Bu bölümde bir soru hattı göremeyince hangi konuya yazacağımı şaşırdım doğrusu o.O. Bir yöneticiye bunu yaşattınız ya helal arkadaşlar
. Zaman Çarkı, Zaman Çarkı - Sohbet ve Zaman Çarkı Serisi Kitapları arasında döndüm durdum. Son durak burası oldu.
Bir soru hattı var ve görmediysem çocuğumu keserim.
Çok ama çok klişe bir soru soracağım şimdi. Hazır seri tamamlanmışken ben de Zaman Çarkı'na adım atmak istiyorum. Elimde sadece ilk kitap var. Seriyi seven arkadaşlarım ilk kitabın tipik başlangıçlara benzediğini söyledi. Ama severek okumuşlar. Dile kolay, 800 sayfalık bir eserden bahsediyoruz burada ve ben gerçekten çok uyuz bir okurum. (Yazar burada zor beğeniyorum demeye çalışıyor.)
Hemen baştan söyleyeyim fantastik edebiyat ile tanışıklık derecem için Ejderhamızrağı, Unutulmuş Diyarlar gibi şeyleri saymak istemiyorum. Ayrıca onları fantastiğe yeni başladığım zamanlarda bitirmiştim. Severek okudum vakti zamanında, fakat şimdi okusam geri planda kalırlar. Gediksavaşları'nı pas geçelim. Sevenleri kusura bakmasın, benim için yeni bir şey yoktu o seride. En bilinen serileri saydım ama fantastik adına okuduklarım bu kadarla sınırlı değil. Öte yandan türe doyup, uzun bir ara verdikten sonra Elantris'i severek okudum en son.
Genel olarak fantastik edebiyatta özellikle Yerdeniz tarzı kitapları seviyorum. Macera aramıyorum. Derinliği ön planda tutuyorum. Bu serinin en büyük 3 fantastik seriden biri olduğunu da biliyorum [*]Yüzüklerin Efendisi, Yerdeniz ve Zaman Çarkı[/*]. Hatta kitapların kendi felsefeleri olmalarını tercih ediyorum.
Şimdi soruma geçiyorum sevgili hayranlar, bu seri bana göre mi?