Yıl 2312… Bilimsel ve teknolojik ilerlemenin ışığında insanlık, uzaydaki alanını genişletmiş ve birçok gezegene yayılmıştır. Merkür’ün Tanyeri şehrindeki beklenmedik bir ölümü izleyen sıradışı olaylar, Swan Er Hong’un hayatını değiştirecek ve insanlığı bekleyen tehlikeli geleceğin adımlarını hızlandıracaktır.Mars Üçlemesi’yle tanıdığımız ödüllü yazar Kim Stanley Robinson’ın politika, cinsiyet ve insan doğası gibi kavramları uzay gemileri, yapay zekâ ve uzak gezegenlerle buluşturduğu 2312, okura alegorik bir evrenin kapılarını aralıyor. (Tanıtım Bülteninden)Çevirmen: M. İhsan Tatari Düzelti: Emre Aygün Yayına Hazırlayan: Ömer EzerEkim 2016 (İthaki Yayınları)
Bilimkurgu Klasikleri içerisinde değil belki ama dikkat çeken bir kitap bu ayın 21'inde bizlerle olacak: Kim Stanley Robinson'dan 2312.Jeff Vandermeer'in Harikalar kitabında kendisinden kısaca bahsedilmişti. "Gezegenler arasındaki entrikaları konu edinen epik bilimkurgu" olarak tanımlamıştı kitabı. Romantizmde işin içinde. 520 sayfa olması gözümü korkuttu biraz Çevirmen olarak kimleri görüyorum: M. İhsan TatariÜstelik editörlerden biri de kendisi.
Alıntı yapılan: Bay_Karamsar - 12 Ekim 2016, 20:28:34Bilimkurgu Klasikleri içerisinde değil belki ama dikkat çeken bir kitap bu ayın 21'inde bizlerle olacak: Kim Stanley Robinson'dan 2312.Jeff Vandermeer'in Harikalar kitabında kendisinden kısaca bahsedilmişti. "Gezegenler arasındaki entrikaları konu edinen epik bilimkurgu" olarak tanımlamıştı kitabı. Romantizmde işin içinde. 520 sayfa olması gözümü korkuttu biraz Çevirmen olarak kimleri görüyorum: M. İhsan TatariÜstelik editörlerden biri de kendisi.Sonunda... Geçen yılın 8 ayını bu kitabı çevirmeye harcadım. Çok zor bir çalışmaydı benim için. Editörlüğü de neredeyse bir o kadar sürdü, bayağı bekletti. Editörü Ömer Ezer'miş bu arada, karışıklık olmasın.Kitabın bendeki baskısı 776 sayfaydı bu arada. Büyük ebat mı basılıyor acaba bizde? 500 küsura indiğine göre. Şimdiden keyifli okumalar herkese.
Bir anlığına, böyle başlık açmış mıydım sorunsalı yaşadım
Ne çektin be Ihsan abi. Bittiğine ben sevindim resmen.