Bu kadar zamandır kimse yorum yapmamış, ben ilk bölümünü bugün izledim daha önce de o çok övdüğünüz yel değirmeni sahnesini izlemiştim. İlk izlediğim bölümüydü o. Yel Değirmeni ve Hapishane'nin mekan tasarımlarını görünce "Cnbc-e bu saatte benim bilmediğim bir Tim Burton filmi mi yayınlıyor?" dedim. İzledim baya hoşuma gitti. Cahilliğimden araştırdım biraz, diziyi bulup indirdim. İlk bölümünü izledim gerçekten mükemmel bir dizi.
Biraz "afırma" var dizide. Hatta Pokemon'dan bile afırmışlar ilk bölümde

. Tam benim tarzım karakterlere uygun olan şeyleri çaktırmadan afırıyorlar. Şu dış ses de OGR dekine ne kadar benziyor! Dizinin sinematografisi, mekan tasarımları, sanat yönetimi inanılmaz. Açıkçası sırf bunlar yüzünden izlemiştim, neden teknik yorum yapıyorsun demeyin de.
Senaryo olarak da sevdiğine dokunamamak güzel işlenmiş ara hikayeler de oldukça iyi. Ama diziyi başarılı yapan şey anlatımı ve sinematografisidir kesinlikle. Gerçi ben sadece 2 bölüm izledim. Senaryonun çok aşırı yaratıcı olduğunu söylememem ayıp olabilir ama böyle işte. Yine de en sevdiğim dizi oldu. En büyük eksik de müzikleri. Tim Burton deyince aklıma geldi, bunun müziklerini de Danny Elfman yapsaymış keşke
Harika bişey bu..
Edit: Tekrar düşününce afırma kısmına Amelie'yi de ekledim. Kötülemiyorum ama

Edit2:
Emerson Chuck'ı "Ölü Gelin"e benzetti şaşırttı beni