Kayıt Ol

The Witcher 3: Wild Hunt

Çevrimdışı Lordmuti

  • ****
  • 1123
  • Rom: 35
  • Time is a drug. Too much of it kills you.
    • Profili Görüntüle
Ynt: The Witcher 3: Wild Hunt
« Yanıtla #105 : 11 Temmuz 2015, 16:20:03 »
1.07 için güncelleme notları yayınlandı: http://forums.cdprojektred.com/threads/52492-Patch-1-07-Changelog?p=1831540#post1831540

Haftaya gelecek bu güncelleme, tahminim çarşamba günü çıkacağı yönünde. Bu zamana kadar dlc'ler falan hep çarşamba çıkmıştı.



İmparator olmayı canım kolay mı sandın?
Dünyaya kazık çaktım duyulsun adım.

Çevrimdışı daifunka_vc

  • ***
  • 618
  • Rom: 20
  • Kronik Öğrenci
    • Profili Görüntüle
Ynt: The Witcher 3: Wild Hunt
« Yanıtla #106 : 13 Temmuz 2015, 01:07:19 »
Resmi görünce gösterileni tamamen uyguladığımı fark ettim. :D

There are two secrets to becoming great. One is never to reveal all that you know. - PS:T

Çevrimdışı mit

  • *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
Ynt: The Witcher 3: Wild Hunt
« Yanıtla #107 : 13 Temmuz 2015, 02:58:59 »
Hahaha, aynen :D Ama ben şu alttaki üç soru işaretine de giderdim muhtemelen :)
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.

Çevrimdışı Fırtınakıran

  • *
  • 8351
  • Rom: 1
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
Ynt: The Witcher 3: Wild Hunt
« Yanıtla #108 : 16 Temmuz 2015, 16:19:44 »
Şu Allahsız şarkıyı buraya bırakıyorum.

Ayıp. Artık içim kaldırmıyor, neden hala yapıyorsunuz? Sword of Destiny'den sonra beni ağlatan (ciddiyim) yegane Witcher materyali bu oldu.

The shimmer of white skies
I spin to & fro
A flicker of wild eyes
Gifts I can’t control


Daha başka nasıl bu kadar güzel anlatılabilirdi? Şarkının adının Lady Of The Worlds olması da ayrı bir cuk oturmuş. Adamlar yapmış, olmuş.

Muse to another’s song
Heir to another’s wrongs


Yaaaa :(! İlle ciğerimizi tekmeleyin.

Peki ya şarkının sonlarında Geralt'a ithaf edilen kısım ne diyor:

The shimmer of white skies
She spins to & fro
A flicker of wild eyes
She’s losing control
The shimmer of white skies
I’m haunted at night by her cries


Yapma işte bunu :(! Videodaki görüntüler yetmiyor gibi, aklıma kitaplardan zibilyon tane sahne geldi. Boğazıma oturan yumruyla birlikte tekrar tekrar izliyorum.

Bu şarkıya inat da şunu şuraya bırakıyorum:
Spoiler: Göster

“It's just like they predicted, Geralt! Like they predicted... I'm your destiny? Say it! I'm your destiny?”

“You're more than that, Ciri. More than that.”

Çevrimdışı mit

  • *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
Ynt: The Witcher 3: Wild Hunt
« Yanıtla #109 : 16 Temmuz 2015, 17:10:40 »
Gerçekten de çok güzel sözleri var şarkının. Videoyu izlerken biraz spoiler yiyor insan ama o sahneler için buna değiyor doğrusu. Şarkının Ciri'ye ve kitaplarda yaşananlara göndermelerle dolu olması yetmiyormuş gibi "Ladies Of The Woods" adlı parçanın adını azıcık değiştirerek daha derin anlamlar katması da beni benden aldı.

Zaten Witcher 3'ün kendisi de Geralt'ın son macerası olduğu için hem eski oyunlara hem de kitaplara bir sürü göndermeyle dolu. Oynarken bir söz, bir görev, bir mekân... sürekli sizi geçmişe götürüp duruyor, aldığınız tadı ikiye, hatta üçe katlıyor.

Neyse ki (tıpkı kitaplarda olduğu gibi... yine) Dandelion ve Zoltan gibi karakterler var da oyun sizi hüzünlendirdiği kadar eğlendiriyor da. Benim en çok keyif aldığım kısım Kaer Morhen'e ikinci kez döndüğümüz yerdi. Spoiler olmasın diye fazla bir şey diyemeyeceğim gerçi fakat Eskel ve Lambert ile takılmak muhteşemdi!

İşin ilginç tarafı Yennefer'ı bu oyunda ilk kez görmemize rağmen onu hiç ama hiç yadırgamamamız. Tavırları, hareketleri, konuşmaları, dominantlığı... Bu kadar mı başarılı aktarılır yahu? Aynı şey Ciri ve "diğer" karakterler için de geçerli tabii. Peki ya Sapkowski'nin tam güldürürken ağlatan yanı? O da var... CD Projekt'e bir kez daha şapka çıkarmak lazım gerçekten de.
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.

Çevrimdışı daifunka_vc

  • ***
  • 618
  • Rom: 20
  • Kronik Öğrenci
    • Profili Görüntüle
Ynt: The Witcher 3: Wild Hunt
« Yanıtla #110 : 16 Temmuz 2015, 21:03:46 »
Öhöm, sözlerden gitmişken oyun içindeki şu şaheseri koymazsam olmaz. Velen bölgesinde Ballads and Hymns kitabını bulduğumda yazarın Dandelion olduğunu düşünmüştüm. Hani bu kadar net bir şekilde bu sözleri yazabilecek ondan başka birisi aklıma gelmemişti. Priscilla bacımızı takdir ettim.

Priscilla's Song

Youtube videosunda yazanın aksine OST'de neden yok acaba bu parça, ben biraz ona içerledim. :)

O değil de yeniden baştan başladığımdan beri 125 saattir oynuyorum, 10-15 dakika bir meslektaşın görevine yardım etmek için Skellige'ye uğradım o kadar. Hala Velen-Novigrad bölgesinde takılıyorum. :D (Tabii şu aralar 1.07 yamasını beklemekten takılamıyorum, leziz yama içeriğini görünce bir süre bağrıma taş basıp beklemeye karar verdim.)

Annemin oyun hakkındaki sözleri neden bu kadar uzata uzata oynadığımı özetlesin: :D

Oğlum bu adam sürekli dağ bayır koşuyor. Ben yoruldum izlerken, adam yorulmadı mı?
There are two secrets to becoming great. One is never to reveal all that you know. - PS:T

Çevrimdışı mit

  • *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
Ynt: The Witcher 3: Wild Hunt
« Yanıtla #111 : 27 Temmuz 2015, 00:06:38 »
Witcher 3 nihayet, 150 küsur saatlik destansı bir maceranın ardından bitti. Tüm yan görevler tamamlandı, tüm hazineler bulundu, tüm zırhlar tek tek dövüldü ve haritanın gidilmedik yeri bırakılmadı. Bir tek Skellige denizlerindeki her soru işaretine gitmedim, çünkü hepsinden aynı şey çıkıyor gibi (Smuglers' Cache) ve uğraşılacak gibi değil doğrusu :P Onun haricinde her şeyi %100 tamamladım, gururluyum!

Yılın oyunu mu değil mi, orası tartışılır. Çünkü sonlara doğru hikaye anlatımı açısından biraz sallandı; fakat şimdiye dek oynadığım en iyi açık dünya oyunu olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Bir kere her yan görev farklı, her karakter unutulmaz, en sıradan NPC bile yüzündeki çillere kadar modellenmiş, harita inanılmaz detaylı ve... ve bu bir Witcher macerası. Hem de sonuna kadar!

Son oyun olması nedeniyle sürekli olarak kitaplara ve önceki oyunlara göndermeler var içerisinde. Bazen bir görev, bazen bir kitap, bazen Geralt'ın ya da diğerlerinin ettiği bir laf... durmadan size "Of, işte bu!" dedirtiyor. Alelade bir kitapçıya girdiğinizde hiç beklemediğiniz bir detayla karşılaşabiliyorsunuz, önceki oyunlarda yer alan karakterlerin başına ne geldiğini öğrenebiliyorsunuz, hatta çoğunu bizzat görüyorsunuz.

Bununla da kalsa iyi, kitaplardaki belli başlı yeni karakterler de çok başarılı bir şekilde aktarılmış oyuna. En çok göze çarpanlar Yennefer, Dijkstra ve Emhyr elbette. Kişiliklerinin oyuna aktarımı o denli başarılı ki hiçbir sözlerini ya da hareketlerini zerre yadırgamıyorsunuz. Yennefer'ın buyurganlığı, Dijkstra'nın kuşkucluğu, Emhyr'in  burnu havadalığı...

Ve Ciri! Ciri ile Geralt'ın arasındaki ilişki muazzam başarılı bir şekilde yansıtılmış. Küçüklüğünden beri tanıdığımız bir genç kızın büyümesine şahit oluyoruz âdeta. Onu gerçekten umursuyor, onu mutlu etmek ve korumak için çabalıyoruz. Gerçi korunmaya ihtiyacı olduğundan değil... Ciri acayip ölümcül olmuş, güçleri ve yetenekleri onu oynaması zevkli bir karakter hâline getirmiş. Ama işte... Tıpkı Geralt gibi korumacı bir tavırla yaklaşıyorsunuz küçük kızınıza ister istemez. Ve bu ikilinin arasında geçen her sahne, iddia ediyorum, size müthiş duygular yaşatacak. Sapkowski'nin alameti farikası olduğu üzere güldürürken ağlatacak, ağlatırken güldürecek.

Sapkowski demişken;
Spoiler: Göster
Priscilla karakteri bana Essi'yi feci derecede anımsattı. Zaten Dandelion ile arasındaki ilişki de bir yere kadar benziyor. Tek farkı Essi'nin Geralt'a sevdalanmasıydı. Sonu da benzer bir şekilde acı oldu zaten zavallı Priscilla'nın :( Dudu'yu tekrar görmek ve tıpkı onunla ilk tanıştığımız öyküdekine benzer bir Doppleganger Geralt görmek de güzeldi. Tam olarak o tadı alamadım gerçi... ama yine de güzeldi. Dopplegangerları tanıtmak için de iyi bir yoldu ayrıca.


Bunca şeyin hemen hemen hiçbir yükleme ekranıyla karşılaşmadan bize sunulması ise inanılmaz gerçekten. Novigrad ve Oxenfurt'ta hemen hemen her eve girebiliyoruz yahu, dana ne olsun? Üstelik bu şehirlerin altında kanalizasyonlar, dehlizler vs de var. Yolda yürürken ansızın karşınıza çıkan yan görevler de cabası.

Oyunun en çok beğendiğim kısmı hiç şüphesiz Kaer Morhen'e geri döndüğümüz yerdi.
Spoiler: Göster
Lambert ve Eskel ile birlikte kafaları çektiğimiz kısım muhteşemdi :D Uzun zamandır bu kadar eğlendiğimi hatırlamıyorum. Gönderme üstüne gönderme, kahkaha üstüne kahkaha, anı üstüne anı... Ayrıca Vesemir ile Ciri'nin buluştuğu an da harikaydı. Keza Roche ile Letho'nun karşılaşması da öyle... (Her şeyi görebilmek için oyunun başındaki sorulara kimseyi öldürmemiş gibi cevap vermeyi tercih ettim, iyi ki de öyle yapmışım B)

Ama bu bölümün sonu... Wild Hunt'la yaptığımız savaşın sonunda olan şey (spoiler içinde bile yazmaya gönlüm elvermiyor) İşte orada beni cidden ağlatmayı başardı kalpsiz CD Projekt Red.


Gel gelelim oyunun bundan sonraki kısmının hâlâ pek çok elden geçirmeye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu noktadan sonra her şey çok hızlı ve biraz da üstün körü gerçekleşiyor.
Spoiler: Göster
Avallac'h ile boyut gezintisine çıkmamız güzeldi aslında. Ona hiiiiç bir lafım yok. White Frost'u birebir tecrübe etmemiz, Ciri'nin düştüğü çöle benzer bir yere girmemiz vs gerçekten iyi düşünülmüştü.

Ama... Ama Triss'i seçmeme rağmen kızıl saçlı büyücümüz oyunun ikinci yarısında çok silikti. Sadece köşede duran bir kenar süsüydü âdeta. Madem Yennefer'ı değil de Triss'i seçtim, o gelseydi o hâlde bir büyücüyle hareket etmem gereken yerlerde. Yen değil. Diyaloğa bile giremiyoruz hatunla.

Radovid'i öldürmeme rağmen hiçbir şey olmadı! Her yerde hâlâ Redania askerleri vardı, hâlâ "Çok yaşa Radovid" diyen insanlar dolaşıyordu sokakta, Nilfgaard askerleri "Radovid'in ordusu geliyor," diye kaçıyordu hatta en sonda. Ama bitiş videosunda Nilfgaard kazandı?? Niye kaçıyorsunuz? Yapamamışlar bu kısmı.

Ve Geralt... Tamam, mutantsın; duygularından arındırılmışsın. İyi de be adam... Koskoca Crach'ı, en büyük dostlarından birini, oyunda Zoltan'la birlikte en çok sevdiğim karakteri gözünün önünde öldürdüler. Bir tepki versene be! Sanki figüran öldü. Ağla sızla demiyorum ama bir öfke nöbeti sergile, ölüm tehdidinde bulun, bir şey yap be adam! Olmamış u_u

Philippa, Roche, Letho, Eskel, Lambert, Bloody Baron... bu karakterlere ne oldu? Haklarında hiçbir şey söylenmiyor bir daha. Madem en en en son Witcher oyunu, madem bir daha göremeyeceğiz hiçbirini bari onlardan da bahsetseydiniz bitiş videolarında.


Gel gelelim her şeye rağmen uzun yıllardan beri oynadığım en iyi oyundu Witcher 3. Bana unutulmayacak bir sürü anı bıraktı, ayrıca Geralt ile Ciri'nin öyküsü de tam anlamıyla nihayete ermiş gibi hissettirdi. Hatta olması gerektiği gibi bitti (İyi son aldım, ehe! :) ) Daha söylenecek, bahsedilecek çoooooook şey var fakat 150 saat, dile kolay :P Hangisinden dem vurayım? En iyisi mi onları da siz kendiniz görün.

Va fail Gwynbleidd. Va fail Ciri. Sizi tanımak muhteşemdi.
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.

Çevrimdışı daifunka_vc

  • ***
  • 618
  • Rom: 20
  • Kronik Öğrenci
    • Profili Görüntüle
Ynt: The Witcher 3: Wild Hunt
« Yanıtla #112 : 14 Ağustos 2015, 16:12:14 »
160 küsür saattir oynuyorum, daha act 2'ye geçemedim. :D Yalnız bugün ufak bir fix yayınlayalım derken bazı şeyleri bozmuşlar galiba. Oyun durduk yerde "Bitirdin, aferin!" diye achievementları sıralamaya başladı. :D
There are two secrets to becoming great. One is never to reveal all that you know. - PS:T

Çevrimdışı daifunka_vc

  • ***
  • 618
  • Rom: 20
  • Kronik Öğrenci
    • Profili Görüntüle
Ynt: The Witcher 3: Wild Hunt
« Yanıtla #113 : 23 Eylül 2015, 21:09:11 »
http://cosplay.kotaku.com/witcher-3-cosplay-is-giving-me-chills-1732223906?utm_campaign=Socialflow_Kotaku_Facebook&utm_source=Kotaku_Facebook&utm_medium=Socialflow

Öeh!

Neyse, ben de Volkan Çalışkan kılığına bürünmüş Dudu Biberveldt cosplayi ile bunlara rakip olmayı düşünüyorum. Hodri meydan. :P
There are two secrets to becoming great. One is never to reveal all that you know. - PS:T

Çevrimdışı FringillaVigo

  • *
  • 13
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: The Witcher 3: Wild Hunt
« Yanıtla #114 : 19 Ekim 2015, 22:39:41 »
Şahane cosplay'ler geliyor!

https://www.reddit.com/r/witcher/comments/3pcxss/butcher_from_blaviken_final_cosplay/?ref=share&ref_source=link

Bir de ilk paralı DLC Hearts of Stone çok şahane. 20 saat ile boy verdim, siz de gelsenize :)

Çevrimdışı mit

  • *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
Ynt: The Witcher 3: Wild Hunt
« Yanıtla #115 : 19 Ekim 2015, 23:29:18 »
Cidden güzel bir cosplay olmuş. Ben Geralt'tan ziyade Ciri cosplaylerini daha çok seviyorum ama. Sanırım Geralt olmayı başkalarına yakıştıramıyorum :)

Bu arada şu Hearts Of Stone'da bir ara ben de boy versem fena olmayacak, iyi hatırlattınız. Hikaye olarak daha yoğun anlatımı var diyorlar, sizce de öyle mi?
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.

Çevrimdışı daifunka_vc

  • ***
  • 618
  • Rom: 20
  • Kronik Öğrenci
    • Profili Görüntüle
Ynt: The Witcher 3: Wild Hunt
« Yanıtla #116 : 20 Ekim 2015, 09:39:04 »
220 küsür saat oynamışım, ana oyunu daha bitiremedim. :D Bu haftadan sonra biraz boşa çıkacak gibiyim. Bu sayede oyunu bitirir bitirmez HoS'a da dalarım diye düşünüyorum, çünkü ek paketi (DLC demek ayıp kaçar :D ) öyle böyle övmüyorlar. :)

Bu cosplay'i yapan arkadaşın daha önce de çok güzel bir çalışması vardı; ama özellikle bu seferkinde mekan seçimini çok sağlam yapmış.

Öhöm... Shani cosplaylerini de bekliyoruz. :P
There are two secrets to becoming great. One is never to reveal all that you know. - PS:T

Çevrimdışı FringillaVigo

  • *
  • 13
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: The Witcher 3: Wild Hunt
« Yanıtla #117 : 20 Ekim 2015, 10:11:00 »
Dürüst olmak gerekirse ben de Ciri ve Triss cosplay'lerini daha ilginç buluyorum fakat şu ana kadar gördüğüm en iyi Geralt buydu :) Ama gönüllerin en birincisi Caranthir cosplay'i bence:) buradan buyrunuz: http://alberti.deviantart.com/art/General-Caranthir-The-Witcher-cosplay-534624411
Geralt'ı yapan cosplayer mekan olarak The Witcher'ın gerçek dizi setini kullanmış bu arada.

Oyunu bir kez Blood and Broken Bones ile, bir kez de NG+ Death March zorluklarıyla bitirdim. Genişleme paketi ile toplam 400+ saatimi aldı ama %100 achievement almaya çabaladığımdan bu kadar uzun sürdü diyebilirim. (işsiz güçsüz detected)

Hearts of Stone gerçekten çok eğlenceli ve derinliği olan, verdiğiniz paranın hakkını fazlasıyla veren bir genişleme paketi olmuş. Bilindik Witcher görevleri yerine diğer oyunlara selam çakan birçok görev var. Developer'ların kendileri ile bol bol dalga geçtikleri, esprili bir DLC. Ayrıca Baron görevini aratmayan duygu yüklü görevler de mevcut :) Oyunda Beckham bile var :p https://imgur.com/a/mtS4o Ben ana oyun kadar -hatta biraz daha fazla sevdim diyebilirim. Çok soğutmadan  arayı başlayın derim :)

Çevrimdışı daifunka_vc

  • ***
  • 618
  • Rom: 20
  • Kronik Öğrenci
    • Profili Görüntüle
Ynt: The Witcher 3: Wild Hunt
« Yanıtla #118 : 20 Ekim 2015, 17:59:18 »
Zorluk seviyesinden bahsedildiğini okumuşken oyunla ilgili problem olarak gördüğüm nadir konuların birinin bu olduğunu belirteyim. Oyuna direkt death march zorluk seviyesinde başladım,  o yüzden diğer zorluk seviyelerinde durum nasıldır bilemiyorum; ama death march'ta acayip bir asimetri var. Oyun başlarda ciddi ciddi zorlarken kısa bir süre sonra acayip kolaylaşıyor ve bir yerden sonra dan dun girip burnunuz kanamadan çıkabiliyorsunuz.

Neyse, 1.10 yamasında (ve ya HoS'da, tam hatırlayamadım) zorluğun genele daha simetrik dağıldığı söyleniyordu galiba. Deneyen varsa durum nedir, ne değildir? Merak ediyorum da. :D
There are two secrets to becoming great. One is never to reveal all that you know. - PS:T

Çevrimdışı mit

  • *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
Ynt: The Witcher 3: Wild Hunt
« Yanıtla #119 : 20 Ekim 2015, 18:52:02 »
Normal zorluk seviyesinde oynadım, Geralt 20 üstü bir levele ulaştığında o kolaylaşma durumu bende de vardı. Ama bu durum çoğu oyunda geçerli olduğundan o kadar da takmadım. Sonuçta adam Witcher :) Ezici şekilde üstün gelmesi bence mantıklı olanı.
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.