Şu anda her ay (ya da hafta? üç ayda bir?), ya da bir şekilde düzenli olarak yayımlanan, her ay yeni bir sayısını alabileceğim çizgi romanlar nelerdir?
(Türkiye'de yayımlanan. Türkçe olmasına gerek yok. Aynı ay geliyorsa İngilizce de olur.)
Çok mu fazlalar? Azlar mı? Nelerdir?
Türkiyede çıkan çeviri çizgi romanlar ne yazık ki pek düzenli çıkmıyorlar. En düzenli çıkartan yayınevi Lal. Buradan başlamak istersen şu anda Dylan Dog'ın bir macerasının ilk sayısını yeni çıkarttılar. Her ay düzenli olarak çıkartırlar. Dylan Dog'a buradan giriş yapmaktan korkmana gerek yok. Çok kolay içine girebileceğin karakterlerden oluşur fumettiler genelde.
Bunun yanında Çizgi Düşler Lal'den sonra en istikrarlısı diyebiliriz. Şu anda önerebileceğim 100 Kurşun, Scalped ve Y-Son Erkek serilerini okumaya başlayabilirsin. Düzenli olarak en geç 2-3 ayda bir yeni ciltlerini çıkartırlar.
Marvel okumak istersen Gerekli Şeyler düzenli şekilde belli aralıklarla çıkartıyor. İlk sayılarını bulamayabilirsin belki ama karakterlere aşinaysan Sentry'den bile başlayabilirsin.
Örümcek Adam okumak istersen durağın Marmara Çizgi. İlke Keskin Örümcek'e hayran, bu yüzden yarıda kesmeyeceği tek şey olabilir!
Bunun yanında Punisher var ama yılda 2 ya da 3 cilt anca çıkartıyorlar malesef. Yine de çok güzeldir, tavsiye ederim.
Batman okumak istersen de JBC'de tüm haklar ancak belli bir hızda çıkarttıkları söylenemez. Şu gün çıkacak diyorlarsa 1 ay sonrasını umabilirsin. Yine de Batman'in en iyi serilerini basıyorlar. Özellikle Baykuşlar Divanı bir harikadır.
Arka Bahçe'den de Masallar(Fables) kesinlikle ilgini çekecektir. 2-3 ayda bir çıkar denebilir buna da ancak kesinlik veremiyorum malesef belli bir politikaları olmadığı için.
Eğer mizah içerikli çizgi diziler takip etmek istersen M.K.Perker'in Türk Mucizesi adlı çizgilerden oluşan bir dergisi var. Şu an 2 sayı çıktı yanılmıyorsam. Aynı zamanda Cihan Ceylan'ın Ve Sinem... adlı serisi de benim en sevdiklerimden.
İngilizceye girersek eğer bana belli bir konu vermezsen işin içinden çıkamayız çünkü yayınlanmakta olan çok fazla şey var. O yüzden hangi konularla ilgili bir şey istediğini söylersen daha çok yardımcı olabilirim.
Ancak söylemeden edemeyeceğim, Star Wars Marvel'a geçtikten sonraki ilk sayısı çıktı
ve önümüzdeki günlerde 2. sayısı çıkacak. Onu okumanı öneririm lakin beklenmedik kadar iyi olmuş. Star Wars hayranı olarak tadı damağımda kaldı.
Şimdilik diyebileceklerim bu kadar. Dediğim gibi İngilizce çizgi romanlarda belli bir konu üzerinden istekte bulunursan yardımcı olabilir.
Edit: Star Wars'un da 2. sayısı Türkiye'ye gelmiş, şimdi gördüm.
Ayrıca Darth Vader'ın da 1. Sayısı gelmiş Türkiye'ye. 2. Sayısı da çıktı, gelir yakında.