Bu ne demek şimdi?
Açıkçası ben Türk televizyon dizilerinden bir tanesini bile izlemiyorum. Nedenimi izah edeyim: Şimdi anlatacağım şey neredeyse bütün Türk dizilerinde var, daha geçende "Suskunlar" adlı diziyi izliyorduk ablamlarla. İyi bir dizi olduğunu iddia etti. Belki iyidir bilmiyorum. Tek bölüm izledim sadece. Ama bu söyleyeceğim onda da vardı.
İki karakter kendi aralarında konuşuyorlar diyelim. Adları Selim ve Ahmet olsun. Selim Ahmet'e kışkırtıcı bir şeyler söylüyor veya öfkelendirici bir şeyler, hakaret ediyor falan. Ahmet'in bu olaya tepki vermesi yaklaşık 45 saniye ila 1 dakika arasında oluyor. Önce kamera hakaret edene zoomluyor, ardından hakaret edeni zoomluyor, etraflarında başka karakterler varsa onları da zoomluyor
Zaten ne kadar çok karakter olursa cevap vermesi o kadar uzun sürüyor, 2 dakikaya kadar uzayabiliyor. En sonunda Ahmet cevap veriyor veya silah çekiyor. Silahı çektikten sonra da Selim'in silaha karşı tepki vermesi yine 1 dakika falan sürüyor. İzlediğim Türk dizilerinin geneli böyle. Mesela yabancı dizi izliyorum, sürekli bir aksiyon, tepkiler çok hızlı vs... Bizim senaristler ve yönetmenler süreyi uzatmak için ellerinden geleni yapıyorlar herhalde.
Bu karakterlerin pauselanması olayından artık vazgeçsinler