Coppermind'daki özetler maalesef Wheel of Time'ın encyclopediası kadar mükemmel ötesi değil ama idare eder gibi duruyor. Onun dışındaki sorunu yanıtlamak gerekirse ben de okurken Mistborn'unkine kıyasla Stormlight'ın kısa önsözlerini bölümle bağdaştırmakta zorlanmıştım. Hatta, sanırım, pek bir bağlantısı da yoktur diye düşünüyorum. Ama evren ve stormlight'ın kendisi o kadar geniş ki yazar her köşeden bir iple her şeyi birbirine tutturmaya çalışıyor. sonuçta evren yaratmak ve onun detaylarına inmek zorlu bir iş. Ayrıca çoğu ara bölüm de asıl olay örgülerinden bayağı uzaktı, gerçi en azından onların yakın zamanda esas olanlara gireceğini biliyoruz. Asıl söylemek istediğim: Stormlight gelişmiş teknolojisinden dolayı evren bilgisine en çok giren Cosmere serisi (Tabi bunu Warbreaker ve young adult serisini okumamış halimle söylüyorum ama öyle gözüküyor.) Bundan dolayı da yazar evrenle ilgili neredeyse tüm bilgiyi bize Stormlight'ta yedirmeye çalışıyor ki sıkıntı bence burada. Kitapta hem karakterlerin geçmişi hem günümüz hem evren hem ara bölümlerdeki karakterler hem gezegenin ve büyü sisteminin kendisi derken acayip karışık bir seriye dönüşmüş durumda. Dezavantaj gibi görünebilir ama böylesi daha güzel çünkü gizemi bir türlü bitmiyor. Yine de cidden okuması kolay olmayan bir seri.
Oathbringer'ı okuyanınız var mı? Kitap Türkçe'ye ne zaman çevrilecek bilgisi olan paylaşırsa süper olur ...
Alıntı yapılan: sheril - 25 Kasım 2017, 15:04:05Oathbringer'ı okuyanınız var mı? Kitap Türkçe'ye ne zaman çevrilecek bilgisi olan paylaşırsa süper olur ...Okuyan turkcesini neden hasretle beklesin de bi bilgisi olsun zamani hakkinda?Warbreaker konusunda ise;Warbreakerdan 3 ana karakter (saka degil) firtina isigi serisinde ortaya cikti son kitapla birlikte. Bunlardan biri Oathbringer ile ana karakterlerden biri gibi bisey oldu artik.Daha ne diyelim artik kitabin onemi icin. Warbreaker olmadan da firtinaisigi okunur tabi, zevkini cikarmakta pek sorun yok ama neden daha iyisi olmasin. Oteki kitaptan(yada gezegenden diyelim) gelen karakterler oldukca eglenceli bolumler sunuyor.Yeri gelmisken oathbringer yorumum; Muhtesemdi.Bu kadar yuklu hic bir kitabi o kadar kisa surede okumadim. Nasil bi meraksa artik.
Valla var var efendim. Her ne kadar Tor'da verilen bölümleri okusam da türkçesini tercih ediyorum, ilk sıraya beni yazın lütfen.