Kayıt Ol

Gece Gözcüleri Lord Komutanları

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
Gece Gözcüleri Lord Komutanları
« : 05 Ekim 2012, 16:35:47 »
Lord Komutanlar ;

Jon Kar : 998. Lord Komutan. Ezici bir çoğunlukla 300 AL senesinde  göreve seçilmiştir. Daha önceden Lord Komutan Jeor Mormont'un özel kahyasıydı, Kara Kale Savaşı'nda komutayı devraldı.

Jeor Mormont : 997. Lord Komutan. 289 AL senesinde göreve seçildi. Lakabı yaşından ve hanesinden geldiği üzere ''Yaşlı Ayı.''

Qorgyle : 996. Lord Komutan. Qorgyle Hanesi'ndendi ve sürekli bu ismi kullanırdı, gerçek ismini kimselere söylemedi.

Brynden Nehir : Daha çok ''Kan Kuzgun'' olarak bilinmekteydi. Kral Aegon 5 Targaryen'in piçi ve Aerys 1 Targaryen'in Kral Eli'ydi. 221'de Kral Eli görevinden alındı ve 233'de Sur'a gitti ve orada Lord Komutan oldu.

Jack Musgood : Uykucu Jack olarak bilinmekteydi. 184 AL senesinde Sur'un Ötesindeki Kral Raymun Kırmızı Sakal tarafından gafil avlandı. Duvarı geçmek ve Uzun Göl Savaşı için çok geç kalmıştı.

Orbert Caswell : 9 yıl boyunca görev yaptı.

Robin Tepe / Tristan Mudd / Marq Rankenfell :

Onlar gururları ve hırsları yüzünden yeminlerini unuttular. Gece Gözcüleri'nin en kötü Lord Komutanları olarak anılırlar.

Osric Stark : Kuzey Kral'ının bir kardeşi veyahut oğlu. Sadece 10 yaşında iken Lord Komutan seçildi. Nöbete 60 yıl hizmet verdi.

Rodrik Flint : Sur'un Ötesinde Kral olduğu düşünülmüştü.

Runcel Hightower

Gece Kralı : 13. Lord Komutan. Gece Nöbetçi'lerini kendi kişisel Ordusu yaptığı söylenmektedir. Kuzey Kralı ve Jaramun Sur'un Ötesindeki Kral ile yapılan savaşta önder olur.


997. Lord Komutan : Jeor Mormont


998. Lord Komutan : Jon Kar