Kayıt Ol

Mavi Yasemin (Blue Jasmine - 2013)

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
Mavi Yasemin (Blue Jasmine - 2013)
« : 01 Mart 2014, 23:19:45 »
IMDb Puanı: 7.4

Konusu: New York'lu çekici ve göz alıcı bir ev kadını, son derece gösterişli bir yaşam sürmektedir. Ancak parasını bu denli cömertçe harcaması nedeniyle büyük bir mali krizin içine sürüklenir ve iflas etmenin eşiğine gelir. Tek çıkış yolu ise San Francisco'da tanıştığı ve kendisine finansal anlamda yardım edeceğini düşündüğü adamı bulmak için San Francisco'ya gitmektir..


Yorumum: Woody Allen'ın son filmi "Blue Jasmine", New Yorklu çekici, gösterişli ve zengin bir kadın olan Jasmine'in hayatına odaklanıyor.

Film, Cate Blanchett'in kelimenin tam anlamıyla Blue Jasmine kılığına girmesi sonucu, 2013'ün en iyi yapımları arasına kendine yer buluyor. Aslında ben tam olarak böyle düşünmüyorum, evet Blachett'i izlemek son derece keyifliydi lakin film de bir o kadar sıkıcıydı.

Allen'ın yazıp yönettiği filmde Jasmine karakteri uyuşturucu ve antidepresan bağımlısıdır. New York'ta, milyarder kocası Hal ile birlikte son derece lüks bir hayat sürerken, iflas etmenin eşiği gelir ve soluğu San Francisco'daki üvey kız kardeşi Ginger'ın yanında alır.

Amacı burada kendisine yeni ve daha güzel bir hayat kurmaktır. Kolay yoldan hızlı bir şekilde para kazanmak için birkaç yol dener, bunlardan biri de moda tasarımcılığıdır. Ginger'ın da kocasıyla başı derttedir ve işler ikisi açısından da gün geçtikçe kötüye gider.

Dediğim gibi, izlerken sıkıldım, bence zayıf bir film. Fakat yine de Blanchett'in oyunculuğunu görmek için izleyebilirsiniz. Hatta bana kalırsa kesinlikle görmelisiniz. Ayrıca Alec Baldwin'i izleme fırsatı da buluyoruz filmde.

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü kesinlikle Blanchett'in. Fakat En İyi Özgün Senaryo dalında Woody Allen'ın işi bir hayli zor, zira o ödül Spike Jonze'lu Her'ün.

İzlemek isteyenlere iyi seyirler.