Kaladin Jasnah olayi illa biseyler olsun diye zorlama ortaya atilmis bir teori. Arada buyuk yas farki var. Belki yeni biri cikar yada belki hic ask hikayesi gormeyiz Kaladin icin. Illa biri mi gerekiyor. Var mi hikayeye bi katkisi.
Aşk mevzuları kurguyu güzelleştiren şeyler, hem Kaladin'i yola getirecek bir hatun kişisi de fena olmaz hani. 
katılıyorum, o kişininde çok yüksek ihtimal Shallan olacağını düşünüyorum. Uçurumda ikisinin başbaşa geçirdikleri vakitleri ve bariz birbirlerinden etkilenmelerini sevgili yazarımız sırf kitabın gidişatına heyecan katsın ve kitap uzadıkça uzasın diye yazmamıştır diye tahmin ediyorum 
Zannetmiyorum ki yazar o bölümleri Shallan-Kaladin ilişkisi için yazsın. O bölümün yazılma sebebi Heleran veya Amaram ile alakalı gerçekler olabilir, Kaladinin biraz yontulması ve kitabın sonunda ettiği yemin için biraz karakter gelişimi, karakterin açıkgözlere karşı yumuşamasını sağlamak için olabilir. Shallan Kaladin için çok ters bir kişiliğe sahip. Sadece ana karakter üzerinden veya sadece Parlayanlar üzerinden aşk hikayeleri üretmek bence iyi değil, ben yazarın kurguyu genişletmesini ve Parlayan olmayan ilgi çekici karakterler üretmesini bekliyorum. Kaladin de böyle bir kişi ile yaşayabileceği bir ilişki, onun karakterini yansıtması açısından daha iyi olur. Kaladin önyargıları kırmaya çalışan bir karakter. Hatta farklı ırktan biriyle yaşayacağı bir ilişki bile daha iyi olabilir bence. Shinler, hatta belki parshmenler. Ana karakterlerin sadece Alethkarla bağlantılı olması sırıtıyor şimdiden zaten.
Jasnah çok olgun, sağlam bir karaktere sahip. Kötü yönleri tamamen silinip atılmış bir Aes Sedaiye benziyor ki bu benim kesinlikle görmek istediğim bir şeydi. Bu kadını Kaladine falan yamamaya çalışmayın, olmaz çünkü. Jasnah için daha olgun bir karakter gerekiyor, yoksa çok sırıtır. Zaman çarkındaki gibi herkese hava atıp, erkekler karşısında 15 yaşına dönen karakterler gibi olur bu da Jasnaha hiç gitmez, kafamdaki Jasnah imajı paramparça olur.
Bir de biz buraya yazıyoruz ama bu yazılanlar sürprizbozana giriyor, spoiler başlığı yok muydu bu serinin?