Madem bu akşam Kahramanın Yol Türküsü yok, ben de kaçırdığım kanlı tartışmayı dinleyeyim dedim. Pişman değilim u_u
Öncelikle şunu belirteyim, iyi ki benim yerime sevgili Mercan katılmış! Zaten ilk programdan beri onu burada görmeyi çok istiyordum, o nedenle çok mutlu oldum. Ayrıca gerek örnekleriyle
(pastanın üstündeki kremanın üstündeki kiraz!) gerekse de engin bilgisiyle programa çok şey kattığını düşünüyorum. Tüm içtenliğimle söylüyorum, ben bu kadar iyi bir tartışma gerçekleştiremezdim.
Öte yandan kitap şıpsevdisi Muratcan da hem yorumlarıyla hem de esprileriyle çok güzel bir tat katmış programa. Türkiye'de fantastik romana bakış açısı için verdiği örneği çok tuttum mesela. Hatta bazı yerlerde konuklar birbirleriyle zıt düşmüşler, tartışmışlar, karşıt fikirler belirtmişler. Kan dökülmüş! Hatta bir ara arkadan siren sesleri geldi, malum siteye haber verildi ya da İhsan Oktay Anar ile Tim Burton ortak baskın yaptırdı da yayıncıyla konukları toplamaya geldiler sandım
Tek katılmadığım yanı Muratcan'ın "Dinde reform olmalı" kısmıydı. Bence bizim dinimizin reforma ihtiyacı yok; çünkü enine boyuna, düzgünce incelediğinizde aslında hoşgörülü, bağışlayan, zorlaştırmayıp kolaylaştıran bir dinimiz var bizim. Bence asıl reforma ihtiyacı olan şey dine bakış açımız. Onu zorlaştıran, tabulaştıran, onun vasıtasıyla zorluk ve zorbalık edenler bizleriz. Ya da en azından benim düşüncem bu şekilde...
Kısacası metheldiği kadar iyi bir yayın olmuş gerçekten de. Hatta her programda giderek daha da iyi hâle geliyor. O dolu dolu üç saatin nasıl geçtiğini anlamadım. Hazal'a, Muratcan'a ve Mercan'a çok çok teşekkürler bu keyifli tartışma için. Darısı Mercan ve Orçun eşleşmesine!

Gel Kayıp Rıhtım Tartışıyor #3, gel...