Oyunculukları pek beğendiğimi söyleyemem. Newt Scamander'ı oynayan arkadaş sanki gazı varmış gibi oynadı tüm film boyunca. Böyle pısırık, ezik, mağdur bir görünüşü vardı sürekli. Belki Newt karakterinin insanlarla iletişim kuramayıp hayvanlarla canavarlarla daha rahat olmasını yansıtmak için böyle bir şey yapmışlar ama ben filmin özellikle ilk yarısı boyunca elemana uyuz oldum. Muggle (ya da no-maj) olan öbür tombul eleman çok daha sempatikti, ana karakter olarak onu daha çok sevdim ben.
Büyücü kız kardeşlerden çılgın olanı iyiydi, öbürü meh. Ana karakter olması gerekenler oynayamamış mı nedir bir sıkıntı vardı filmde komple. Allahtan hemen filmin sonunda başlarını bağlamamışlar da çok klişeye bodoslama girilmemiş.
Kötü adam ve öbür kofti çocuk iyiydi. Ezra Miller iyi yansıtmış, filmde o çocuğun ağzına ağzına vurasım geldi güzel vermiş yalnızlığı, ezikliği, iticiliği
Colin Farrell son zamanlarda izlediğim nadir başarılı kötü adamlardan birini canlandırmış.
İşte büyülü yaratıklar fena değildi. Filmin adı ve ana konusu onlar gibi görünmesine rağmen aslında asıl ana konu sonradan çıkan Grindelwald ve olayları olduğu için çok da takılmadım bu yaratıklara. İşte eğlendik geçtik, çok umrumda da değil yaratıklı kısımlar açıkçası. Tek güzel şey bavulun içindeki sahnelerdi, oralar gerçekten güzel olmuş. Diğerleri olsa da olur olmasa da fark etmez benim için. Asıl olarak Grindelwald ve büyücü iç savaşları konularını merak ediyorum ben
Filmden çıktığımda kafamdaki en büyük soru işareti ve en heyecanlandığım şey şuydu: Genç Dumbledore'u kim oynayacak?