Kayıt Ol

Hortkuluk Meselesi

Çevrimdışı

  • *
  • 1
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Hortkuluk Meselesi
« Yanıtla #15 : 09 Aralık 2011, 23:27:35 »
Arkadaşlar şöyle bir şey var.

Sırlar odasında Harry'nin içindeki hortkuluk'un yok olmamasının sebebi, fawkes yani Dumbledore'un anka kuşu iyileştirici özelliğe sahip. Bu yüzden Harry ölmüyor hortkuluk a bir şey olmuyor.

Neden Harry Voldemort tarafından öldürülmeli sorusuna gelince. O da şöyle... Harry'yi başka biri öldürmeye kalkarsa Harry kendini savunur.  İçinde bir hortkuluk var. dolayısıyla kendisini koruyunca hortkulukuda korumuş oluyor. Ölüm lanetini yese bile hortkululuğun mu Harry'nin mi yoksa ikisinin mi öleceği belirsiz. Ama Dumbledore'un yaptığı plana göre, Harry ölüme bilerek giderse, kendisini savunmayacağından Hortkulukuda savunmamış olacak. Böylelikle hortkuluk yok olabilecek. Ama Dumbledore böyle bir durumda Harry'nin de öleceğini düşünüyor. Ki zaten öylede olması gerekiyor. Peki Harry ölümcül laneti yemesine rağmen nasıl hayatta kalıyor? Bu sorunun cevabı da şu. Mürver asa yani Voldemort'un elinde ki asanın asıl sahibi Harry Potter. Biliyorsunuz ki Mürver Asaya sahip olmak için efendisini yenmeniz gerekir. (Burası da ayrı bir konu. 6. kitapta melez prens kitabında, draco dumbledore a expeliarmus büyüsüyle dumbledore u yeniyor. Bu sırada dumbledore da mürver asa var zaten, dolayısıyla mürver asanın sahibi draco oluyor. dracoyuda Harry yeniyor. Mürver Asanın sahibi Harry Potter oluyor.)
Mürver Asa efendisini öldüremez. Efendisinden başkasına itaat etmez. Mürver Asa Voldemort'a itiaat etmiyor, ve Asa efendisi Harry Potter'ı öldürmüyor. Dolayısıyla harry ölmüyor ve yaşıyor....
Ayrıca şöyle bir şey de var, voldemort 4.kitapta, harrynin kanıyla kendi bedenini yapıyor. harry'nin annesi yıllar önce voldemort harryi öldürmeye kalktığında sevgisinden dolayı harrynin üzerinde bir koruma büyüsü yaptı. voldemorttta harry nin kanını alırsa,  kandaki koruma onu da korur zannetti. ama voldemort sevgi nedir,bilmediğinden öyle zannediyor. çünkü koruma sadece harryi korur. kanını alsanda sadece harryi korur.
voldemort harryi öldürmeye kalktığında, içinde bulunan koruma sayesinde harry ölmüyor.voldemortun içindeki koruma harryi hayata bağlıyor.