Kayıt Ol

Seçkide Yetmiş Üçüncü Ay

Çevrimdışı DarLy OpuS

  • ********
  • 2766
  • Rom: 35
  • Dansımız Marşandiz
    • Profili Görüntüle
    • Uykusuzluk Kulesi
Seçkide Yetmiş Üçüncü Ay
« : 24 Temmuz 2015, 10:16:47 »

Baykuşlara dargınız. Mektuplarımızı getirmediler. Uzun geceler pencere pervazlarında onları bekledik. Başlarına bir şeyler gelmiş olmalıydı. Kötü kalpli enişteler her yerdeydi ya da belki biz bir baykuşun menzilinin çok dışında kalmıştık. Nerede doğacağımızı seçemediğimiz gibi bir Muggle olmak da gayet olasıydı.

Onların yıldızsız dünyalarına ayak uyduramadık. Avlarının bir parçası olamadık. Ara ara seslerini duyduk, evet. Bu biraz huşu uyandırdı, ama daha çok özlem vardı. Şimdi onların kanatlarına ucundan da olsa dokunma fırsatımız var. Şimdi onların pençelerini sırtımızda hissedebiliriz. İri gözleri tam kalbimize bakabilir.

Şimdi kayıp bir rıhtımda bunca yıldır getirmedikleri postaların acısını çıkartıyorlar. 14 öykü, o postalardan geriye kalan her şey:

     - İnsanlara Yer Yok adlı öyküsü ile Arif Özgür

     - Saçları Dökülen Kızın Öyküsü adlı öyküsü ile Bahri Doğukan Şahin

     - Koridor adlı öyküsü ile Cevdet Denizaltı

     - Baykuş’un İşareti adlı öyküsü ile Ege Emir Özkan

     - Süratle Baykuş adlı öyküsü ile Egemen Zeytinci

     - Mor Baykuş – Grinin Ortası adlı öyküsü ile Gebbu

     - Kanatlar Arası adlı öyküsü ile Gökhan Tiritci

     - Döngü…Sel adlı öyküsü ile H. Ali Aygün

     - Bay Kuş adlı öyküsü ile Hazal Çamur

     - Evcil Hayvan adlı öyküsü ile Kenan Çetinkaya

     - Harekât-ı Bûm adlı öyküsü ile Mehmet Berk Yaltırık

     - Üçüncü Oğul adlı öyküsü ile Melih Önder

     - Alaşım adlı öyküsü ile Selçuk Gökhan Kalkanoğlu

     - Geçmişe Davet adlı öyküsü ile Tugay Çalışkan

Bu ayın harika çizimi Sedat Girgin'den geldi. Kendisine sonsuz teşekkürlerimizi bir kez daha iletiyoruz. Gelecek ay içinse temayı "DEPREM" olarak belirledik. Bu ülkede ağustos aylarını pek de sevmiyoruz. 17'si ruhumuzu karartıyor.

"Deprem" temalı öykülerinizi 16 Ağustos tarihine kadar oykuseckisi@gmail.com adresine gönderebilirsiniz.

Gelecek ay görüşmek üzere,
Onur "DarLy OpuS" Selamet

Çevrimdışı Fırtınakıran

  • *
  • 8351
  • Rom: 1
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
Ynt: Seçkide Yetmiş Üçüncü Ay
« Yanıtla #1 : 24 Temmuz 2015, 10:43:54 »
Aslında öykünün sonuna yazmayı planladığım bir not vardı. Sonra yazmayı unuttum. O nedenle buraya koyacağım. Hatta belki de böylesi daha iyi oldu.

Tam 4 sene sonra seçkiye bir öykü yollamışım ve bunda 3 kişinin payı var.

Öncelikle bu öykünün geçirdiği her safhayı okumuş ve hiçbirini beğenmemiş KoyuBeyaz, sonrasında yine her safhayı okumuş ve hepsini beğenmiş mit'e teşekkürler. Birinin bitmeyen eleştirileri, diğerinin dinmeyen beğenisi sayesinde öykü son şeklini aldı. Birini memnun edemedik ama şimdi o düşünsün :P.

Diğeriyse aslında hiç de hesapta olmayan biriydi. "Yahu bu öykü fazlaca dişil oldu. Bana asıl bir hemcinsimin yorumu gerek," dedikten sonra süklüm püklüm kapısına gittiğim, utanarak (çünkü birine bunu demekten nefret ediyorum. Bence çok itici) "Vaktin varsa ve senin için uygunsa şu öyküye yorum yapar mısın?" dediğim Sayhh. Hem güzel yorumunu esirgemedi, hem de öyküdeki tek renk topağını çıkarmamda etkili oldu. Şimdi bakıyorum da, böylesi daha iyi oldu.

Velhasıl, utanmadan (ehe) tuhaf kurgu yazmaya kalkıştığım şu seçkiye tam 4 sene sonra bir öykü yollamamda bu 3 ismin katkısı vardır. Dahası değil, azı değil. Değerli ve irdeleyeci yorumları için çok teşekkürler üçüne de.

Bir 4 sene sonra yine katılırım belki :P. Ondan önce gidip diğer arkadaşların bu eğlenceli temada neler döktürdüğünü okumam gerek :).


"Baykuş" temasını seçenlere de teşekkürler! Keyifli bir tema oldu ^^.

Not: Şöyle bir okudum yazdıklarımı, sanki kitap yazmışım da sonuna teşekkür kısmı ekliyor gibi neler demişim öyle :D? Ne ahkam kesmişim. Ama bu insanlara teşekkür etmeden de olmazdı valla. İçim rahat etmezdi. Neyse işte, seçkiye dönmek güzel.

Seçki çok güzel, gelsenize :P.

Çevrimdışı azizhayri

  • ***
  • 581
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Seçkide Yetmiş Üçüncü Ay
« Yanıtla #2 : 24 Temmuz 2015, 17:02:16 »
Bereketli bir ay olmuş sanırım. Uğursuz gibi görülse de Baykuş sevilen bir hayvan olmalı. Emeği geçen herkese teşekkürler -kendime pay çıkarmaya mı çalışıyorum yoksa!!!-
"İnsanlığın en büyük trajedilerinden biri ahlakın din tarafından ele geçirilmesidir." Sir Arthur Charles Clark