Sanırım yazımı uzun bulup orta kısmı komple atladınız.Okuyacak olursanız orda uzun uzadıya birçok kişinin e kitap okumaya egilimli oldugunu gösteren ve hemen şuanda internetten araştırılabileceginiz çok somut örnekler verdim.Ayrıca bu ayda bir ayda iki olayı degil.Kitap okumak bence devamlılık ister.Bu ay kitap okudum ay bitene kadar okumam gibi bir yaklaşımı ancak kitap okuma alışkanlıgı olmayan bireyler gösterir ve bence bu kişilerin bu alışkanlıgı kazanamamasının en büyük nedeni ekonomik nedenler.Şuan bir edebiyat forumu olan bu sitede bile bu kitaba 40 lira nasıl verecegim tartışması yaşanıyor.Ben de hem gitar parası biriktirip hem kitap almaya çalışan bir ögrenci olarak bu sorundan muzdaribim.Peki biz bile kitap için para ayıramıyorsak okuma alışkanlıgı olmayan biri nasıl kitaba para vermeyi düşünsün?
Ben de bunu vurguladım, yorumumu okurken sığ bir yaklaşımla yaklaşmışsınız.Ben orada sizin düşüncenize değil, başka insanların düşünce şekline sitem ettim.Okumak isteyen zaman da olmasa, para da olmasa ayda bir kitap da okuyabilir anlamında.Bazı sigara içen insanlar kitabı maddi açıdan lüzümsuz görüyor mesela, okumak istemeyen için bahane çok..Okumayan okumuyor..Bahane gereksiz.İsteyen istediğî gibi bütçe ayırır..
''Ben şu şekilde, şu koşullarda bütçe ayırdım.'' gibi övünenler de devamlı okuyucu değildir zaten, er geç bırakırlar, çünkü lütfederler kitap okumakla..(Kendi değimleriyle.)Sanki bizim hayrımıza okurlar
bu insanlar.Kendi için ayırdığı bütçeyi, kendi için değil de kitaba bütçe ayırıyor gibi düşünmek yanlış.Sinemaya gitmek gibi düşünün, gezmek gibi ama bu şey seni geliştirir, aman lütfet de okuma, az büyüklen çünkü lütfettin.Yazık ya.
Bu arada o eğilim olarak kast ettiğiniz şey de fazla sığ. İndirip okumayan hatta bir kere bile yeltenmeyen en az on kişiyi örnek verebilirim.
Hayır, yorumunuzun tümünü okudum.Bu zihniyette e-book okuyarak kitap okuma alışkanlığı kazanılacağını da hiç sanmıyorum, bunun nedeni meraklısının zaten okuyor olmasıdır.
E-book reader(Bu aygıtta göze zararlı fotonlar yayılmıyor.) alıp gözünü korursun ve okursun.Bunu da sadece meraklısı yapar.
Para verecek kişiler.Aksi takdirde güzel gözlerine yazık edersin(Herkes bu şekilde düşündüğünden bilgisayar/tablet v.b cihazlardan fazla yazı okumaz.), üçüncü dünya ülkesinden fazla bir şey bekleme.İstisnalar kaideyi bozmuyor maalesef.