Kayıt Ol

OOMPH!

Çevrimdışı Erymnys

  • ***
  • 496
  • Rom: 8
  • PKBL
    • Profili Görüntüle
    • Erymnys
OOMPH!
« : 26 Mart 2011, 19:10:33 »


OOMPH!, Alman endüstriyel metal grubudur.

15 yılı aşkın bir süredir Endüstriyel Metal'in bayrağını zirvede tutan grupların başında gelir Oomph!. Dero, (Vokal, Davul) Crap (Gitar, klavye) ve Flux (Gitar, sample, mixing, prodüktör) 1989 yılında biraraya gelip Oomph!'u oluştururlar. 1992 çıkışlı EBM(electronic body music) müziğin başyapıtlarından sayılan kendi ile aynı adlı albümlerinden sonra 1994 çıkışlı "Sperm" albümüyle daha türün adı bile konulmamışken Endüstriyel Metal'in en önemli işlerinden birini ortaya koyarlar. Ayrıca Almanya'nın 90'larda dünya müziğine hediye ettiği Neue Deutsche Härte(Yeni Alman Sertliği) akımının öncülüğünü yaparlar. Bugün bu akımın geniş kitlelerce tanınması sağlayan Rammstein, kendilerinin de açıkça belirttiği gibi, müziğe başlarken Oomph!un etkilerini kullanır. Onların ortaya koydu bu farklı müziği tanımlamak için o dönem, "Elektro Metal", "Metal Dans" gibi fazlasıyla kafa karıştırıcı pek çok isim ortaya atılır. Grup nihayetinde hakettiği popülerliği 1996 çıkışlı "Wunschkind" albümüyle yakalar. Albüm sonrası geniş çaplı Avrupa turnesi sonunda başlar. Sonrasında gelen albümleri Oomph!'un yükselişini belki yavaş ama emin adımlarla gerçekleştirir.

Elbette ki 2004 çıkışlı "Wahrheit oder Pflicht" albümü ve tabi ki hit single "Augen Auf" Almanya dışında da yeni hayranlar edinmesini sağlar grubun. Albümden ardı ardına çıkan hit single'lardan sonra yayınlanan 2006 çıkışlı GlaubeLiebeTod albümü, grubun endüstriyel metalin zirvesindeki yerini iyice sağlamlaştırır. Her ne kadar albümün çıkış single'ı "Gott ist ein Popstar", sözleri nedeniyle çeşitli yarışmalardan çıkarılsa ve büyük tepkiler alsa da. Aynı yıl yayınladıkları "Delikatessen" adlı toplama albümleri ve kısa süre sonra grubun kariyerindeki ilk DVD olan "Rohstoff" grubun 20 yıllık müzik yolculuğunun bir destansı özeti olur.

"Başkalarının ayak izlerini takip ettiğiniz sürece asla iz bırakamazsınız" demiştir Dero bir röportajında. Bu cümleyi doğrularcasına sürekli yeni şeyler deneyen, tutan soundu sırf bu yüzden tekrar etmeyen grup, belki de Dünya çapındaki hak ettiği popülerliği bu yüzden yakalayamadı. Ancak bu onların sadık hayranlarının umrunda olmadığı gibi, onların da pek umurlarında değil.

Albümler
OOMPH! (1991)
Sperm (1994)
Defekt (1995)
Wunschkind (1996)
Unrein (1998)
Plastik (1999)
Ego (2001)
Wahrheit oder Pflicht (2004)
GlaubeLiebeTod (2006)
Monster (2008)
Wahrheit oder Pflicht (2010)
Des Wahnsinns Fette Beute(2012)

Derlemeler
1991-1996: The Early Works (1998)
1998-2001: Best of Virgin Years (2006)
Delikatessen (2006)

Tekliler
Ich bin du (1991)
Der neue Gott (1992)
Breathtaker (1993)
Sex (1994)
3+1 (1994)
Ice-Coffin (1995)
Gekreuzigt (1998)
Unsere Rettung (1998)
Das weisse Licht (1999)
Fieber (1999, feat. Nina Hagen)
Supernova (2001)
Niemand (2001)
Augen Auf! (2004)
Brennende Liebe (2004, feat. L'Âme Immortelle)
Sex hat keine Macht (2004)
Gott ist ein Popstar! (2006)
Das letzte Streichholz (2006)
Die Schlinge (2006, feat. Apocalyptica)
Gekreuzigt 2006 + The Power of Love (2006) (double single)
Labyrinth (2008)
Sandmann (2009)

Remiksler
Upperworld - Syntec
Ich sehe dich - Such A Surge
L 'Oasis - La Floa Maldita
Good God (The Mixes) - Korn
Und...ich lauf - Joachim Witt
Painful Reconstructed EP- Sin
Freedom - De/Vision
Sheila - Rauhfaser
Here Comes The Pain - Farmer Boys
Silver Surger - Such A Surge
Keilerkopf I - Keilerkopf
Hülle - Keilerkopf
Traumschloss - Keilerkopf
Monochrom - Herzer
Glas - Herzer
Supergestört und Superversaut - Joachim Witt
Krieger - And One

Spoiler: Göster
Alıntıdır. Vikipedi


Resmi Site: www.oomph.de
Elleri kalem tutanlara bu kadar düşman varken biz çok acı çekeriz daha, çok ölürüz kan kaybından!..

Çocuk Yetiştirme Sanatı Üzerine Bir Deneme --->Erymnys

Beklerim efendim...

Çevrimdışı Erymnys

  • ***
  • 496
  • Rom: 8
  • PKBL
    • Profili Görüntüle
    • Erymnys
Ynt: OOMPH!
« Yanıtla #1 : 05 Ağustos 2012, 19:12:58 »
Çook uzun bir süreden sonra Flood yapmanın bir zararı olmaz kanısındayım. :)   

Efendim, OOMPH! dediğimiz güzide grup pek çokları tarafından Neue Deutsche Härte(yani Yeni Alman Sertliği) dediğimiz güzel akımın başlatıcısı kabul edilir. İlk albümleri Electronic Body Music tabir edilen bir tarzdadır ama OOMPH! zamanla bu tarzı eğmiş, bükmüş ve bugün endüstriyel metalin en güzel kollarından birini yaratmıştır.   

Zamanında İngilizce de şarkılar da yapmışlıkları, hatta bu şarkıların çok da güzel olmuşluğu vardır ama şu an tamamen Almanca takılıyorlar. Almanca güzel dil, diyorsanız ya da öğreniyorsanız zaten tam size biçilmiş kaftan OOMPH!

Öğretici olmalarının yanında bu adamlar sadakatle bağlanılan nadir gruplardan biri benim için. Hiç mi sıkılmaz bir insan aynı grubu yıllarca dinlemekten ya da ne bileyim, hep bir overdose fan edasıyla mı dolaşır her yeni albüm çıkışında.

Yeni albüm dedim de, bu adamların çok sevdiğim bir huyu da her albümde yeni şeyler denemeleri. Hep bir şekilde şaşırtıyorlar. Nefret ediyorum bazen yaptıkları şeylerden ama onları yine de seviyorum, çok seviyorum.

Mesela ben bu mesajı neden yazdım, son albümlerinden bahsetmek için. Des Wahnsinns Fette Beute. Bu albümü bir türlü tam olarak sevemedim mesela. İçinde sevmediğim birkaç şarkı var ama albüm olmamış. Hele çekilen klip hiç olmamış. Nerde eski OOMPH! şarkıları, nerde Wahrheit oder Pflich, Galube Liebe Tod, Mosnter zamanının film tadındaki klipleri... Belki adamlar yine yapmıştır, belki de ben eski kafalıyımdır. :)

(Seemannsrose, Aus Meiner Haut, Bis der Spiegel Zerbricht favoriler)

Son olarak, sie sind ja geil!!!
Elleri kalem tutanlara bu kadar düşman varken biz çok acı çekeriz daha, çok ölürüz kan kaybından!..

Çocuk Yetiştirme Sanatı Üzerine Bir Deneme --->Erymnys

Beklerim efendim...