Kayıt Ol

Kuyu ve Sarkaç (Seçme Öyküler) - Edgar Allan Poe

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
Kuyu ve Sarkaç (Seçme Öyküler) - Edgar Allan Poe
« : 30 Temmuz 2014, 14:28:09 »

Günümüzde gotik edebiyatın babası olarak anılan Edgar Allan Poe öyküleri yine, yeniden bizlerle: "Kuyu ve Sarkaç".

Poe külliyatından eleme yapılarak oluşturulan bu seçkide, “Morgue Sokağı Cinayetleri“, “Şehrazat’ın Bin İkinci Masalı“, “Usher Evi’nin Çöküşü“, “Gammaz Yürek“, ve “Kara Kedi” gibi öyküler bulunmakta.

Alıntı
Edgar Allan Poe, edebiyat tarihine yazdıklarıyla olduğu kadar yaşam öyküsüyle de damgasını vurmuştur. Yoklukla, kayıplarla, hastalıklarla, alkolle ve sanrılarla cebelleşmesine rağmen, belki de tam bu yüzden hem dünya edebiyatı hem de Batı kültürü üzerinde derin bir etki bırakan olağanüstü öyküler ve şiirler ortaya koymuştur. Psikolojik gerilim unsurunu kusursuzlaştırmış, dedektiflik öyküsünü keşfetmiş ve okuru kendi doğaüstü âlemine götürmeyi her seferinde başarmıştır.

Poe’nun kâh fantastik kâh gotik kâh gizemli ama her daim ustalıkla yazılmış öykülerinden oluşan Kuyu ve Sarkaç, yazarın eşsiz dilini ve insanın içinde pusuda bekleyen karanlığı ortaya koyma becerisini sergiliyor.

Dehşet, delilik, şiddet ve doğaüstü güçlerin hüküm sürdüğü Poe öyküleriyle bir kez daha yüzleşmeye hazır mısınız?

Nazire Ersöz'ün çevirisi ve Can Yayınları etiketiyle raflarda boy gösteren eserin künye bilgilerine ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Haber: Bahri Doğukan "Denaro Forbin" Şahin