Uzun süredir üzerinde çalıştığım eserin önümüzdeki haftadan itibaren satışlara başlayacağını belirtmek isterim.
Kitabın ismi: Gök Gürültüsü Getiren / Şargad Destanı 1. Kitap (şu an bile kitapyurdu vs. bazı yerlerde ön satış görebilirsiniz.)
Kitabı alma ya da mağazalarda inceleme fırsatı bulan arkadaşlar oldukça detaylı bir dünya yarattığımı göreceklerdir. Uzun bir seri olacak ve bu da Şargad dünyasına giriş için uygun bir kitap. Kendi içinde giriş gelişme sonuç olmakla beraber, 2. Kitap öncesi bir cliffhangerla bitiyor. Çok fazla detaya inip spoiler vermek istemiyorum.
Kitabı okumak için fantastik dünya kurdu olmanıza gerek yok. Kitabı sevmek için de öyle. Fantastik delisi bir okur sevmeyebilirken, hayatında hiç fantastik okumamış biri sevebilir. Bundan daha önemlisi sabır. İlk 4-5 bölüm, çok fazla yeni kelime içerdiği için biraz okuma hızınızı yavaşlatabilir. Ama zamanla konunun kendini açtığını söyleyebilirim.
İlk eserim. Kimseden yardım almadım. Editörüm yoktu. İmla hatalarını düzeltecek, kitabı okuyup usta dokunuşlarla yardım edecek biri yoktu. Bir anlamda da iyi oldu. Tamamen özgürce yazabildim. En azından başkalarının doğrularındansa kendi hatalarımı yaptım. Baskı parasını, ilüstrasyon, çizimler, logo, kapak dizaynı gibi masrafların hepsini ben ödedim. Açıkçası zorlu bir süreçti. Hatta şu an bile, kitap bir hafta önce baskıdan çıkmış olması gerekirken ciltçinin oyalamalarıyla yarın yeni bitmiş olacak. İlk kez bir kitap çıkarmak isteyen arkadaşlar varsa, birkaç fikir verecek kadar tecrübe edindim. Kitabınızın iyi olup olmasından çok, ne kadar uğraştığınız, özen gösterdiğiniz, hatta tanıdığınızın olması ve hatta biraz da şanslı olmanız önemli. (Özellikle görselleri yapacak kişileri bulurken bu şansa sahiptim.) Bunları tamamladığınız takdirde bile sonunu tahmin edemiyorsunuz. Şu an yapacağım birçok şeyi yaptığım için içim rahat. Kendi sevdiğimi yazdım. İnsanlar bunu sever mi acaba diye bir kaygım da yoktu. Bestseller olsun diye bir kaygım da yok. Zaten bu tarz kitaplar, bestseller olursa bir yerde boku çıkar diye düşünüyorum.
Her neyse, çok uzatmadan sadede geleyim. İlk baskı 1000 adet. Teşvik amaçlı, oldukça düşük fiyat belirledim. Bundan sonraki baskılarda (olursa) aynı fiyatta diretebilir miyim bundan da emin değilim. Ama 19 TL 480 sf., içinde yaklaşık 10 tane resim, harita, savaş planı içeren bir kitap için oldukça uygun. Hatta internette daha da ucuz. (Acaba kalitesiz de ondan mı bu kadar ucuz diye sormayın diye söyledim, tamamen benim tasarrufum.)
İlgilenenler kapak, kitaptaki resim, harita vs. ve hattat bu ve bir sonraki kitaplardan pasajların olduğu şu siteye girebilir. İlerleyen günlerde yeni paylaşımlar da yapacağım.
https://www.facebook.com/gokgurultusugetiren/Son olarak da buradan bir arkadaşa kitabı bedava göndermek istiyorum. Bunun için kişisel bir soru soracağım. İlk bilene (benimkiyle eşleşene) adrese postalayacağım. Özelden cevap yazabilirsiniz.
Fazla kasmadan, biraz eğlenceyle başlayalım değil mi?
"Aşağıdakilerden hangisi favori karakterinizdir?"
a- Tyrion Lannister
b- Jaime Lannister
c- Jon Snow
d- Oberyn Martell
e- Arya Stark
f- Daenerys Targaryen
İlla sizin favoriniz olmasına gerek yok, benim favorimi tahmin de edebilirsiniz. Sonuçta nereden anlayacağım ki doğru söylediğinizi?
ARKA KAPAK YAZISI
Ölüler, canlılar, iblisler ve ruhların paralel boyutlardan oluşan devasa bir evren...
Tanrıların kurduğu ve onların elçileri olan yüksek elflerin yönettiği adaletsiz bir düzen...
Merkezinde yedi büyü öğretisi ve hepsine hükmedebilen saklı öğreti bulunan hassas bir denge...
Farklı ırk ve kültürleri, ortak dil ve para birimini içeren organik bir dünya...
Asırlardır süregelen kanlı savaşlar ve kan şehvetini dizginleyemeyen kahramanlar doğuran koca bir devran...
Ardında bütün bu gizemleri barındıran Şargad açıklarına yelken açacak kadar cesur, bu uçsuz bucaksız deryanın derin sularına dalmayı göze alacak kadar cüretkâr mısın?
(Not: Kitapyurdu vs. internet satış sitelerinde "...kan şehveti" yerine "kan şevketi" yazmış. Görürseniz gülmeyin. Hiçbir suçum yok, tamamen yayınevinin hatası. Onu da düzelttirmeye çalışacağım.)Sevgilerle,
Semih