Kayıt Ol

Sadık Yemni'nin Çizmeli Kedi'deki Kitapları

Çevrimdışı Gurur

  • *
  • 12
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Sadık Yemni'nin Çizmeli Kedi'deki Kitapları
« : 09 Mayıs 2013, 11:28:23 »
Arkadaşlar ben, Çizmeli Kedi Yayınları'nın Sadık Yemni'nin kitaplarına (benim okuduklarım: Sokaklar Benim Yeniden, Zaman Tozları serisi, Sınav Hortlağı) pek fazla özenmediğini düşünüyorum. Sadık Yemni iyi bir yazar, böyle bir şeyi hak etmiyor kesinlikle. Mesela kapak. Kapağı gören biri kitabı kesinlikle bir çocuk kitabı zannedecek ve almaktan vazgeçecektir. Kendimden biliyorum, kitabı arkadaşlarım yanımdayken aldım, "Bunu mu okuyorsun?" dediler.

İnsanların ambalaja baktığı bir çağda yaşıyoruz, kötü bir şey bu ama durum böyle. Sadık Yemni'nin Ağrıyan isimli romanı İthaki'den çıkınca çok sevinmiştim, Yemni külliyatıyla birlikte İthaki'ye geçecek sanmıştım. Ama olmadı. Keşke olsaydı.

Elbette Çizmeli Kedi'yi de suçlamak istemem, belki elden gelen bu kadarıdır. Ancak, ne bileyim, keşke böyle olmasaydı.

Bu konuyu açmaktaki amacım sadece fikir almak. Başkalarının da ne düşündüğünü merak ediyorum.
"Yoksa her şey ben olmadığım zaman, benim olmadığım yerlerde mi oluyordu?"
Yusuf Atılgan - "Aylak Adam"

Çevrimdışı mit

  • *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
Ynt: Sadık Yemni'nin Çizmeli Kedi'deki Kitapları
« Yanıtla #1 : 09 Mayıs 2013, 12:01:34 »
Çizmeli Kedi'nin sahibi (olduğunu düşünüyorum) Murat Bey ile her fuar karşılaşır, selamlaşıp muhabbet ederiz. Bir sohbet esnasında bunu ona ben de iletmiştim. Hatta yanımda da Giskard vardı. Zaman Tozları 2'nin yeni çıktığı dönemdi (ki aralarındaki en kötü kapak bence o). Kapağı beğenmedimizi, okuyucu kitlesine hitap etmediğini söylemiştik. Pek de memnun kalmamışlardı elbette, ama Sadık Abi'nin bıyık altından gülüp bize çaktırmadan teşekkür etmesi oldukça hoştu :) O gün yayınevindekiler bu eleştiri karşısında biraz somurttu ama dikkate aldıklarını düşünüyorum; çünkü son kapaklar (Sınav Hortlağı, Zihin İşgalcileri) çok daha iyi.

Sadık abi de her ne kadar bu durumdan rahatsız olsa da "Yapacak pek bir şey yok, yayınevinin hitap ettiği kitle belli. Ona uygun kapak yapmaya mecburlar," demişti daha sonraki bir buluşmada.

Neden hala ÇK ile devam ettiğini merak ediyorsanız ben de bilmiyorum ama mutlaka iyi bir sebebi vardır. Ağrıyan'ın hiç satmadığını da üzülerek belirteyim.
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.