Nedir?Sevdiğiniz bir kitabı düşünürken ya da okurken illa ki aklınıza birileri gelir. O kişinin de bu kitabı okumasını şiddetle isterseniz. Belki çok seveceğini düşünüyorsunuzdur, belki de bu kitabı onunla paylaşmayı arzuluyorsunuzdur. Aynı şekilde, sırf yorumunu duymak için bile o kişiyle bu kitabı özdeşleştirebilirsiniz.
Kitap Zinciri tam olarak bunu hayata geçiyor.
Nasıl?Bu düşüncenizi tetikleyen kitapları, sitedeki kişilerle eşleştiriyorsunuz. Bunu iki şekilde yapabilirsiniz:
1. Bu konuya "
A kitabını, B kişisine atıyorum. Bence..." diyerek sonuna neden bu kitap ve kişiyi eşleştirdiğinizi
açıklayan bir mesaj atmanız yeterli olacaktır.
2. Kitap ve kişiyi seçtikten sonra o kitabı seçtiğiniz kişiye
hediye edebilirsiniz. Evet,
fiziksel olarak satın almaktan bahsediyorum.
Kimler?
Sitemizde yer alan "
herkes".
Özel rica üzerine, radyomuzun düzenli dinleyicileri de bu kapsama alınacaktır. Ama onlar da sitemizin bir parçası olan radyomuzun konukları zaten. Yine
sitemizdeki herkes koşulunu uygulamış oluyoruz.
Neyi Okuyup Okumadığını Nasıl Bileceğim?Çoğumuzun Goodreads ya da Vikitap hesaplarımız var. Oradan bakarak kontrol edebilirsiniz. Eğer her ikisi de yoksa kişinin kendisine sormakta bir sakınca olmaz

.
O zaman ben başlıyorum.
Fırtınakıran'ın Kitap Zinciri
-
Ölümsüz,
Kurtlarla Koşan Kadınlar -
SayhhBu iki kitabı okumasını istediğim ve okursa çok beğeneceğine inandığım başka bir kişi var, o da eretrusilden. Ama ben bu kitapları ona anlattığımdan beri çok merak ettiği için Sayhh'a atıyorum. Bence bayılacak ve okurken kendi içinde çok şey bulacak.
Kitabı kendisine fiziksel olarak hediye etmeyi de planlıyordum, ancak ikimizden de kaynaklı olmayan bir engel çıktı. O nedenle ben almışım gibi yapalım

.
-
Yerdeniz Büyücüsü -
mitYıllarca dilimde tüy bitti, ama artık okumasının vakti geldi. Seveceğine inanıyorum. Henüz okumamış olmasını büyük eksiklik olarak görüyorum. Dahası, klasik bir fantastik edebiyat eseri olarak görülse de, okurken hiç de tipik bulmayacağına inanıyorum.
Kitap kendisinde zaten var olduğu için de hediye etmiyorum.
-
Kendine Ait Bir Oda -
Black HelenBu kitabın özünü anlayacak ve aynı şekilde seveceğine inanıyorum.
Aklımda başka kitap ve isimler de var, ama onları sonraya saklıyorum

.