Kayıt Ol

Işın Kılıcı Formları

Çevrimdışı Acmert

  • **
  • 268
  • Rom: 24
    • Profili Görüntüle
Işın Kılıcı Formları
« : 01 Şubat 2013, 15:06:07 »
Işın kılıcı kullananlar için geliştirilmiş yedi teknik vardır. Bunlara ışın kılıcı formları denir.

Her Jedi ya da Sith, ışın kılıcı eğitiminin başlangıcında ilk form olan shii-cho ile başlar. Daha sonra geliştikten sonra ise, hangi stilde uzmanlaşacağına jedi/sith şövalyesi karar verir.

Ana Teknikler:

Form I: Shii-Cho

"Basittir ve basitliği onun gücüdür."

-Kreia.


Shii-Cho, Sarlacc'ın Yolu ya da Belirleyici Form olarak da bilinir, Işın Kılıcı dövüşü formlarının ilkidir. Antik metal kılıçlardan yararlanılarak daha çağdaş ışın kılıcı için geliştirilmiştir. Shii-Cho ile temel hareketlerin ışın kılıcına hitap etmesi sağlanmıştır.

Shii-Cho, çok sayıda düşmana karşı etkili bir yöntem olsa da, ışın kılıcı olan tek düşmana karşı dövüşürken yetersiz kalmaktadır. Bu tekniğin ustası Kit Fisto'dur fakat Darth Sidious'a karşı dövüşürken bu teknik yeterli olamamıştır.



Form II: Makashi

Makashi, Ysalamiri'nin Yolu ya da Çekişme Formu olarak da bilinir, Shii-Cho'nun ışın kılıcı dövüşlerinde yetersiz olduğu anlaşılınca  geliştirilen ışın kılıcı tekniğidir. Işın kılıcı dövüşlerinde en çok fayda gösteren tekniktir. Estetik, güçlü ve kullanılması zor bir tekniktir. Yüksek dikkat gerektirir. Makashi'deki amaç, az enerji harcayarak rakibi yormaktır.  

Makashi, zarif ve dikkatli olarak tanımlanmıştır ve rakibe karşı üstünlük sağlamak için dengeye ve ayağa dayalı geliştirilmiştir.

Kont Dooku, tekniği inanılmaz bir kesinlikle birleştirerek, bu formda en üst seviyeye çıkmıştır. Jedilar formu gereksiz bulup üzerinde çok çalışmadıkları için, Kont Dooku ile karşılaşmaları her zaman yıkıcı olmuştur.Bir diğer Makashi ustalarından Cin Dralling ise Darth Vader tarafından öldürülmüştür.

Bunlara rağmen Makashi zayıflıkları olmayan bir form değildi. Birden fazla rakibe karşı etkisizdi ve patlama-sapma sorununa karşı çözüm bulamadı. Bu yüzden yerini Form III: Soresu üstlendi.


Form III: Soresu

Soresu, Mynock'un Yolu ya da Esneklik Formu olarak da bilinir, ışın kılıcı dövüşü tekniklerinin üçüncüsüdür. Soresu, klon savaşları sırasında Blaster[*]Lazer Tabancası[/*]'ların yaygın olarak kullanılması nedeniyle geliştirildi.

Tüm ışın kılıcı formları arasında savunmaya yönelik olanıdır ve hemen hemen sınırsız koruma sağlar. Teknik, vücudun hemen hemen her yerine koruma sağlar ve tekniğin iyi bir kullanıcısını yenilmez yapar. Bu teknikte, ışın kılıcı kullananın hareketleri seri, hızlı ve etkilidir.

Tekniğin kullanıcıları, rakibi yorulana kadar savunma yapabilir ve diledikleri zaman saldırıya geçebilirler. Tekniğin bir başka avantajı da Shii-Cho kadar basit olmasıdır.

Bu tekniğin en iyi kullanıcısı Obi-Wan Kenobi'dir. Obi-Wan bu teknik sayesinde, Djem So ustası Anakin Skywalker, Juyo/Vaapad ustası Darth Maul ve bütün tekniklerde usta olan General Grievous'u yenmiştir.


Form IV: Ataru

Ataru, Hawk-Bat'ın Yolu ya da Saldırganlık Formu olarak da bilinir, ışın kılıcı formlarının dördüncüsüdür.

Ataru, genel olarak Güç'ün kullanımına ve akrobatik hareketlere dayanır. Bu teknik Eski Cumhuriyet'in son günlerinde ortaya çıkmıştır. Qui-Gon ve Yoda bu formun en bilinen kullanıcılarıdır.

Bu tekniğin ustaları dövüşürken, dönmek, çok yükseğe zıplamak gibi hareketler için Güç'ü kullanırlar. Hareketleri çok hızlı olduğu için bulanık görmektedirler. Darth Sidious da bu tekniğin Sith versiyonunu kullanmaktadırlar.



Form V: Djem So/Shien

Djem So, Krayt Dragon'un Yolu ya da Azim Formu olarak da adlandırılır, ışın kılıcı tekniklerinin beşincisidir. Savunmaya önem veren Soresu kullanıcıları tarafından yaratılmış, savunmayı saldırıya bağlamaya yönelik ışın kılıcı tekniğidir.
 
Djem So genelde blok yapma ve püskürtme üzerinedir. Kaba kuvvet olarak gözükse de Djem So Güç'ten yararlanmaktadır.  Bu teknik rakibini yıldırmaktadır.

Anakin Skywalker ve Luke Skywalker bu formun ustalarıdır. Darth Vader ise bu tekniği tek eliyle kullanarak saldırı ve savunma yapar.


Form VI: Niman

Niman, Rancor'un Yolu, Moderasyon Formu ve Diplomasi Formu olarak da bilinir, ışın kılıcı formlarının altıncısıdır. Niman önceki ışın kılıcı formlarını birleştiren melez bir formdur. Diğer formlar arasında bir denge sağlar. Genelde Klon Savaşları döneminde kullanılmıştır. Formun fazla güçlü bir tarafı yoktur fakat zayıflığı da yoktur. Ancak Niman kullanıcısı tüm alanlarda orta seviyede olduğundan herhangi bir formda uzmanlaşamaz.


Form VII: Juyo/Vaapad

Vaapad, Vornskr'in Yolu ya da Gaddarlık Formu olarak da bilinir, ışın kılıcı formlarının yedincisidir. Vaapad, Jedi Ustası Mace Windu bu formu tamamlayana dek tamamlanamamış bir tekniktir. Vaapad bir dövüş tekniğinden fazlası olarak tanımlanmıştır: bir düşünce gücü. Bu dövüş sanatı, kullanıcısına dövüşten zevk almayı öğretir.

Juyo, tüm tekniklerin en zorlusudur. Yoğun odaklanma ve öteki tekniklerde de ustalık gerektirir. Bu teknikte gösterişli olmayan manevralar vardır. Hareketler bağımsız, rastgele olarak gözüktüğü halde aslında rakibin kafasını karıştırmak içindir.

Vaapad Karanlık Taraf'ın sınırında bir formdur. Gerekli şartlar sağlanamadığı takdirde kullanıcısını karanlık tarafa sürükler. Sadece Mace Windu, bu tekniği kullanırken aydınlık tarafa odaklanması sayesinde, kendi öfkesine mağlup olmaktan kurtulmuştur.  Bu nedenle Vaapad çok tehlikeli bir formdur.

Bu teknikte, rakibin gücünü alarak ona geri yansıtmak mümkündür.

Mace Windu, Sora Bulq, Depa Billaba bu teknikte ustalaşsa da sadece Windu, aydınlık tarafta kalmayı başarabilmiştir.


Çevrimdışı Nerueger

  • *
  • 9
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Işın Kılıcı Formları
« Yanıtla #1 : 24 Ocak 2014, 23:59:26 »
Bunlara formdan ziyade teknik demek daha doğru olur diye düşünüyorum.