Kitabımızın kapağı belli oldu. ayrıca İthaki Yayınlarının Bilimkurgu Klasikleri hakkında bir yazı yayınladı. Yazıyı aşağıda olduğu gibi yayınlıyorum. darısı nice 20 lere 30 lara olsun
Yıldız Gemisi Askerleri geliyor olmasına geliyor ama bu kitap bizim için ne ifade ediyor?
1. Şimdi bu kitapla birlikte Bilimkurgu Klasikleri 10. kitabına ulaştı. Bir önceki ya da bir sonraki kitaptan bir farkı olmasa da 10 sayısı bizim için bir kilometre taşı. Tıpkı 1 (Dune) ve 5 (Çocukluğun Sonu) gibi. Seriye başlamadan önce acaba on kitap yapacak kadar ilgi görür müyüz diye merak ediyorduk, sayenizde bu sayıya ulaştık. Şu anki hedefimiz 20.
2. Bu seride bastığımız şimdiye kadarki dokuz kitaptan yalnızca biri (Kıyamete Bir Milyar Yıl) Türkçeye ilk kez çevrilmişti. Yıldız Gemisi Askerleri de -şaşırtıcı biçimde- ilk kez dilimize kazandırıldı.
3. Bilimkurgunun dekanı, üç büyük ustasından biri olan Heinlein'ı da bu kitapla yıldızlar karmasına dahil ediyoruz (ilk ama son değil).
4. Şimdiye kadar bu seride ekolojik bilimkurgu, distopya, polisiye bilimkurgu, nispeten siberpunk, biyolojik bilimkurgu alt türlerinde kitaplar çıkardık. Bu kitapla ise askeri bilimkurguya giriş yapıyoruz. Bu türde yakın zamanda bir kitap daha yayımlayacağız: Bitmeyen Savaş (müjdesini vermiş olalım). Heinlein'ın bu kitapta sunduğu tezin, antitezini de Haldeman'dan okuyacağız (yaşasın karşılaştırmalı edebiyat!) Okuduktan sonra hangi tarafı tutacağınıza artık siz karar verirsiniz
5. Askerlik, savaş meselelerinin böylesine alevlendiği bir dönemde bu kitabı çıkarmış olmak, bilinçaltımızın ne kadar etkilendiğini gösteriyor.
6. Bu kitap gerçek bir bilimkurgu klasiği.
İthaki cephesinde yeni şeyler çok... (Alıntıdır)
[
![](http://i.hizliresim.com/21Gk7L.jpg)