Kayıt Ol

Gölge Oyunu / Ray Bradbury Anısına Yepyeni Öyküler (Derleme)

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü

Bugün bilimkurgu edebiyatının şair ruhlu üstadı Ray Bradbury’nin aramızdan ayrılışının birinci yıldönümü. 91 yıllık başarılarla dolu hayatı boyunca yazmaktan bir an olsun bile vazgeçmeyen Bradbury, arkasında defalarca okusak da bıkmayacağımız yüzlerce eser bırakmıştır, bunların arasında en çok bilineni de hiç şüphe yok ki Fahrenheit 451 adlı distopik romanıdır. Her ne kadar bu kitabın hem yazarının kariyerinde hem de biz okurların arasında çok önemli bir yeri olsa da, kendisi Bradbury’yi sevmemizin nedenlerinden sadece biridir.

Ray Bradbury, diğer bilimkurgu yazarlarından farklı olarak bazı insanların başından geçen olağanüstü maceraları anlatmamış, o maceraları yaşayan olağanüstü insanları anlatmayı seçmiştir. Mars’ta veya uzak bir gelecekte yaşıyor olabilirler, akıl almaz akrabalarıyla dolu bir evde veya bir sirkte yetişmiş de olabilirler fakat her birinin tıpkı bizler gibi üzüntüleri, sevinçleri, korkuları ve istekleri vardır.

İşte "Gölge Oyunu" bu tip insanların hikâyelerini anlatıyor bizlere. Harlan Ellison, Margaret Atwood, Neil Gaiman ve Joe Hill gibi bugünün en farklı ve meşhur yazarlarından yirmi altı tanesi ustayı onurlandırmak için bu cildin sayfaları altında bir araya geliyor. Gölge Oyunu, uzayın karanlık derinliklerinden izbe bodrumlara, küçük kasabalardan büyük şehirlere, sirklere, koruyucu meleklere, ama en çok da insana dair Bradbury kokan, Bradbury ruhunu ve anlatımını yansıtan yepyeni hikayeler sunuyor biz okurlara.

Alıntı
“Hiç kuşkusuz Ray Bradbury hem bu çağın hem de tüm çağların en büyük ve en yaratıcı yazarlarından biridir.
Hârikulade hikâyelerden oluşan Gölge Oyunu, Amerika’nın usta hikâye anlatıcısı için kusursuz bir övgü.”
– Stan Lee

İthaki Yayınları da hem büyük ustayı ölümünün birinci yıldönümünde anmak hem de Fahrenheit 451’in basılışının 60. yılını kutlamak amacıyla bu eseri dilimize kazandırıyor. Üstelik çevirisini de çok yakından tanıdığımız bir isim, M. İhsan Tatari üstleniyor.

Ayrıca, kitabın içinden bir öyküyü de yine İthaki Yayınları desteğiyle sizlerle paylaşıyoruz. John McNally’nin kaleme aldığı “Telefon Görüşmesi” adlı öyküye BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sam Weller ve Mort Castle’ın beraber derledikleri kitabın Türkçe yayına hazırlığını ise Yankı Enki üstleniyor. Tanıtım metni ve künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.

Usta’yı bir kez daha saygıyla ve sevgiyle anıyoruz. Ray Bradbury, yapıtları, yaptıkları ve geride bıraktıklarıyla her daim anılmaya ve anısı yaşatılmaya devam edilecektir.

Çevrimdışı Fiddler

  • ***
  • 565
  • Rom: 32
  • Bazen Herkes Duysun Diye..
    • Profili Görüntüle
    • A. Orçun CAN
Ynt: Bradbury Anısına Gölge Oyunları
« Yanıtla #1 : 06 Haziran 2013, 01:33:43 »
Almak için sabırsızlandığım bir kitap. İngilizcesini almak bir türlü nasip olmamıştı, İhsan Abi çevirisini okumak da mutlaka yakın bir deneyim sağlayacaktır.
Saatleri Ayarlama Enstitüsü okuyalım..