Anime Adı : Shingeki No Kyojin
Bölüm Sayısı : 25 (Planlanan bölüm sayısı)
Tür : Aksiyon, macera, drama, fantastik, süper güçler
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2013
Yaş Sınırı : 17+
Yapımcılar :Production I.G, FUNimation Entertainment, Mainichi Broadcasting, Pony Canyon, Kodansha, Wit Studio
Tanıtım :Bundan birkaç yüzyıl önce insanlık neredeyse yok olmanın eşiğine gelmişti. Devler, hepimizin bazı hikayelerde duyduğu gibi uzun, zekadan yoksun görünen, insanları yiyen ve de en kötüsü bunu beslenmek için değil zevk için yapan varlıklardır. İnsanlığın küçük bir yüzdesi, devlerden çok daha uzun boyda duvarlar inşa ederek devlerden korundular.
Şimdilerde, neredeyse 100 yıldır devler ortalıkta görünmemektedir. Ergenlik çağlarındaki bir çocuk olan Eren ile süt kardeşi Mikasa bir gün korkunç bir şeye tanık oldular. Devasa bir büyüklükte olan bir dev, şehrin koca duvarlarını yıkmaya başlamıştı. Yıkılan duvarların boşluklarından giren küçük devler şehirde binlerce ölüme yol açtı.
Ve Eren bunun üzerine intikam yemini etti. Bütün devleri tek tek öldürecekti..
Hikaye bakımından animenin harika ilerlediğini söyleyebilirim. Hala açıklanmayan bazı kısımlar sizin merakınızı yükseltiyor. Özellikle animeyi haftalık olarak takip ediyorsanız bir sonraki bölümdeki olayları beklemek işkence haline bürünebiliyor. Eğer halen izlemediyseniz anime bittikten sonra izlemenizi tavsiye ederim.
Ayrıca animenin animasyonları bence harika, özellikle savaş sahnelerinde. Eren'in ve arkadaşlarının çatıdan çatıya atlarkenki animasyonlar heyecanınızı arttırıyor. Çevre çizimleri gayet güzel fakat karakter çizimlerinde biraz sıkıntı var. Karakterlerin hatları fazlaca kalın. Bazı dev çizimleri ise bana biraz saçma geldi. Özellikle bıyıklı, sakallı devler... Bunlar da nazar boncuğu olsun diyelim.

Karakter seslendirmelerinde, animeyi izlediğiniz sırada çalan müziklerde (Özellikle açılış ve kapanış şarkıları) kaliteli bir iş çıkarılmış. Seslendirmeler özellikle karakterlere çok uyumlu olmuş, bana doğallık hissiyatını veriyor. Bu da önemli bir artısı animenin.
Karakterlere ısınma konusunda da bir sıkıntı yaşamadım açıkçası. Ana karakter Eren değer verdiği çoğu şeyi yitirmiş. Bu şok olaydan sonra da intikam almak istiyor. (Burası biraz klişe ama..) Fakat özellikle bu kararından dolayı çoğu insan Eren'i hor görüyor. Bunu biraz fantastik bir düşünce olarak görüyorlar. Ve Eren'in sütkardeşi Mikasa karizmatik bir karakter olarak ortaya çıkıyor. Eren onun için her şeyden önce geliyor. Onu her daim korumayı kendine görev biliyor. Son olarak Armin karakterine değineyim. Biraz zayıf bir kişiliği var ama zekasıyla bunun eksikliğini kapatabilmiş gibi. Diğer karakterler de kayda değer bir şekilde iyi.
Uzun lafın kısası, izlerken zerre kadar sıkılmadığım ender animelerden biri oldu Shingeki No Kyojin. Sizlerin de izlemenizi tavsiye ediyorum.
Bazı KarakterlerMikasa Ackerman

Eren Yeager

Armin Arlert

Sasha Blouse

Jean Kirstein
Ekran Görüntüleri