Ben de birkaç ay önce okumuştum bu kitabı. Sanderson'ı ve dilini tanımak için. Oldukça da beğenmiştim. Özellikle son 100 sayfası, tam bir climax.
Şu sırada da yafeshan isimli arkadaşımızın bu başlıkta bol bol tavsiye ettiği gibi Warbreaker'ı okuyorum, Elantris de var. Cosmere'i anlamak için elimden geldiğince çok kitap okuyorum Sanderson'dan.
Bu arada bu başlıktaki hemen hemen tüm mesajları okudum ve bir yerde Kaladin'ime klasik dendiğini, Shallan'ıma sıkıcı dendiğini gördüm. Şahsen kitabın neredeyse tamamındaki favori karakterlerim bu ikiliydi. Szeth bölümleri de güzeldi ama bu kitapta biraz pasif kaldığı için onu atlıyorum.
Dalinar ve Adolin bölümleri, climax hariç bana sıkıcı geldi nedense. Kaladin ve Shallan bölümleri gelsin, hatta bir yerlerde buluşsunlar diye dua ettim ama bu kitaplık olmadı ne yazık ki
Ayrıca Syl-Kaladin, Shallan-Jasnah diyalogları da hoşuma gitti.
Sanderson 10 kitap planlıyomuş seriyi, bence 10 kitap yazılabilecek kadar malzeme var bu seride. Her kitabı merakla bekliyor olacağım.
Son olarak, ben ilk kitabın basımını beklemedim neyse ki, ama burda yıllarca bekleyenler var

Sorum şu, Facebook sayfasında geçen ay 1 ay sonra çıkacak denmiş ama yayınevi malum, ne yapacağı belli olmuyor. Bu sefer sözlerini tutup bir ay sonra çıkarırlar mı dersiniz, yoksa epey daha bekleyecek gibi miyiz?