Şu sıralar Uzay Yolu evrenine dalmış durumdayım. Filmlerin hepsini izlemiştim ama dizileri izleme fırsatım olmamıştı. Her gün izliyorum ama çok uzun soluklu bir külliyat. Herhalde birkaç yılda ancak tamamlarım.
Şu an devam etmekte olan dizilerden takip ettiklerimin hepsi sezon arasında(aşağıda en son yazdığım hariç, o daha çok yeni). Onları da sayayım.
* Humans
* Game of Thrones
* Halt and Catch Fire
* Vikings
* Narcos
* Black Mirror
* Westworld
* Shameless
* Stranger Things
* Gypsy
Bu dizilerden en çok sevdiğim ise Halt and Catch Fire. Çok fazla bilinmiyor, en azından Türkiye'de fazla bilinmiyor. Bilgisayar endüstrisinin 80'li yıllardan beri yaşadığı süreçleri çok güzel anlatıyor. Teknolojiye ve dönem dizilerine ilgi duyuyorsanız şiddetle tavsiye ederim. Dizi de zaten akıcı bir dizi. Oyuncu seçimleri de mükemmel.
Geçmişte izleyip çok sevdiğim dizilere gelince:
* Battlestar Galactica(gelmiş geçmiş en iyi dizi olduğunu düşünüyorum)
* Terminator: Sarah Connor Chronicles(kalite bakımından Galactica'ya en yakın dizi, keşke iptal edilmeseydi)
* Prison Break(bitmesi gerektiği gibi bitmişti, keşke beşinci sezon hiç gelmeseydi)
* Stargate SG-1 ve Stargate: Atlantis(yavaş başlıyor ama adım adım kendi evrenini inşa ediyor)
Sıkılıp yarıda bıraktığım bazı diziler
* Orphan Black
* Star Wars: Rebels
* Stargate: Universe
* Mr. Robot
* Expanse(Galactica'yla kıyaslayanlar var, inanabiliyor musunuz?)
* Falling Skies(yeryüzünde geçen bir Galactica diye başlayıp berbat bir dizi yaptılar)
* Revolution(bu dizinin ilk sezonunu izledikten sonra J.J. Abrams'tan iyice nefret ettim)