Kayıt Ol

Roman Tanıtımları

Çevrimdışı Acmert

  • **
  • 268
  • Rom: 24
    • Profili Görüntüle
Roman Tanıtımları
« : 30 Eylül 2012, 13:04:57 »
Taht Oyunları


Yedi kitap olarak planlanan Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin ilk kitabıdır Taht Oyunları. Epik Fantezi türündeki eser, ilk olarak 6 Ağustos 1996'da yayınlanmıştır. Eser 1998'de Nebula, 1997'de ise Dünya Fantezi Ödülü'ne aday gösterilirken, 1997'de de Locus ödülünü kazanmıştır.

Ülkemizde ilk olarak, Arkabahçe Yayınlarından, iki kısım halinde yayınlanan kitap Game of Thrones dizisi ile popüler olunca Epsilon Yayınevi serinin haklarını almıştır. Çevirmenliğini Sibel Alaş'ın yaptığı serinin Taht Oyunları kitabı, tek kitap halinde çıkmıştır.
 
Taht Oyunları Bölümler

Taht Oyunları kitabında Giriş ve Ekler ile birlikte toplam 74 bölüm vardır ve bunlar şu kişiler tarafındandır:

Daenerys: 10 bölüm.
Catelyn: 11 bölüm.
Jon: 9 bölüm.
Tyrion: 9 bölüm.
Sansa: 6 bölüm.
Bran: 7 bölüm.
Arya: 5 bölüm.
Eddard: 15 bölüm.


Arka Kapak

Yazların on yıllar, kışların bir insan ömrü sürebildiği diyarda, dehşetli ve soğuk zamanlar yaklaşmaktadır. Kışyarı'nın kuzeyindeki buzul topraklarda, Yedi Krallık'ı koruyan Sur'un ötesinde tehditkâr doğaüstü güçler toplanmaktadır. Savaşın tam ortasında, doğdukları topraklar kadar sert, boyun eğmez Starklar vardır. Acımasız soğuğun hüküm sürdüğü kuzeyden, uzak güneydeki sıcak zevk yurduna uzanan, leydiler, lordlar, savaşçılar, büyücüler ve katillerle dolu öykü, korkunç kehanetlerin işaret ettiği bir devirde başlamaktadır. Komplo, trajedi, ihanet, zafer ve dehşet dolu olayların ortasında Starklar'ın, dostlarının ve düşmanlarının kaderi bıçak sırtındadır. Hedef, en ölümcül savaş olan taht oyununda muzaffer olmaktır.

George R. R. Martin türünün sınırlarını zorladığı Taht Oyunları ile bir şaheser ortaya koyuyor. Dünyanın dört bir yanındaki fantastik edebiyat okurlarını kesinlikle memnun edecek epik serinin ilk cildi gizem, entrika, aşk ve macera dolu sayfalarıyla büyülüyor.


Kralların Çarpışması


Kralların Çarpışması, yedi kitap olarak planlanan Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin ikinci kitabıdır. İlk olarak 16 Kasım 1998'de Birleşik Krallık'ta yayınlanmıştır. Eser ülkemizde Epsilon Yayınlarından, iki kitap halinde yayınlanmıştır.


Kralların Çarpışması Bölümler

Kralların Çarpışması kitabında Giriş ve Ekler ile birlikte toplam 71 bölüm vardır ve bunlar şu kişiler tarafındandır:

Bran: 7 bölüm.
Jon: 8 bölüm.
Tyrion: 15 bölüm.
Theon: 6 bölüm.
Sansa: 8 bölüm.
Arya: 10 bölüm.
Daenerys: 5 bölüm.
Davos: 3 bölüm.
Catelyn: 7 bölüm.

Arka Kapak

Krallar çarpışırken tüm diyar titrer...

George R. R. Martin, Taht Oyunları'nın sabırsızlıkla beklenen devam kitabı Kralların Çarpışması'nda okuyucuları eşsiz hayal gücüyle buluşturuyor. Büyü, intikam ve savaşla dolu, eşi benzeri görülmemiş bir dünyanın kapıları açılırken büyük bir serüven başlıyor.

Alev ve kan rengine bürünmüş bir kuyruklu yıldız, gökyüzünü baştan başa kaplamıştır. Ejderha Kayası'nın kadim kalesinden, Kışyarı'nın haşin topraklarına kadar korkunç bir keşmekeş hâkimdir. Altı güç, Demir Taht'ı ve parçalanmış Yedi Krallık'ı ele geçirmek için kıyametvari bir savaşa hazırlanmaktadır. Gecenin karanlığında ölüler yürümekte, kardeş kardeşi katletmektedir. Bir akıl şövalyesi, tehlike saçan bir büyücü kadını zehirlemek peşindedir. Bir prenses, öksüz oğlan kılığında dolaşmakta; Ay Dağları'nın vahşi adamları, yağma için inmektedir. Kardeş katli, zillet, simya ve kıyımla ilerleyen bu macerada zafer, kılıcı ve kanı en soğuk olanların dahi olabilir...



Kılıçların Fırtınası


Kılıçların Fırtınası, yedi kitap olarak planlanan Buz ve Ateşin şarkısı serisinin üçüncü kitabıdır. Kitap, serinin en uzun kitabıdır ayrıca.

Eser, 2001'de Locus Ödülünü kazanmıştır. 2002'de Geffen Ödüllerinde en iyi eser ve 2002'de Nebula Ödüllerinde en iyi eser ödülüne aday gösterilmiştir.

Eser, İnternet Kitap Listesinde Ekim 2005'den beri ilk sıradadır.Listeye ulaşmak için buraya tıklayınız.

Kılıçların Fırtınası Bölümler:


Kılıçların Fırtınası kitabında Giriş ve Ekler ile birlikte toplam 83 bölüm vardır ve bunlar şu kişiler tarafındandır:


Sansa: 7 bölüm.
Jon: 12 bölüm.
Samwell: 5 bölüm.
Tyrion: 11 bölüm.
Arya: 13 bölüm.
Jaime: 9 bölüm.
Daenerys: 6 bölüm.
Davos: 6 bölüm.
Bran: 4 bölüm.
Catelyn: 7 bölüm.

Arka Kapak

George R. R. Martin’in muhteşem serisi, Kılıçların Fırtınası ile modern fantastik edebiyatın istisnai başyapıtlarından biri konumuna geliyor, imgesel kurgunun büyük eserleri arasındaki yerini sağlamlaştırıyor.

İktidar mücadelesindeki beş savaşçıdan birinin ölmüş, bir diğerinin gözden düşmüş olmasına rağmen savaş tüm şiddetiyle sürmektedir. Yedi Krallık’ın zor durumdaki hükümdarı Joffrey, Demir Taht’ta oturmaya devam etmektedir. En amansız düşmanı Stannis, takip ettiği büyücü kadının kurbanı olmuş ve bozguna uğramıştır. Nehirova’daki Genç Robb, Kuzey’e hükmetmekte; Daenerys yaşayan son ejderhalarla beraber kana bulanmış bir kıtayı katetmektedir. Rakipler son hesaplaşma için harekete geçerken büyük bir yabanıl ordusu, efsanevi Ötekiler’le birlikte medeniyetin merkezine doğru ilerlemektedir.

Diyarda sükûnet, Yedi Krallık’ın kılıçların fırtınası ile sarsılmasıyla mümkündür…



Kargalara Ziyafet, yedi kitap olarak planlanan Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin dördüncü kitabıdır. İlk olarak 8 Kasım 2005'te Birleşik Krallık'ta yayınlanmıştır.

Kargalara Ziyafet Bölümler:

Kitapta Giriş  bölümü dahil olmak üzere 46 bölüm vardır. Bunlar;


Cersie:10 Bölüm

Jaime: 7 Bölüm

Brienne: 8 Bölüm

Sam: 5 Bölüm

Arya: 3 Bölüm

Sansa:3 Bölüm

Aeron: 2 Bölüm

Victarion:2 Bölüm

Arianne :2 Bölüm

Asha: 1 Bölüm

Areo: 1 Bölüm

Arys: 1 Bölüm

Pate:1 Bölüm

Arka Kapak

George R. R. Martin, imgesel kurguya yeni bir soluk getiren abidevi serisinin uzun zamandır beklenen dördüncü cildi Kargaların Ziyafeti ile şaheserine devam ediyor.

Yedi Krallık’taki çetin mücadelelerde hayatta kalmayı başaranlar, emelleri için yeni savaşlara girişir. İnsan suretindeki kargalar, ziyafet için bir araya gelerek yeni komplolar hazırlar ve tehlikeli ittifaklar kurar. Asiller ve sıradan insanlar, askerler ve büyücüler, katiller ve bilgeler; bahtları ve elbette hayatları uğruna bir araya gelir…

Kargaların ziyafetinde çoğu misafirdir fakat azı nefes almaya devam edebilecektir…




"Müthiş bir cilt daha." -Time Out London

"Martin, Buz ve Ateşin Şarkısı’nın bu cildiyle de fantastik türünü yüceltmeye devam ediyor." -STL today.com


Buz ve Ateşin Şarkısına Yorumlar:

“Kendisinden her zaman en iyi işleri beklediğim George R. R. Martin beni asla şaşırtmıyor.”

-Robert Jordan

“Muhteşem bir öykü, muhteşem bir tarihi fantastik yapıt! Göz kamaştırıcı.”

-Anne McCaffrey.

“Muhtemelen gelmiş geçmiş en iyi epik fantastik eser.”

-Marion Zimmer Bradley.

“Döneminin başat fantastik kitabı… Okumamak mümkün değil.”

-The Denver Post.

“George R. R. Martin en iyi bilim kurgu yazarlarımızdan. Taht Oyunları da en iyi kitaplarından biri.”

-Raymond E. Feist

“Hem romantik hem gerçekçi.”

-Chicago Sun-Times.

"Amerika’nın Tolkien’i."

-Time.

"Buz ve Ateşin Şarkısı sağlam bir şekilde çok satanlar listelerinde çünkü muhtemelen en iyi fantastik seri."

-Detroit Free Press

Ejderhaların Dansı



Arka Kapak

Kötülüğün yükseldiği bir vakitte olaylar; kanunsuzların, rahiplerin, askerlerin, derideğiştirenlerin, asillerin ve kölelerin büyük roller oynadığı bir sahnede geçmektedir. En zorlu dans, Ejderhaların Dansı başlamaktadır.
Daenerys Targaryen, toz ve ölüm dolu topraklar üzerinde hüküm sürmektedir. Tyrion Lannister, yeni müttefikler edinmiş, bilinmezlerle dolu bir serüvene çıkmıştır. Donmuş kuzeyde Jon Kar, Sur’un ötesinden gelen buzdan düşmanlarla ve en yakınları arasından hasımlarla karşı karşıyadır.
Yedi Krallık’ın akıbeti, uçurumların kenarındadır…

“Fantastik edebiyat tarihinin en iyi serilerinden.”
Los Angeles Times
“Edebiyat dervişi George Martin… Çok yaşa!”
The New York Times
“Ejderhaların Dansı, olması gerektiği gibi bir epik fantastik eser: tutku dolu, merak uyandıran, tatmin edici derecede detaylı, güzelce hayal edilmiş.”
The Washington Post
“Buz ve Ateşin şarkısı sağlam bir şekilde çok satanlar listelerinde çünkü muhtemelen en iyi fantastik seri.”
Detroit Free Press


Serinin künye bilgileri için buraya tıklayınız.