Birincilikle, ben sizin samimi bir arkadaşınız değilim.Bu sebeple bana ''Siz'' diyerek hitap etmenizi rica ediyorum.Seviyeli olalım, sert çıkmış gibi görünmek istemem.Sadece bir uyarı ki bunu forumda yeni olduğunuzu görerek söylüyorum.
Öncelikle merhabalar,
Ben şahsen Clurke sana katılmıyorum. Bu konu hakkında kimin ne fikri var, fazla konuya bakamadım, hakim olamadım ama senin mesajını okudum. Katıldığım ve katılmadığım noktalar var. Katıldığım nokta şu ki; Türkiye'de Fantastik Kültüre ilgi yok. Saygı duyulmuyor. Adını yeni duyanlar bile var. Katılmadığım nokta ise Türk Edebiyatı için bir şeyler yapmaman, ya da senin gibi düşünenler için yapmamanız.
Yazılarımızı hangi dilde yazıyoruz? Türkçe. Hitap kitlemiz kim? Türkiye ve Türkçe bilen insanlar. Genel kavram olarak Türkiye. Yani sen ister istemez bu dili kullandıkça, Corcun ya da Maykılın, kendi hikayeni okuyacağını zannetme. Türk kültürü şeklinde yazarak türk edebiyatı olmaz. Türk Edebiyat'ı klasikleri bile yabancı akımlardan araklama. Bu yüzden belki bunu kastetmemiş olabilirsin ama bu kendi halkına karşı tavır alman, yazılarında ne kadar başarılı olursan ol hiç bir yere gelemeyeceğin anlamını taşır. Bu benim görüşüm. Sevgiler.
Şimdi sorularınızı cevaplayalım.
Bizim yazılarımızı Türkçe yazıp yazmadığımızı nereden biliyorsunuz size sormak isterim, hitap etmesini istediğimiz toplumu nereden biliyorsunuz, önyargı da bir yere kadar.Bazen hikayelerimi İngilizce yazdığım oluyor, bilmek istersiniz belki.
Yazdığımız yazının Türkçe olması hikayenin Türk Kültürü'nü barındırmasını gerektirmiyor, yeni bir evren, yeni kültürler oluşturuyoruz.Fantastik eserler her dile çeviriliyor, biz gidipte Türkiye sokaklarını betimlemiyoruz.
Demişsiniz ki;
Corcun ya da Maykılın, kendi hikayeni okuyacağını zannetme. Türk kültürü şeklinde yazarak türk edebiyatı olmaz. Türk Edebiyat'ı klasikleri bile yabancı akımlardan araklama. Bu yüzden belki bunu kastetmemiş olabilirsin ama bu kendi halkına karşı tavır alman, yazılarında ne kadar başarılı olursan ol hiç bir yere gelemeyeceğin anlamını taşır.
Ben kitabımı internette veya USA'de yayımlatacak imkanım var, herkesin var.İnternet ne güne duruyor, yetenekli insanlara kapılar her zaman açık.
Türk kültürü şeklinde yazarak türk edebiyatı olmaz. Türk Edebiyat'ı klasikleri bile yabancı akımlardan araklama.
Söylediğim şey neredeyse bunun tam tersiydi.Bir eserin içinde o zamanki Kültür'ü barındırırsanız, etkilenirseniz; o eser, o milletin edebiyatının sınıfına girer.Dil ile biraz alakası olsa da, biz tamamen farklı bir şey yazıyoruz.
Ben kendi halkıma karşı tavır almıyorum efendim, halkım bana karşı tavır alıyor.Bilmem anlatabildim mi?
''Kendi halkın seni desteklemezse hiçbir şey olamazsın.!'' gibi bir düşünce, yavan bir düşüncedir.Ha, halkımız kimi destekliyor merak ediyorum.Mecliste kavga eden insanları sanırım, benim de desteklenmem için meclise gidip kavga etmem, halkımın parasını mı çalmam gerekiyor.Benim yazımı objektif bir biçimde okumuş olduğunuzu düşünmüyorum.Fantastik Edebiyat hakkında ve Fantastik Edebiyat eseri kurgulamak konusunda ufkunuz yeteri kadar açıldığında sizinle hoş bir sohbete dalabiliriz(Ufkunuzun dar olduğunu değil, daha fazla genişlemesi gerektiğini söylüyorum.Yanlış anlaşılma olmasın.), tabii isterseniz.
Bir de not düşmek isterim.Yorumumu görüp, dayanamayıp yorum yazdığınızı söylediniz ve halkıma karşı tavır aldığımı yazdınız.''Türk'' adını düzgün yazmanızı öneririm, saygı bakımından.