Kayıt Ol

Blorash Jölesi

Çevrimdışı KingKiller

  • ***
  • 519
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
Blorash Jölesi
« : 09 Şubat 2013, 13:33:00 »
Blorash jölesi, şekilsiz bir jelatin kütlesini andıran ve düşmanları hareketsiz hale getirmek için kullanılan bir Yuuzhan Vong silahıydı.
Blorash jölesi canlı bir varlıktı, Yuuzhan Vong ırkı tarafından, savaşçıların savaşta kontrol edebilecekleri bir silah olarak kullanılmak üzere üretilmişti. Şekilsiz jöle, kendisi için özel olarak tasarlanmış bir kesenin içinde Yuuzhan Vong savaşçısı tarafından taşınır ve bu kese içinde katı bir şekil alırdı. Savaş sırasında, blorash jölesi düşmanın genellikle ayak kısmına fırlatılırdı ve bu noktada kütle genişlerdi. Kolayca biçimlendirilebilir gibi görünmesine rağmen, jöle şaşırtıcı bir şekilde kuvvetliydi ve nerdeyse her nesneyi, kırılmaz bir kavrayışla bağlayabilirdi. Kaba kuvvet, blorashın kavrayışında etkili olamazdı.



Blorash jölesi kendini düşmanın ayağına sarabilir, kurbanın bacağının üst kısımlarına kadar uzanabilirdi. Blorash jölesi hareket ettikçe, düşmana daha da çok zarar verir ve tamamen sıkışıp kalmasına sebep olurdu. Jöle, yukarı doğru tırmandıkça, kurbanın etini yemeye başlar ve kurban kaçabilse bile korkunç yaralara sebep olurdu. Bazı durumlarda, blorashın sahibinin kavgaya karışmasına bile gerek kalmazdı, blorash düşmanı çabucak ortadan kaldırabilirdi. Blorash jölesi bilinçli değildi ama vücut sıcaklığına yada yiyeceğe doğru ilerleyebilir ve sezebilirdi.
Jöle bazı durumlarda kurbandan ayrılabilirdi. Yuuzhan Vong savaşçıları, savaşçının şerefi adına, düşmanıyla adil bir dövüşte karşılaşabilmek için, silahı hedeften bir parça yiyecek sunup uzaklaştırabilirdi. Ama bu senaryoya pek rastlanmıyordu ve bu yüzden Yeni Cumhuriyet blorash jölesine karşı önlemler geliştirmek zorunda kaldı. Arsen tuzları gibi kimyasalların jölenin kavrayışını, kurban zarar görmeden, serbest kalmasını sağlayacak şekilde kırabildiklerini öğrendiler. Jedi Şövalyeleri de ışın kılıçlarıyla jöleyi ikiye bölebiliyorlardı, ama bu, bir yerine iki canlı blorash jölesiyle karşı karşıya kalmalarını sağladığı için durumu daha da kötüleştiriyordu.
Yeni Cumhuriyet, blorash jölesi ile ilk olarak Belkadan’da karşılaştı. Mara Jade Skywalker, Yomin Carr ile teke tek bir dövüşte, savaşçının blorash jölesi ile birlikte thud böcekleri ve amfi-asasına karşı da savaşmak zorunda kaldı. Jöleyi küçük parçalara bölmeyi başardı, ama o zaman bile çizmeleri bu parçalarla kaplandı. Blorash jölesi genellikle mahkumların elleri ve ayaklarını bağlayarak, ekstra bir güvenlik önlemi olarak kullanılıyordu. Bir keresinde, başka bir Yuuzhan Vong’a karşı da kullanıldı. Nom Anor, jöleyi, Ebaq IX Savaşı felaketinden dolayı cezalandırılmaktan kaçmak için Yoog Skell’i zararsız hale getirmekte kullandı. Savaşın sonlarına doğru, Yeni Cumhuriyet blorash jölesinin Kızıl Alfa’nın etkilerine karşı hassas olduğunu öğrendi. Han Solo ve Meloque Ekibinin diğer üyeleri, Caluula’da test edilen kimyasal silahın etkisiyle zayıflayan jöleden böylece kurtuldular.

Alıntıdır = http://www.starwars.gen.tr
“Ona reddedemeyeceği bir teklif sunacağım” ( Don Vito Carleone)