Kayıt Ol

Flight of the Conchords

Çevrimdışı

  • **
  • 89
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Flight of the Conchords
« : 19 Eylül 2010, 14:41:14 »



Kendi deyimleriyle, “Yeni Zelanda’nın 4. dördüncü en popüler gitar temelli digi-bongo-acapella-rap-funk komedi ikilisi ” Flight of the Conchords, okul yıllarından beri arkadaş olan iki müzisyen/komedyen Bret McKenzie ve Jemaine Clement tarafından 1998  yılında kuruldu. Müzik ve komediyi biraraya getirdikleri sahne şovlarıyla ilk önce kendi yaşadıkları kasabada çeşitli klüplerde sahne alan ikili, 2002 yılında ilk büyük tecrübelerini yaşadıkları Edinburgh Fringe Festivali’nde izleyici önüne çıktı. Bir sonraki yıl tekrar aynı festivale katılan grup, festivalin Perrier Ödülü’ne layık görüldü. Kasabalarında ve festivalde sahneye koydukları şovlarının kayıtlarını biraraya getirdikleri ilk albümleri Folk The World 'u kendi imkânlarıyla yayınladılar.

2004 yılında BBC Radio 2’de yayınlanan şovları grubun adının İngiltere 'de duyulmasını ve büyük ilgi görmesini sağladı. Sony Radyo Akademi Ödülü 'nü kazanan ikilinin bu şovu Amerika’da yayınlandığında da benzer ilgiyi gördü ve sonrasında Flight of The Conchords, HBO TV kanalının Cuma akşamları yayınlanan One Night Stand programında kendisine yer buldu. Ünlü Comix Comedy Club 'da sahne alan ikiliden Clement'in bir restaurant zincirinin reklam filminde oynamasının ardından Sub Pop plak şirketiyle albüm anlaşması yapan grup, 2007 yılında şovlarının canlı kayıtlarını ve stüdyoda hazırladıkları parçalarını biraraya getirdikleri EP’leri The Distant Future 'ı yayınladı.

Aynı yıl The Distant Future ile Grammy Ödülleri’nde En İyi Komedi Albümü ödülünü kazanan McKenzie ve Clement, iki ünlü müzisyen olmanın yanı sıra, iki ünlü aktör olarak da tanınmaya başladılar.

Clement’in Eagle vs Shark romantik komedisinde rol almasından sonra HBO kendi dizilerini hazırlamaları için ikiliye teklif götürdü ve 2007 Haziran’ında ilk gösterimi yapılan Flight of The Conchords dizisi yayınlanmaya başladı. 12 bölümlük ilk sezonu çok büyük bir başarı sağladı , ilk sezonuyla 2008 Emmy Ödülleri'ne en iyi yönetmen (komedi dizisi) ve en iyi senaryo (komedi dizisi) dahil olmak üzere tam dört dalda aday oldu. Aralık 2008'de kendi adlarını taşıyan ve dizinin birinci sezonun içindeki şarkıları içeren bir albüm yayınladılar. İkinci sezonun ilk bölümü normal yayın tarihinden yaklaşık iki ay önce HBO ,iTunes ,Youtube, Funny or Die internet platformlarından yasal olarak yayınlandı. Ocak 2009'da dizinin 2.sezonu HBO tarafından HD kalitesinde yayınlanmaya başladı. İkinci sezonu toplam 10 bölüm sürdü. Dizinin ikinci sezonu 2009 Emmy Ödülleri'ne en iyi komedi dizisi, en iyi aktör (komedi dizisi), en iyi yönetmen (komedi dizisi), en iyi senaryo (komedi dizisi) dahil olmak üzere tam altı dalda aday oldu. Ekim 2009'da dizinin ikinci sezonundaki şarkıları içeren I Told I Was Freaky adlı bir albüm yayınladılar. Kasım 2009'da dizinin üçüncü sezonun olmayacağı açıklandı.

Jemanine Clement'in dizideki performansından sonra aktörlük kariyeri ilerlemeye başladı. Gentlemen Broncos , Diagnosis: Death, Dinner for Schmunks ve Predicament filmlerinde rol aldı. Despicable Me animasyon filmine sesiyle katkıda bulundu. Men in Black 3 filminde rol alacağı, Rio filminde seslendirme yapacağı duyuruldu. Clement daha önce Eagle vs Shark ve Tongan Ninja filmlerinde almıştı. Bret Mckenzie'nin Two Little Boys filminde rol alacağı da duyuruldu. Mckenzie'nin Lord of the Rings serisinde FIGWIT karakterini canlanmıştırdı. İkili 26 Eylül 2010'daki The Simpsons'ın 22.sezon prömiyerinde rol alıp, 2 şarkı söyleyecekleri duyuruldu.


Türkiye'de Flight of the Conchords

Flight of the Conchords, daha önce Fox Life kanallarında yayınlanmıştır. Şu anda D-Smart, Digiturk ve Teledünya platformlarında bulunan FX kanalında yayınlanıyor. Divxplanet ve Yedincigemi altyazı çeviri siteleri iki sezonun da altyazılarını çevirmiştir.

Kaynak



-----------Yorumum-----------------------
Kendi yorumum olarak harika bir komedi dizisine imza atmışlar Jemaine ve Bret. Kendileri Yeni Zelandalılar(çok mu geri bir ülke anlamıyorum ama dizide yapılanlar ve gösterilenler biraz az gelişmiş köy gibi bir yer olarak gösteriyorlar). Dizide her bir bölümde ikilinin ve menajerlerinin(ki o da ayrı bir ütopya) başlarından geçen bir olay ve bu olayın yaşandığı, etkisini gösterdiği bir haftayı veya ne kadar sürüyorsa o zaman zarfını ele alıyoruz. Her bölümde ikilinin yazdığı konuyla ilgili şarkıları ve kliplerini de görüyoruz. Seyretmenizin her dakikasına değer, kesinlikle seyredin!
Not: FX'te salı günleri saat 22:00'da

Not2: IMDB puanı 8.9

Sırasıyla  Bret, Murray, Jemaine:
Spoiler: Göster





+ +

Çevrimdışı Fırtınakıran

  • *
  • 8351
  • Rom: 1
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
Ynt: Flight of the Conchords
« Yanıtla #1 : 19 Eylül 2010, 16:58:54 »
Bu dizi için yapılan yorumlar hep aynı yönde, peki neden ben gülemiyorum? Hep olumlu eleştiriler gördüm ama bana çok soğuk ve komediden uzak geldi. Sanırım dizi yapımcıları ile benim espiri anlayışım pek tutmadı.

Baş kahramanların Yeni Zelandalı olmalı başta çok hoşuma gitmiş ki halen de güzel bir fikir diye düşünüyorum. Başka bir milleten olmaları fikri güzel, ama gelin görün ki yukarıda dediğim gibi ısınamadım ben bu diziye.

Ne diyeyim sevenlerine iyi seyirler :)

Çevrimdışı

  • **
  • 89
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Flight of the Conchords
« Yanıtla #2 : 19 Eylül 2010, 18:15:14 »
Vallahi sevmemenize şaşırdım, oysaki çevremdeki herkes beğeniyor dediğiniz gibi pek olumsuz eleştiri yok.
Kaç kez seyrettiniz bilmiyorum ama ben mesela bir gün öylesine seyrettim beğendim ama pek değil, sonra bir kez daha rast geldim veee o an her şey oldu.
Şaka şaka çok şey olmadı sadece diziyi çok beğendim ve düzenli seyretmeye başladım.
Yani kısaca ilk seyredişte değil de sonrada benimsemiştim diziyi belki size de öyle olur.

Edit: Ayrıca bu forumda anlaşılan bu diziyi seven pek insan yok, şaşırdım denebilir.
+ +