Kayıt Ol

Çember Serisi

Çevrimdışı magicalbronze

  • *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Çember Serisi
« : 02 Kasım 2010, 12:50:04 »

Martı Kitapevi‘nden yepyeni bir seri: Çember!

Çoğu serinin aksine, Çember Serisi tamamen döngüseldir; yani Kitap Sıfır olan Yeşil, hem seriyi okumamış olanlar için bir başlangıç, hem de Siyah, Kırmızı ve Beyaz’ı okuyup seriyi tamamlayanlar için bitiş niteliğindedir. Korkmayın, hikâye hem çember hem de sıfır gibi kesintisiz işler. Seçim size kalmış. İster Siyah’la ister Yeşil’le başlayın.

Alıntı
    “Çembere girdiğinizde sizin de kazanmanız gereken bir savaş olacak. Hazırlıklı olun!”
    -Goodreads-

    “Eğer hala çembere girmediyseniz, renklerin gizemini bir başka ağızdan dinlemenin hiçbir anlamı olamaz. Orada olanları hiç kimse, Ted Dekker’ın kendi sözcüklerinden daha ihtişamlı yansıtamaz.”
    -Fantastic Fiction-

    “Milyonlarca insanın bu seriyi neden okuduğunu son sayfaları çevirirken anladım: Yeşil, hepimizi çağırıyor.”
    -Los Angeles Times-

    “Uzun zamandır böylesine etkileyici bir seriye tanık olmadım. Başlangıcı olan her şeyin bittiği yeri, bu seride göreceksiniz.”
    -Amazon.com-

Ted Dekker‘ın yazdığı kitabın çevirmeliğini Mihriban Doğan, kapak uygulamasını ise Merve Oral üstlenmiş. Kitap künye bilgileri ve ayrıntılı tanıtım yazısı için buraya tıklayabilirsiniz.
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "

Çevrimdışı magicalbronze

  • *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
"Siyah" Çıktı!
« Yanıtla #1 : 15 Ocak 2011, 15:51:42 »

Martı Kitapevi‘nin yeni serisi Çember, birinci kitabı ile devam ediyor…

Dünyadaki en güçlü adam olmayı düşleyen multimilyarder Valborg Svensson, bunu şiddetle arzulamaktadır. Amacına ulaşabilmek için özel bir aşı haricinde hiçbir şekilde kurtuluşu olmayan bir virüs yaratır. Bu virüs, 3 hafta içerisinde bulaşan kişiyi öldürecektir ve Valborg, bu silahı ona boyun eğmeyen her millet üzerinde kullanmaya hazırdır… Valborg’a boyun eğenler içinse durum elbette farklı olacaktır.

Alıntı
   “Çember serisi, rüyalar ile gerçekliğin çarpıştığı, yüksek tempolu bir destan.”

Karanlığın içinden, kötülüğün kol gezdiği başka bir dünyaya ait şaşırtıcı bir gerçeklik çıkar: Thomas Hunter’ın güzel bir kadına âşık olduğu bir dünya… Ancak uzanıp da kafasındaki kana dokunduğunda, rüyasında bir ara sokakta kovalandığını hatırlar.

Alıntı
   İki dünyanın kaderi de bir adamın ellerinde…

Rüya nerede son buluyor, gerçek nerede başlıyor? Ne zaman bir dünyada uykuya dalsa, diğerinde uyanıyor ve her ikisinde de onu bir felaket bekliyor… Hatta belki de kendisinin sebep olduğu bir felaket.

Alıntı
   “Kıvrak zekâsı, okuyucuya sunduğu sürprizler, macera yüklü serüvenleri ve alışılmadık tarzıyla Ted Dekker’ın kurgu dalında gerçek bir öncü olacağı şüphe götürmez bir gerçek…”
    -Publishers Weekly-

Oldukça ilgi toplayan Çember Serisi‘nin sıfırıncı kitabından sonra gelen birinci kitabı Siyah serüveni daha da ilginç hale getiriyor…

Ted Dekker‘ın yazdığı kitabın çevirmeliğini Mihriban Doğan, editörlüğünü Deniz Güreler, kapak uygulamasını ise Merve Oral üstlenmiş. Kitap künye bilgileri ve ayrıntılı tanıtım yazısı için buraya tıklayabilirsiniz.
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "

Çevrimdışı Berre

  • ****
  • 1340
  • Rom: 34
  • Güle güle fermuar!
    • Profili Görüntüle
Ynt: Çember Serisi
« Yanıtla #2 : 24 Eylül 2011, 14:18:17 »

Ted Dekker'ın sevilen Çember Serisi "Beyaz" ile devam ediyor. Serinin dördüncü kitabı olan Beyaz'da, okuyucuları yine heyecanlı bir macera bekliyor…

Dünyaların birinde, hızla yayılan ölümcül bir virüs, bilim adamları ve hükümetlerin yoğun çabalarına rağmen, bütün canlıları yok etmek üzere. Diğer dünyadaysa yasak bir aşk, Çember olarak da bilinen direnişçilerin her an sonunu getirebilir.

Bu iki dünyanın arasındaki tek köprü olan Thomas, birini kurtarayım derken ikisini birden kaybedebileceğinin farkında. Şimdi yaklaşan kıyamet öncesi, onu bir girdap gibi içine çeken duygularından ve olaylardan sıyrılıp tarihi yeniden yazmanın bir yolunu bulmak zorunda.

Iki dünyanın kaderi tek bir adamın elinde. Yaşam. Ölüm. Aşk. Hiçbir şey göründüğü gibi değil. YEŞiL'deki kaos, SiYAH'taki dehşet ve KIRMIZI'daki ihanetten sonar Çember görülmedik bir güçle karşıkarşıya. Büyük Takip'in son saatlerinde verilen bir karar her şeyi sonsuza kadar değiştirebilir.

Alıntı
"Eğer hâlâ Çember'e girmediyseniz, renklerin gizemini bir başka ağızdan dinlemenin hiçbir anlamı olamaz. Orada olanları hiç kimse Ted Dekker'ın kendi sözcüklerinden daha ihtişamlı yansıtamaz."
- Fantastic Fiction

Mihriban Doğan'ın çevirdiği ve Şahin Güç'ün editörlüğünü üstlendiği kitabın detaylı tanıtım ve künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Çevrimdışı Gülbüyüsü

  • **
  • 84
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Çember Serisi
« Yanıtla #3 : 24 Mart 2013, 21:12:48 »
Çember serisini tesadüfen burada tanıtımını atladığınız KIRMIZI kitabı ile tanıdım. Kırmızıyı okumaya başladığımda bir arkadaşım serinin diğer üç kitabının elinde olduğunu söyleyip yeşille başlamamı tavsiye edince KIRMIZI'yı okumadan YEŞİL'e geçtim. Henüz yeni başladım ama anlatım fena değil. Sorun şu ki seri gerçekten çember gibi dönüyor ve hangisinden başlarsanız başlayın diğerleri ile devam edebiliyorsunuz. Fakat çok dikkatli okumak lazım bağlantıyı koparmamak için. Bu arada KIRMIZI 'destansı kurtuluş' alt başlığıyla çemberdeki iki numaralı kitap olarak isimlendirilmiştir.
Kim olduğunu unutursan, olmaman gereken kişiye dönüşürsün.