Ana konudaki mesajımı aynen aşağı yapıştırıyorum.
Kitap bitti ve kafam sorularla dolu. Büyülendim, meraklandım ve sabırsızlandım. Sabırsızlanıyorum aslında, üçüncü kitap için.

Jasnah'nın ölümü konusunda bir şeyler kafamı fena kurcalamıştı. Eh, kurcalamalar doğru çıktı. Ya orada öldüğü söylenmiyordu ya da ben okurken yeni yeni uyandığımdan ilk satırları kaçırıyordum, bilmiyorum. Ama merak uyandırıcı bir şeyler var hâlâ çözülemeyen, orası kesin. Sanırım bir Shadesmar ziyareti...
Bunun dışında Szeth konusu var. Sanırım artık bir suikastçı olmayacak ama kendisini diğerlerinin arasına nasıl kabul ettirecek ya da ettirecek mi merak ediyorum doğrusu.
Sadeas'ın ölümü beklenmedikti ama haketmişti. İçimin yağları eridi orayı okurken.

Renarin'in bir parlayan olmasını beklemiyordum, okurken her ayrıntıya dikkat etmek lazım. Diyaloglar, hareketler ve pek çok şeyin aslında bambaşka anlamları olabiliyor. Sanderson'ın tarzı bu ve ben bunu seviyorum.
Shallan'ın ilk kez parekılıcı çağırmasından sonra bunun Işıkörüyle ilgili bir şey olmasını bekliyordum ama Sprenlerin pare formları alabilmeleri fazlasıyla ilginç.
Kaladin'in de bir şeyleri fark etmeye başlaması iyi oldu, açıkgözlerle ilgili önyargısı fazla gerçekçi durmuyordu bence.
Dalinar'ın son rüyası ve sonsöz kısmı artık üçüncü kitaba açılan kapılar oldu ve orijinalinde de çıkmadığı için daha fazla merak uyandırıcı ama daha da sevindirici. Eh, son olarak Lopen beni fazlasıyla güldürüyor, o ve Akıl.

Ancak Shallan'ın artık bir şekilde bağlanmış olduğu Hayaletkanlar ne olacak, neden bundan kimseye söz etmedi merak ediyorum.
Dolayısıyla cevaplanacak onlarca soru var ve hepsinin cevapları için fazlasıyla heyecanlıyım. Kitabı fazlasıyla hızlı okuyup bitirdim, bu beni boşluğa düşürmüş olsa da merakımı körüklüyor. Fırtınaışığı serisi çok fazla şey vadediyor. Parlayan Sözler Kralların Yolu'ndan çok daha dolu, daha kalın,

ve çok daha merak uyandırıcıydı. Bakalım Oathbringer neler getirecek?
Ekleme: Kitabın sonunun sanırım diğer Kozmer kitaplarıyla da bağlantısı var ama açık açık üçüncü kitaba bol bol malzeme bırakıyor. Ancak cidden ortada bir kötü karakter yok ve bütün seri boyunca herhalde Parshendilerle mücadele edip durmayacaklardır diye tahmin ediyorum.
Bir de Parshendilerin hemen yokelçi çıkması fazla kolay olmadı mı sizce de ya, bence o konu fazla basit oldu gibi geldi ama üçüncü kitaptan sonrasının neler getireceğini bilemiyoruz elbette.