Aşk, iyi genlere sahip çocuklar doğurmak için ihtiyaç duyduğumuz bir duygudur. Sindella aşkı gereksiz bir duygu olarak gördüğünü söylemiş, bence yanlış; çünkü aşk bireyin isteği dışında, hormonlarının etkisiyle oluşan bir duygudur. Kimse isteyerek aşık olmaz. Kontrol dışında olan bir şeye gereksiz demek de yanlış bence. Ayrıca fazla abartıldığını söylemeliyim. Aşk sıradan bir duygudur ve beyinde başlayıp beyinde biter. Neden gereksiz olmadığını da daha detaylıca anlatayım;
İşin evrimsel kısmına bakarsak anahtar kelimenin seks olduğunu görürüz. İnsanlar ilk çağlardan beri hayatta kalmanın ve üremenin derdinde, bu onların doğasının bir gereği. Aşkın içerisinde seks vardır ve seks çoğalmayı sağlar. Kısacası aşk neslin devamı için önemli bir unsurdur. Yukarıda aşık olacağımız kişiyi seçemeyeceğimizi, elimizde olan bir durumun olmadığını dile getirmeye çalışmıştım. Ancak şöyle bir şey var ki, genetik yapınız ve biyokimyasal durumunuz bazen aşık olabileceğiniz kriterleri sizin yerinize seçebiliyor. Buna kısaca cinsel seçilim gibi bir şey diyebiliriz. Çevre koşullarına ( günümüzde hayat koşullarına dönüştü) uygun bireylerin üreyebilmesi için cinsel seçilime, yani aşka ihtiyaç var. Sen, karşı cinsten kendine en uygun bireyi içgüdüsel olarak seçmek zorundasın çünkü evrim bunu istiyor. Kendimize en uygun bireyi seçerken dikkat ettiğimiz özellikler farklı oluyor. Bizden farklı genlere sahip olan bireylere karşı daha meyilli olduğumuz söylenir; örneğin esmerlerin yoğun olduğu bir popülasyonda sarışınlara olan ilgi.
Bu seçilimi yaparken her zaman genlere, fiziksel özelliklere bakmıyoruz tabii ki. Sosyal statü de - özellikle günümüzde - önemli bir yer tutuyor. Kadınların sosyal statü olarak kendilerinden daha yüksekte erkeklere yöneldiklerini okumuştum. Bahsettiğim seçilim çok önemli çünkü doğacak çocuğumuzun genetik yapısına doğrudan etki edecek ve biz kusursuz, çevre koşullarına ayak uydurabilecek genlere sahip çocuklarımız olsun istiyoruz. Yani, aşk dediğimiz duygu, tüm bunların yaşanabilmesi için cinsel seçilimle beraber desteklenen sıradan bir duygudur.
Sorularına kısaca cevap vermek gerekirse- aslında yukarıda her şeyi yazdım.
Aşk olmadan yaşayamayız. Dediğim gibi aşk, üremek için gereklidir. Aşkın hayatımıza bakış açıları yukarıdaki arkadaşların yazdığı gibidir. Büyütürüz, abartırız, ulaşılmazdır, şöyledir böyledir deriz ama esasında basit bir seçilim yardımcısıdır. Zararı konusunda pek fikrim yok.
Kadın-erkek ilişkileri dışındaki nesnelere karşı duyulan aşkın ne olduğunu bilmiyorum. Bu konu hakkında hiçbir bilgim yok. Ama bence yoğun bir ilgi ama seçilim gibi konularla hiç alakası yok tabii ki

Gitara karşı olan aşkın genle, hormonla bir ilişkisi olamaz ne de olsa.
Edit: İmla.