Kayıt Ol

Reyne - Tarbeck İsyanı

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
Reyne - Tarbeck İsyanı
« : 21 Mayıs 2013, 04:51:27 »





Reyne-Tarbeck İsyanı, Westeros'un Lannister hanedanlığının egemenliğinde 260 AL senesinde patlak vermiş bir baş kaldırma hareketidir. Reyne ve Tarbeck Haneleri, Casterly Kayası ve Tytos Lannister'in zayıfladığını düşünmüştü. Reyne Hanesi'nin başında Kırmızı Aslan Castamere, Tarbeck Hanesi'nin başında Ellyn Tarbeck bulunmaktaydı. Ancak, Tytos Lannister'in büyük oğlu Tywin Lannister isyanı bastırmak için gönüllü oldu. Tywin Lannister, Lannister kuvvetlerini topladı, onların üstüne yürüdü, savaştı ve savaşı kazandı. İsyanın sonunda her iki hane de tamamen yok edilmişti.

Tywin Lannister ailesinin gücünü tekrar yerine getirmişti. Bunu ölümsüzleştirmek için Castamere Yağmurları adında bir şarkı yazıldı. Tywin, bu acımazlığıyla Deli Kral Aerys'in dikkatini çekti ve Kral Eli görevine getirildi. 20 sene boyunca Kral Eli olarak görev yaptı ve 282 tarihinde görevinden istifa etti.

Çevrimdışı Glamdring

  • *
  • 16
  • Rom: 0
  • Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Reyne - Tarbeck İsyanı
« Yanıtla #1 : 28 Mayıs 2013, 21:45:58 »
Lannisterlar iki büyük sancaktar kaybetti fakat onlarda isyan yapmayacaktı Lannisterlara karşı gelenin sonu böyle olur. :)
Ayrıca bu isyan sonrasında Reyne Hanesinin büyük yenilişi ve Tywin'in büyük zaferi adına
Castemere Yağmurları şarkısı yazılmıştır. :)

Şarkının sözleri ise şudur;
And who are you, the proud lord said,
that I must bow so low?
Only a cat of a different coat,
that's all the truth I know.
In a coat of gold or a coat of red,
a lion still has claws,
And mine are long and sharp, my lord,
as long and sharp as yours.
And so he spoke, and so he spoke,
that lord of Castamere,
But now the rains weep o'er his hall,
with no one there to hear.
Yes now the rains weep o'er his hall,
and not a soul to hear.

Çevrimdışı Maedhros

  • **
  • 200
  • Rom: 2
  • hmm akraba katli mi? bayılırım!
    • Profili Görüntüle
Ynt: Reyne - Tarbeck İsyanı
« Yanıtla #2 : 09 Temmuz 2014, 22:44:22 »
Reyne ve Tarbeck Haneleri Batı Toprakları'nda Lannisterlar'dan sonra en büyük altın madenlerine sahip ikinci ve üçüncü hanelerdir. Reyne Hanesi tarih boyunca her fırsatta Lannisterlar'ın kararlarına karşı çıkmışlardır. Ejderhaların Dansı'nda, Blackfyre İsyanı'nda falan her seferinde Lannisterlar'ın tuttuğu tarafın karşısında yer almışlardır. Hanenin ünlü üyelerinden biri Robb Reyne'dir. Kendisi Daemon Blackfyre'ın silah arkadaşıdır ve döneminin en iyi şövalyesidir.

Lord Tytos çok pasif bir yöneticiydi. Kendine bağlı lordlar ziyafetlerde suratına karşı onu aşağılarlardı fakat Lord Tytos bunları görmezden gelirdi. Genna Lannister bir Frey ile evlendirileceği vakit Lord Reyne buna gülmüştür. Tywin Lannister ise adeta, diyarda başka hane mi kalmadı?, dercesine babasına karşı çıkmıştır. Neyse işte gel vakit git vakit Lord Tytos'un otoritesi iyiden iyiye zayıflamıştır. Sadece Reyne ve Tarbeck Haneleri değil, tüm Batı Toprakları lordları Lord Tytos'u umursamamaya başlamıştır. Bu durum Tywin Lannister'ı çileden çıkarır.

En nihayetinde Lord Tytos öldüğünde ve Tywin Lannister genç yaşta Casterly Kayası lordu olduğunda Lord Reyne ve Leydi Tarbeck toy bir delikanlının onları engelleyemeyeceğini düşünüp isyan bayrağını çekerler. Hem Lord Reyne hem de Leydi Tarbeck kendilerine kimsenin karşı koymayacağını düşünerek Batı Toprakları lordlarını onlara katılmaya ikna etmeye çalışırlar.

Bu sırada yeni lord olmuş Tywin Lannister çabucak Casterly Kayası, Lannisport ve kendine bağlı bazı küçük hanelerin askerlerini bir araya getirir. Lord Reyne ve Leydi Tarbeck henüz kendilerine yandaş bulamadan Lord Tywin onların üzerine yürür. Önce Tarbeck Kalesi'ni kuşatır. Leydi Tarbeck kaleyi bir süre savunur fakat Tywin Lannister mancınıkları kullanarak Leydi Tarbeck'i kalesiyle beraber taşların arasına gömer. Kaleyi tamamen yıktırır, hanenin mensuplarını öldürür ve Reyne Hanesi'nin üzerine yürüyüşe geçer. Lord Reyne de kalesinde Tywin'i karşılar. En nihayetinde Lord Tywin tıpkı Tarbeck Kalesi'nde yaptırdığı gibi kaleyi yerle bir ettirir ve hanenin yaşayan tüm mensuplarını öldürtüp Lannisport'un girişine astırır. Acımasız bir kral olan Aerys de bu olayı duyunca Tywin'in aradığı adam olduğunu düşünür ve onu Kral Eli yapar.

Bu mevzuda dikkat edilmesi gereken nokta, bu olaydan sonra tüm Batı Toprakları haneleri Lannister Hanesine körü körüne bağlanırlar. Hatta Lannister muhafızları tüm diyarda sadakatleri ve disiplinleri ile ünlüdür. Ayrıca Lord Tywin Reyne ve Tarbeck hanelerini de yıktırarak Batı Toprakları'ndaki tüm altın rezervlerini kendi hanesi üzerine geçirir. Son olarak Lord Tywin tüm hayatı boyunca iki kez (edit: üç) gülmüştür. Birincisi Cersei ve Jaime doğarken, ikincisi de Tarbeck Kalesi Leydisiyle birlikte toprağa gömülürken. Edit: Bir de Joanna Lannister ile evlendiğinde gülmüştü, onu unutmuşum.
"O çılgınlık anında Iluvatar üzerine ant içtik kardeşim.
Eğer sözümüzden dönersek Sonsuz Karanlığı çağırmış olacağız.
Ve söyle bana, o zaman bizi kim kurtaracak?"