Ardı ardına mesaj atmanıza gerek yok . İlk mesajınızda DEĞİŞTİR tuşuna tıklayarak aklınıza sonradan gelen şeyleri ekleyebilirsiniz.Mesajlarınız birleştirilmiştir.
Kardeşim dediğin gibi araya ilerki kitapları sokmasam ne kaybederim? yani karışır bence önce diğer kitabı okursam.Ben şimdi 3.kitaba başladımda merak ettim direk sırasıyla okursam bişey kaybedermiyimki?Birde ruhban serisinin drizzle ne alakası var?
Aşağıdaki kitaplar tek başlarına birer seridir ve öbür serilere bağlı değildir:Ruhban Serisi (Yazar: R.A. Salvatore)*1- İlahi2- Ormanın Gölgelerinde3- Gece Maskeleri4- Düşen Kale5- The Chaos Curse (Türkçeye çevrilmedi.)Yıldızışığı ve Gölgeler Serisi (Yazar: Elaine Cunnigham)1- Drow Kızı2- Karmaşık Ağlar3- RüzgaryolcusuŞarkılar ve Kılıçlar Serisi (Yazar: Elaine Cunnigham)1- Elf Gölgesi2- Elf Şarkısı3- Gümüş Gölgeler4- DikenhisarDanışmanlar ve Krallar Serisi (Yazar: Elaine Cunnigham)1- Büyücüavcısı2- Selgeçidi3- BüyücüsavaşıElminster Serisi (Yazar: Ed Greenwood)1- Elminster: Bir Büyücü Yaratmak2- Elminster Myth Drannor’da3- Elminster’ın Cezbedilişi4- Elminster in Hell (Türkçeye çevrilmedi.)5- Elminster's Daughter (Türkçeye çevrilmedi.)Avatar Serisi1- Karanlık Vadi (Yazar: Richard Awlinson)2- Tantras (Yazar: Richard Awlinson)3- Derinsu (Yazar: Troy Denning)4- Yalanlar Prensi (Yazar: James Lowder)Örümcek Kraliçe'nin Savaşı Serisi1- Dağılma (Yazar: Richard Lee Byers)2- Ayaklanma (Yazar: Thomas M. Reid)3- Hüküm (Yazar: Richard Baker)4- Tükeniş (Yazar: Lisa Smedman)5- İmha (Yazar: Philip Athans)6- Diriliş (Yazar: Paul S. Kemp)
Yazdıklarınız için çok teşekkürler. Açıkçası ben Ruhban ve Örümcek Kraliçe'nin Savaşı serileri hariç diğer bütün serileri okudum.Drizzt'te ise Kışgörmez'e kadar geldim. Yakında ona da başlayacağım. Ruhban'ı keşke önceden okuyabilseydim ama onunda son kitabı henüz çevrilmemiş, onu beklemeyi düşünüyorum.
Elminster serisini internette araştırdığımda hem çeviri hem roman olarak pek beğenilmediğini okumuştum . Onun yanında avatar serisi unutulmuş diyarlar için önemli bir seri kesin okunmalı . Yalnız yukarıda Unutulmuş Diyarlarda geçmesine rağmen Drizzt serisi yok . O yüzden unutulmuş diyarlara başlayacaksanız drizzten başlamanızı öneririm . Daha sonra drizzt serisini okurken olayların kronolojik sırasına (Keşke bilen birisi türkçeye çevrilmiş kitapları kronolojik olarak sıralayıp bir liste yapsa ne güzel olur ) göre araya bu serileri yerleştirerek okursanız Türkçe olarak Unutulmuş Diyarlar'a doyarsınız. Tabii çok eksik seri . çok çevrilmemiş kitap var .
Elminster okumadan diyarı bildiğinizi sanırsınız yalnızca