- Feminizm hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Siz olsanız nasıl bir değişiklik yapardınız?
- Hiç intihar yardım hatlarını aradınız mı? Bu deneyimlerle ilgili bana bilgi verebilir misiniz? Neler konuşuldu?
Yet do thy worst, old Time; despite thy wrongMy love shall in my verse ever live young.
Tüm iticiliğinin yanı sıra bazen mantığını anlayabiliyorum. Negatif bir değeri 0'a eşitlemek için o değere negatif olduğu ölçüde pozitif değer verirseniz sonuç elde edemezsiniz. Negatif değere en yakın yüksek pozitif değerler eklemeniz gerekir. Bu yüzden feminizm insani bir temele dayanıyor gibi geliyor bana.
Alıntı yapılan: andreyfyodorovich - 20 Temmuz 2015, 17:31:39- Hiç intihar yardım hatlarını aradınız mı? Bu deneyimlerle ilgili bana bilgi verebilir misiniz? Neler konuşuldu?iOS 8.3'ü ilk yüklediğimde meraktan Siri bacıma ölmek istiyorum dedim o da intihar hattını aradı. Bunun dışında aramadım. Bir aralar çok fena aşk acısı çekiyordum intihar düşünmedim ama o zamanlar azrail gelse alayım mı canını dese al derdim. Ne kadar da enayilik edermiştim Lisedeyken de bir anket yapmışlardı. Zorla doldurduğumuz için okumadan rastgale işaretlemiştim. Yanımdaki arkadaşım da ben ne işaretlediysem o da onu işaretlemişti. Meğer bizim sıktıklarımız kendi içinde tutarlıymış ve arkadaşla beni intihara meyilli diye rehberlik servisine çağırmışlardı. Kadın epey nutuk çektiydi bize
Aslında söylemek istediğim epeyce şey var feminizm konusunda. Ne yazık ki radikal feministlerle ilgili düşüncelerimi rıhtım'da kabul görecek bir dille ifade etmem çok zor. Kendilerinden uzak durulması herkesin selameti açısından faydalı olacaktır. Liberal kanadıyla ilgili ise uzun uzadıya yazasım gelmiyor hiç. Meydanı diğer arkadaşlara bırakıp, olası bir tartışmaya ortasından dalmayı düşünüyorum.
Öncelikle, feminizm toplum içinde varolması gereken bir şeydir. Feministliği desteklemem, fakat olmaları gerektiği gerçeğini değiştirmiyor bu. Aynı şekilde diğer saldırgan ideolojilerin, görüşlerin önünde bazı insanlar diş gösterme, katı görüşlere sahip olma ihtiyacı güdüyorlar ve bu çok normal bir şey. Bu güdüye sahip olan insanlardan bazıları da feministler tabii ki. Ortaya bu şekilde çıkartıyorlar ihtiyaçlarını. Ben iki tarafta da değilim ve iki şekilde de takdir etmiyorum.İhtihar denince de iki çeşit intihar vardır:Birincisi belli bir süre için gelen intihar istemi; mesela o an intihar etmek istemek veya birkaç hafta öyle hissetmek gibi. Hayatınız normale dönene kadar.Bir diğeri ise, her zaman olan. Siz dünyayı kabul etmezsiniz, sevmezsiniz. Gerçeklerin farkındasınızdır ve aklınız yerindedir. O intihar istemi her zaman vardır, her yanınızdaki insan aslında yanınızda değildir sizce. Sadece kendiniz varsınızdır ve bu ortamdan uzaklaşmak istersiniz. Nedenler değişebilir, çoğu zaman acımasızlık, uyuşukluk(duygu olarak), amaç bulamama gibi olgulardır.Kendimce yardımcı olabildiysem ne mutlu bana Sent from my iPhone using Tapatalk
Ataerkil toplumda bastırılan kişiler kadınlar ve geleneksel cinsiyet rollerini reddedenler olduğu için hayır, görmüyorum. Elbette erkeklerin de gördüğü zararlar var ama kadınlara kıyasla hiçbir şey. Bu yüzden cinsiyet eşitliğini destekleyenlerin daha çok kadınlara odaklanmasında pek bir mantık hatası göremiyorum. Günümüz cis heteroseksüel erkekleri fem kelimesiyle başlayan her şeyden korktuğu ve tiksindiği için gelen tepkiyi anlıyorum ama. Şimdiki pek çok feminist erkeklerin uğradığı baskıyı gözardı etmiyor ama bu ideolojinin isimlendirilmesinin üzerinden yıllar geçtiğini unutmamak gerekiyor.