  • ****
  • 1215
  • Rom: 33
  • Unimpressed was his default state.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Anormaller - Joey Goebel
« Yanıtla #2 : 03 Ocak 2012, 22:47:29 »
Uzun zamandır takip ediyorum bu kitabı. Joey Goebel'in müzik dünyasından anladığını kitaplara yansıtması kitaplarına enfes bir tat katıyor. Vincent Spitnetti ile hayran kalmıştım yazara, bu kitabı da en kısa zamanda edinmeyi düşünüyorum. Konusu da çok ilginç, karakterler tam anlamıyla 'anormal'. Özellikle Ember'in hikayesini merak ettim. 2012'ye güzel giriyoruz, umarım İthaki bütün sene böyle devam eder.
Yaşasın!
Ne kadar da ideolojik yaklaşıyoruz birbirimize.

Çevrimdışı LegalMc

  • ****
  • 1215
  • Rom: 33
  • Unimpressed was his default state.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Anormaller - Joey Goebel
« Yanıtla #3 : 24 Ocak 2012, 00:19:54 »
Flood olacak, kusura bakmayın.

Anormaller ilginç bir kitaptı. Böyle bir anlatım tarzına daha önce rastlamamıştım, güzel bir tecrübe oldu. Kastettiğim şey; bölümler sadece ana karakterler[*]kitabın arkasında adı geçenler[/*]'in ağzından anlatılmıyor. Onların yanında, o an olayla bir şekilde bağlantısı bulunan kişilerin de ağzından anlatılıyor. Joey Goebel ilk kitabında değişik bir şey denemiş. Bence çok da hoş olmuş. O an kimin aklından ne geçiyor anlamak zevkliydi.

Kitap genel olarak rock müzik havasında geçiyor. Kitap boyunca müzikle uğraşmalarından değil, anlatımın ve karakterlerin öyle bir havası olduğundan. Kişilikleri bakımından çok farklılar, toplum tarafından hor görülüyorlar.  Bazen sertler, bazen ise oldukça yumuşak ve kulağa güzel gelen bir tını. Yani Joey Goebel kitap yazmaktan çok, uzun bir solo bestelemiş gibi. Bu işi gerçekten çok iyi yapıyor.

Biraz karakterleri anlatayım. Luster
: Şimdi gözünüzün önüne Jimi Hendrix'i getirin. Aynı saçlar, aynı ten rengi. Şimdi soyut şeylere geçelim; biraz Platon, biraz Aristo, biraz Dante, ufak bir parça Shakespeare ve bol miktarda kültür. Toplum tarafından dışlanmış, inanılmaz kültürlü, retorik konusunda üstüne olmayan bir afro-amerikan[*]nam-ı diğer zenci[/*] kısacası. Söylediği her şey ders niteliğinde. Grubu ayakta tutan isim, söz yazarı, solist.

Ember: Kitaptaki en anormal karakter bence. Henüz 8 yaşında, 3. sınıf öğrencisi ama tam bir psikopat. Düşündüklerine, yapmak istediklerine ve söylediklerine karşın çok tatlı olması yüzünden çok yanlış anlaşılıyor ve o buna sinir oluyor. Grup için kendinden büyük ve kendinden ağır bir bas gitar çalıyor.

Opal: Yaşta değil başta olanın sadece akıl olmadığını gösteren bir karakter. Alemci bir nine kısacası. Gruptaki rolü; bas gitarist[*]yanlış hatırlamıyorsam.[/*].

Ray: Başlarda insanda yanlış izlenim uyandıran ve saf bir karakter. Amerika'da olma sebebini söylemeyeyim ama bunu yapabilecek tek insan Ray'dir, emin olun. Garip bir karakter. Keytar çalıyor.

Aurora: Aşırı güzel ve seksi bir baterist. Onu gören tüm erkeklerin ağzı açık kalıyor ve her dediğini yapıyorlar. Bunu kitabın birçok yerinde kullanıyor zaten. Onu gören herkes kendini onun üstünde değişik fanteziler kurarken buluyor kendini.

Kitabın sonu da çok iyi. Hepsine ayrı bir bölüm var ve hepsinin ne olduğunu anlatıyor. Ama en güzel bölüm en sondaki 'Yazar' bölümü. Kitapta vermek istediği düşünceleri belli etmek istercesine bir buçuk sayfa içine öyle bir ders sığdırmış ki Goebel, daha ilk kitabında takdiri hak ediyor. Son bölümün özel olarak birden fazla kere okunması gerekiyor.

Kapak güzel, kitap güzel, her şey güzel ama Vincent Spinetti'nin Tuhaf Kariyeri daha güzel.

Şu cümleyi yazmadan da duramayacağım, şu sıralar her yere yazıyorum zaten.

"Hepimizin ümit edebileceği en büyük ideal, dünyayı, kör bir adamın rüyasında gördüğü gibi görebilmektir."
Yaşasın!
Ne kadar da ideolojik yaklaşıyoruz birbirimize.