Konu ısrarla tartışılmak isteniyorsa bunun için ayrı bir başlık açsanız daha iyi olmaz mıydı?
Kitapların fiyatlandırılma biçiminden hiç hoşlanmadım ben de, ama herhangi bir şekilde yasak ve kısıtlama talep etmeyi de mantıklı bulmuyorum. Konu kendi başına rahatsız edici değil, itibar edilmeyerek savuşturulabilecek bir durum, ama özgür bir platforma katı kurallar getirilmesini beklemek, üzerinde biraz daha düşünülmesi gereken bir konu.
Buna karşılık nasıl ki dileyen, istediği fiyata kitaplarını satışa sunabiliyorsa, bunu makul bulmayanlar da düşüncelerini dillendirebilmeliler bence. “Evet, bu fiyatlar çok yüksek,” tepkisini verip, etik bulmadıklarını da açıklayabilirler. Onların da buna hakları olduğunu düşünüyorum açıkçası.
Tek sıkıntı karşılıklı atışma halini almış olmasında. Konuyu açan kişinin konuyu uzatmasına, hakaretlerle geri dönüşler yapmasına ve insanları kışkırtmasına hiç gerek yoktu. Tartışmaya girmek yerine kişilerin fikirlerine saygı gösterip alım satım konusu dışında mesaj yazmasa durum bu olmazdı sanırım.