Ork Kral'ın başı ve sonu normalde olman gereken 1372 DR yılı yerine dördüncü neslin esas yılı olan 1479 DR'de geçiyor. Drizzt elf dostu Hralien'le 1479'dan değişimler serisinde neler olacağını şu paragrafla özetliyor adeta:
"Gümüş Sınırlar'ın dışına çıktım sen çıktın mı?Bir zamanlar mağrur olan Luskan'ın ve şehirle birlikte çok ama çok yakın bir dostumun ölümüne şahit oldum;hayalleri paramparça olmuş bir halde beş bin kurbanın cesetleri arasında yatıyordu.Dünyadaki en büyük katedralin yanıp yıkılmasını izledim.İyi drowlar olmasının umudunu yaşadım,Eilistraee'nin takipçilerinin yükselişine tanık oldum.Peki şimdi nerdeler?"
Açıklaması:(spoiler içerir)
1377DR'de gerçekleşen Büyünün Sahip Kulesi'nin yıkılması ve Luskan'ın ölmesi ve bu sırada Drizzt'in kaybettiği dostu korsan avcısı Su Perisi'nin kaptanı ve Luskan Valisi Duedermont da ölüyor.1385DR'de Büyüvebası(ya da büyübozumu) adı verilen iki dünyanın birleşmesi ile Faerûn'e gelen yıkım Deneir'in seçilmişi Rahip Cadderly'nin Yükselen Ruh adlı katedralini yıkıyor. Ve okuduğumuz Hayalet Kral ve Korsan Kral kitapların karşılaşmadığımız Drizzt'ten başka iyi drowlar ve onların tanrıçası Eilistraee'nin hikayesini Neverwinter Üçlemesinde okumayı umuyorum.