Fikrin nereden çıktığını size söylemiştim. Bir film izlemek istediğimde eleştirilere göz atıyorum ama bir de o filmin İMDB puanına bakıyorum. Bu puan film hakkında genel görüşü oldukça geniş bir katılımla yansıtıyor. Bu sistemi Kayıp Rıhtım olarak getirebilir miyiz diye düşünüyorum. Örneğin -fazla özentili gibi görünse de KRKP (Kayıp Rıhtım Kitap Puanı) veya KRBP (Kayıp Rıhtım Beğeni Puanı) gibi. Eğer bunu Rıhtım okuma etkinliğinde yapamıyorsak her hafta ayrı bir kitabı değerlendirebileceğimiz Haftanın Kitabı vb. bir başka başlık açabiliriz. O hafta o kitap hakkında yazılır çizilir ve sonunda da puanlamaya geçilebilir... Bunları işin teknolojik boyutunu ve maliyetini hesaplamadan yazdığımın da farkındayım...
Site genelinde olmasını veya etkinlik içinde yorum harici bir oylama sistemi kurulmasını istiyorsanız (teknik kısmı dolayısıyla) nasıl yapılabilir bilmiyorum, konu o noktada beni aşıyor.
Yorum olarak yazarak paylaşacaksak eğer etkinlik içinde bir puanlama sistemi geliştirmek mümkün.
İstenirse tartışmaya katılmayan ama okuyan üyelerinde not değerlendirmeleri alınabilir. Bir nevi İMDB tarzı yani... Ne dersiniz?
Öneri güzel de, bir nokta dikkatimi çekti bu yorumda.
Etkinlik için kitabı okuyan ama tartışmalara katılmayan kişiler var mı gerçekten aramızda? Eğer bu tercihte bulunan kişiler varsa katılmama nedenlerini bilmeyi çok isterim.
Tartışmaların bir sistematiğe bağlı gerçekleşmemesi katılımı azaltıyorsa eğer bu konunun da üzerine gidebiliriz. azizhayri'nin önerisini daha ileriye taşıyarak kitabı değerlendireceğimiz noktalara dair bir şablon hazırlayabiliriz.
Şunları içerebilir:
- Puanlama
Belirleyeceğimiz başlıklara herkes kendi puanını verir (yorum olarak yazarak) ve her bir başlık için neden bu puanları tercih ettiğine dair kısa açıklamalar getirebilir.
- Soru Cevaplama
Kitap okuma sürecinde kitaba dair merak ettiğiniz şeyleri soru olarak bu başlığa yazabilirsiniz, konuyu açtığımda sorularınızı ilk mesajda paylaşabilirim, isteyen kişiler onlara da cevap verir.
- Serbest Yorum/Akış
Bu zaten yaptığımız şey.
İstemeyenler bu kısmı atlar.
Sizden gelecek mesajlara göre nasıl bir yol izleyeceğimize karar verebiliriz.
Kitap önerileri için son saatler! Listeye eklemek istediğiniz kitaplar varsa paylaşabilirsiniz hala.