Bazılarını hiç, bazılarını tam olarak anlamadığım filmler. Ama hepsinin diğer bir ortak özelliği de üzerimde yoğun etki bırakmaları oldu. Yani aynı zamanda çok beğendiğim filmler listesine de yazabilirim bunları;
Donnie Darko (atmosferi, müzikleri, oyunculuklarıyla bence başyapıt. Ama beni yordu

üzerine bayağı bir şey okudum ama yaşananları tam olarak anlayamadım yine. Film gibi film.)
The Prestige (Tek kelimeyle muhteşem. Oyunculuk, dönem atmosferi on numara. İlginç konusunu nispetten anladım gibi ama yine birkaç kez izledikten sonra tabii. Adamlar yapmış. İlk izlediğimde uzun süre etkisinde kaldığımı hatırlıyorum)
Pi (Rakamlarla kafayı bozduran...izleyeli çok oldu, hatta unuttum yeniden izlemeyi düşünüyorum. Karanlık atmosferi aklımda kalmış, bir de Maximillian Cohen

)
Primer (işte en çok anlamadığım film:) Bir dalavere çevirdi biri onu anladım da nasıl becerdi o yok bende. Bunun üzerine de çok okumuştum. Ama mesafe kat etsem de tam tatmin olamadığımı hatırlıyorum. Bilimsel meseleler... Anlatıcı konunun anlaşılması kaygısının yanından bile geçmemiş ama gizemiyle çok çekici bir şey ortaya çıkarmış. Ben yine izlerim bunu

)
Sonsöz; bk, gizem, korku, bilime meraklılara hepsini tavsiye ederim. Üzerine düşünmenin dahi keyif verdiği yapıtlar.