Korku eserleri okuduğum ya da okumayı tercih ettiğim türler arasında yer almıyor. Nedeni ise çok basit: Korkuyorum
. Fakat kendime eziyet etmekten de geri duramayarak pek çok korku filminin konularını okur ya da izleyenlere anlattırırım. (Manyağım, evet)
Boynuzlar, filmiyle birlikte ilgimi çekmişti açıkçası, ama izlemek gibi bir niyetim yoktu. Okumaksa hiç yoktu. Fakat o boynuzlar nasıl o başa yerleşiyordu bir sabah ve toplumun tepkisi ne oluyordu? Aklımda deli sorularla gezerken zamanla unuttum. Sonra az önce bir incelemeye denk geldim Tor.com'da. Konuyu açıkça anlatırken göndermelere ve sorgulamalara da göz kırpıyordu. Hele ki sonunda karakter isimlerinin kökenlerini de anlatmasıyla kitap bir anda en merak ettiğim şey oldu. Hepsi birkaç dakika içinde gerçekleşti.
Okumak isteyenler için inceleme hemen
şurada. Şimdi sizlere sormak istiyorum. Bu kitabı okumuş olanlar, sizlerin yorumu nedir?
Ben bir King hayranı değilim ve (Daarlan Gardan'ın da dediği gibi) King'in okuduğum sayılı kitaplarında sıkıldığım yerler olmuştur. Fakat bu çok farklıya benziyor. Mu acaba?