Kitap en sonunda bitti. Bitirmem okulların başlamasından dolayı biraz aceleye getirilmiş olduğu için dört gün sürdü. Bu sürede bitirdiğim için memnun muyum: Evet. Peki dört ayda tadına doya doya okuyan arkadaşlarımız gibi okumak istemez miydim: Ona da evet. Lakin ben o tarz bir okumada kitaptan birazcık soğuyorum.
Kitap gerçekten güzeldi. Sadece Shallan bölümleri biraz felsefi konuşmalar içerdiği için o bölümlere başlamak hep canımı sıktı ama daha sonra sonunun gelmesini hiç istemediğim bölümlere dönüştüler. (Ki kitabın bütünbölümleri için bu geçerli.)
Neyse. Arka kapakta ne yazıyordu "Ve bir tanesi bizi yok edecek" cidden kitabın sonlarına doğru bir kıyamet bekledim ama gelmedi. Hep kitap arkası yazısının suçu

Bu Sanderson'dan okuduğum ilk kitaptı. Açıkçası R.A.Salvatore'dan hemen sonra iyi geldi. Çünkü Salvatore hayal etmekten artık usandığım "palaları fırtına gibi dönüyordu" kesiminde canımı sıkmaya başlamıştı. Aşağıdaki cümleler azıcık spoiler içerebilir.
Kitapta Szeth ve Kaladini Parlayanlarla hemen ilişkilerndiremediğim için canım biraz sıkıldı. Halbuki (özellikle Szeth için bu onda daha ilk anda barizdi Kaladinden daha farklı birşeylerin çıkacağını umuyordum) ismiyle müsemmah (yanlış yazmış olabilirim

) Parlayanlar. Bizimkilerde ışık çektikçe parlıyordu.
Kitap hakkında konuşturur ama ben buraya o kadar yazamam. Sanırım.
Yalnız yazıya ekleyeceğim bir iki sorum var.
1) Bütün Sanderson kitaplar "Kozmir" adlı bir evrende geçiyor doğrumudur.
2) "Evren" kelimesinden yola çıkarak aynı dünya olmadığı sonucuna varmam mı gerekir. Yani Elantris, Kralların Yolu, Steelheart farklı dünyalarda mı yoksa aynı dünya farklı kıtalarda mı?
3) Bir iki yorumda Elantrisin, Kralların Yoluyla beraber okunması iyi olur gibi yorumlar okudum. Siz ne dersiniz?
4) Sanderson'un hangi kitabını devam olarak okumalıyım?
5) Words of Radience ne zaman çıkacak bilgi var mı? Yoksa elimde olan ingilizcemle okumaya çalışmaya başlayayım mı? Çünkü bu kitap gibi iki üç yıl süreceğine ben hersene bu serinin bir kitabını okurum herhalde

Şimdiden cevaplayan cevaplamayan herkese teşekkür ederim.